HDP’li Kurtulan terör örgütü propagandasi yapmaktan hakim karsisinda

HDP’li Kurtulan terör örgütü propagandasi yapmaktan hakim karsisinda

Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Fatma Kurtulan, “silahli terör örgütü propagandasi yapmak” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarindan hakim karsisina çikti.

Halklarin Demokratik Partisi (HDP) Fatma Kurtulan, “silahli terör örgütü propagandasi yapmak” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarindan hakim karsisina çikti.Mahkeme baskaninin iddianame özetini okumasinin ardindan savunma yapan Kurtulan, sosyal medya üzerinden yaptigi paylasimlarla ilgili bugün de ayni fikirde oldugunu ifade ederek sunlari söyledi: 'Bu paylasimi savasa karsi oldugum için yaptim. Kürsüde de, Mecliste de, farkli platformlarda da savasa karsi oldugumu her zaman söyledim. Türkiye’nin Afrin’e girmesini hala dogru bulmuyorum. O antidemokratik uygulama Avrupa Parlamentosu’nun gündeminde. Türkiye’nin Afrin’e o bölge halkinin rizasi olmadan girisini dogru bulmuyorum.'

HDP'den Iyi Parti'ye: Koltuklarinizda HDP oylariyla oturuyorsunuz TBMM'de Iyi Parti ve HDP'li vekiller arasinda çikan tartismada HDP Grup Baskanvekili Fatma Kurtulan, 'Iyi Parti, size söylüyorum: Size ragmen, içinde bulundugunuz ittifaka, HDP ve PKK'ya içinde gönül vermislerin de oldugu insanlar oy verdi. Su an koltuklarinizda HDP'nin oylariyla oturuyorsunuz. Bu ittifakta, CHP ile yaptiginiz ittifakta HDP'nin oylarinin etkisi vardir. Ne yapacaksiniz simdi? Ne diyeceksiniz simdi buna?' dedi.

Ara kararini açiklayan mahkeme, Kurtulan ve avukatinin süre talebini kabul ederek durusmayi ileri bir tarihe erteledi. GÜNDEM HDP'li Kurtulan'dan Iyi Parti'ye: CHP ile yaptiginiz ittifakta HDP'nin oylarinin etkisi var



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.