Tarih: 16.03.2021 01:01

PKK'nin elinden kaçan genç kizdan kan donduran itiraf!

Facebook Twitter Linked-in

Terör örgütü PKK'ya yönelik yurt içi ve sinir ötesinde operasyonlar sürerken, terör örgütü tarafindan kandirilarak veya kaçirilarak daga çikarilan gençlerin kurtarilmasi için Içisleri Bakanligi'nin 4 yil önce baslattigi ikna projesiyle 2020 yilinda 243, bu yil ise ikna yoluyla 31 örgüt üyesi teslim oldu. Jandarma ekiplerinin aileleriyle irtibat kurduktan sonra ikna yoluyla teslim olan 23 yasindaki D.N. kod adli PKK'li kadinin ifadesine ulasildi.

8 YIL SONRA KAÇABILDI

Sabah'ta yer alan habere göre 2013'de Osman Baydemir'in Diyarbakir Büyüksehir Belediye Baskanligi dönemimde, Dicle-Firat Kültür Merkezi'nde gençlere yönelik belediyenin kurslarina katilan ve o dönem 15 yasinda olan D.N. terör örgütü PKK üyeleri tarafindan daga kaçirildi. Ikna projesi kapsaminda örgütün elinden 8 yil sonra kaçarak devlete siginan örgüt üyesi kadin, terör örgütünde yasadiklarinin iç yüzünü anlatti.

15 YASINDA PIKNIK YALANIYLA KAÇIRILMIS

Teslim olan D.H (23), gittigi ücretsiz kurslarda isminin Ali oldugunu belirten kisinin kendisini örgütsel çalismalara dâhil etmeye basladiktan sonra, Suriye Dayanisma Gecesi konser biletlerini sattirdiklarini daha sonra da örgütün YDG-H PKK'nin Sözde Gençlik Yapilanmasina kendisini dâhil ettiklerini söyledi.2013 yili Temmuz ayinda piknik araciligiyla yeni arkadaslarla tanisacaklarinin söylendigini anlatan D.H. ?Degisiklik olur düsüncesiyle teklifi kabul ettim. Ali ve içerisinde 3 erkegin bulundugu araç ile piknige gidecektik. Araca binmeye çekindim ancak Ali bunlar benim arkadaslarim deyince ben de araca bindim. Lice Ilçesine dogru yol aldik. Yolçati köyü mevkiine geldigimizde Ali araçtan indi. Ben de inmek istedim, ancak Ali'nin arkadaslari buna izin vermeyip beni hiç görmedigim, sonradan ismini ögrendigim Serhabun alanina götürdüler. Burada bizi agaçlarin arasina gizlenmis silahli iki kadin terörist bizi karsiladi. Ben piknik yapacagimizi beklerken kadin teröristleri görünce aglayarak eve dönmek istedigimi söyledim.

?ARTIK BIZIMLESIN' DEDILER?

Araçtakiler kadin teröristlere ?size verecegimiz çocuk buydu? diyerek beni birakip oradan ayrildi. Kadin teröristlere beni nereye götürüyorsunuz, annemden, babamdan ve kardeslerimden beni koparmayin, annem bu ayriliga dayanamaz, kahrolur, hastalanir diye yalvariyordum. Tas kesilmis kalpleri beni duymadi, ayrica ellerinde silah oldugu için de onlardan korkuyordum. Onlar da bana ?artik bizimlesin? diyerek konusmama daha fazla müsaade etmediler? dedi.

?TEKMELEYEREK AGLAMYI KESMEMI ISTEDILER?

Kaçirildigi aci dolu ilk günü anlatan örgüt üyesi, hikayenin kalanini su ifadelerle anlatti: ?Hava çok soguk ve zifir karanlikti, gün agarincaya kadar agladim ve beni birakmalari için yalvararak ayaklarina kapandim. Beni tekmeleyerek ?aglamayi kes, artik Kürdistan mücadelesi için buradasin? dediler. Gün agardiktan sonra farkli sehirlerden getirilen benim gibi kandirilmis, umutlari, gelecekleri, hayalleri ellerinden silah zoruyla ve zorbalikla alinmis kiz çocuklarini bir araya topladilar. Yolculuk yapacagimizi ve bu yolculuk esnasinda kimsenin kimseyle konusmamasi gerektigini aksi halde öldüreceklerini söylediler. Daha sonra bizi bir minibüse bindirip bir bilinmeze, zifiri bir karanliga dogru götürmeye basladilar.

?YOLCULUK 25 GÜN SÜRDÜ?

Kilavuz yanindaki diger erkek teröriste isiklari yanan yerin Hakkâri oldugunu söyleyince Hakkâri bölgesinde oldugumuzu anladim. Belirli bir süre yürüdükten sonra tekrardan bizi minibüse bindirerek Kato Dagi eteklerine getirdiler. Bilinmez yolculugumuz 25 gün sürdü. Korkuyla beraber uykusuzluk, yorgunluk ve pismanlik yasiyordum ancak, sesimi çikaramiyordum?

?MASUM CANLAR NASIL KATLEDILIR EGITIMI ALDIK?

25 gün süren yolculuk sonunda Kuzey Irak'taki Zap kampina geldiklerini belirten D.H. ?insanligin unutuldugu, vahsilestirildigi, masum canlar nasil katledilir ve kursun nasil sikilir egitiminin verildigi Irak'taki Zap Kampina gelmistik. Zap kampinda dogunun farkli illerinden benim gibi gelen 25-30 kiza, 2-3 ay egitim vermeye basladilar. Kamptan kaçan olursa ailesine zarar vereceklerini söyleyerek sürekli bizleri tehdit ediyorlardi.Hayatimizda hiç görmedigim silahlarla bize egitim verdiler. Silahli egitim biter bitmez her gün ?Ideolojik Egitim? adi altinda beynimizi yikayarak, yalan yanlis birçok konudan bahsediliyordu. Egitimimiz bittikten sonra hepimizi farkli bölgelere dagittilar. Beni Suriye Sengal'e DEAS ile mücadeleye gönderdiler. Hiç bilmedigim topraklarda kimlerle kim için ne mücadelesi yapacagimi bilmeden günlerim geçiyordu. Sürekli ailemi, en çokta annemi düsünüyordum. Nasil bir dipsiz kuyuya düsmüstüm, simdi beni buradan kim çikaracak, yapayalniz, soguk magaralarda çocuklugum geçecek, bu mu Kürtlerin haklarini savunmak diye düsünüyordum.

?BIR KEZ FIRAR ETTIM ANCAK YAKALANDILAR?

Aileme ulasip kaçmak istiyordum ama her sey yasakti. Daha sonra birkaç arkadasin arasinda ask yasaninca örgüt üst yönetimi tarafindan o gruptaki tüm kisiler tutuklanip cezaevine konuldu. Örgüt içerisinde ask demek ajanlik demek ve sonu infaz demekti. Masum bir sevginin üzerini örgüt kanla örtüyordu. Günlerce Suriye tarafinda Türkiye sinirina dogru nöbet tuttum, kurtulmak için sürekli dua ediyordum. Türkiye tarafindan yapilacak operasyonlara karsi bizlere sürekli hendek kazdiriyorlar, mayin dösetiyorlardi. Bu isler sirasinda yaralananlar ve hatta ölen benim gibi kandirilmis kizlar oldu. Magara kazisi esnasinda yaralandim. Çalisamayacagimdan dolayi tedavi için beni Suriye Derik bölgesine götürdüler. Burada örgüte ait hastanede tedavi olurken bir kez firar ettim ancak yakalandim.? dedi.

?YARALI HALDE ISKENCE YAPTILAR?

Kaçma girisimi sonrasinda hapse atilmadan önce PKK'nin kendisine vahsi yüzünü bir kez daha gösterdigini, yarali olmasina ragmen iskence yaptiklarini anlatan 21 yasindaki D.H, ?bir ay boyunca kaldigim cezaevinde tedavim yapilmayarak günlerce aç susuz birakildim. Cezam bittikten sonra beni farkli bir alanda yine mevzi kazma isine verdiler 17 gün gece gündüz mevzi ve hendek kazdirdilar. Ellerim kazma ve kürek kullanmaktan su topladi ve derin yaralar olustu, buna ragmen acimasizca çalistirdilar. Fiziksel ve ruhsal yorgunluguma ve acilarima daha fazla dayanamayarak örgütten tekrar kaçmaya karar verdim.

?ANNELERINIZ KOLLARINI AÇMIS SIZI BEKLIYOR?

Annemi aradim ve 'anne ben hata yaptim, beni kurtarin' dedim. Annem de, kizim biz senden hep bir haber bir isik bekledik, sen yeter ki gelmek iste, babani da beni de Jandarmadan sürekli arayip kizini kurtaralim diyorlar. Ben onlara güveniyorum, sen ilk firsatta kaç örgütten. Jandarma sana en güvenilir yolu gösterecek dedi. Annemin bu sözleri bana hem umut olmustu, hem de cesaretimi artirmisti. Ben gittigimden beri hep düsünüyordum, acaba dönsem ailem ne der diye. Ancak artik anlamistim. Kazi bitiminde malzemelerimi unuttum almaya gidiyorum diyerek gerçek özgürlügüme, umutlarima, çocukluk hayallerime, yeni bir hayata daha da önemlisi anneme kaçtim.Örgütten kaçip, KDP güçlerine sigindim ve beni Türkiye'deki yetkililere teslim edin dedim. Teslim oldum. Kürt meselesi diye bir seyin olmadigini kesinlikle ögrendim. Korkmadan çekinmeden gelip teslim olun ve bir an önce ailelerinize ve sevdiklerinize kavusun. Örgüt içerisinde bulunan herkese sesleniyorum ?Anneleriniz kollarini açmis sizi bekliyor.?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —