MKYK’daki görevlendirmelerde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kongre konusmasinda genis yer ayirdigi yeni anayasa çalismalari dikkate alindi.Tüzük degisikligiyle asil üye sayisi 50’den 75’e, yedek üye sayisi ise 25’ten 35’e çikarildi.MKYK’daki 75 asil üyeden 23’ünün hukukçu oldugu görüldü.AK Parti’nin kurucu listesinden 5 isim de MKYK’da görevlendirildi. Bu isimler, Binali Yildirim, Hayati Yazici, Nurettin Canikli, Haluk Ipek ve Ayse Böhürler. AK Parti’de 7. Büyük Olagan Kongre ile birlikte 2023 kadrosu da sekillenmis oldu. Partinin en üst karar organi Merkez Karar ve Yönetim Kurulu’nda (MKYK) sürpriz görevlendirmeler yapildi. Tüzük degisikligiyle asil üye sayisi 50’den 75’e, yedek üye sayisi ise 25’ten 35’e çikarildi. MKYK’daki görevlendirmelerde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in kongre konusmasinda genis yer ayirdigi yeni anayasa çalismalari dikkate alindi. Uzmanlar AK Parti kongresini Haber7'ye degerlendirdi: Merkez sahadaki yelpaze açildi
23 HUKUKÇU
MKYK’daki 75 asil üyeden 23’ünün hukukçu oldugu görüldü. Bunlarin arasinda, AK Parti’nin önceki yillarda yürüttügü yeni anayasa çalismalarinda da yer alan isimler bulunuyor. MKYK’da yer alan hukukçu üyelerden Hayati Yazici, Mustafa Köse, Ali Ihsan Yavuz, Emine Zeybek, Fatih Sahin, Hamza Dag kurulda daha önce de olanlar isimler. Bekir Bozdag, Tahir Akyürek, Haluk Ipek, Özlem Zengin, Belgin Uygur, Türk Islam Karakoç, Abdurrahim Firat, Derya Yanik, Behiye Eker Albayrak, Ismail Cenk Dilberoglu ise kurula yeni giren isimlerden. Bu arada, Cumhurbaskani Erdogan, yeni anayasa konusunda genel merkezde yürüyen çalismalarin oldugunu da belirtmisti.
SADECE SÖZLE DEGIL
Kongrede yeniden sekillenen MKYK’ya giren TBMM Anayasa Komisyonu Baskani Bekir Bozdag, Erdogan’in yeni anayasa mesajlarini degerlendirdi. Bozdag, daha önce yapilan AK Parti kongrelerinin hiçbirinde yeni anayasa konusunun bu kadar genis yer almadigina dikkat çekti. Erdogan’in her iki konusmasinda yeni anayasaya vurgu yaptigini kaydeden Bozdag, “AK Parti’nin 7. Olagan Büyük Kongresi’nin en önemli mesaji yeni anayasa olmustur. Sayin Cumhurbaskanimiz 2023 manifestosunu açikladigi konusmasini yeni anayasa ile taçlandirmistir. 2023’e giderken AK Parti ve Cumhur Ittifaki’nin yeni anayasa üzerinde sadece sözle degil somut bir çalisma yürütecegini ve bu somut anayasa teklif taslagi metninin de belli bir süre içerisinde ortaya çikacagini da yani takvimini de milletimizle paylasmistir. Yani hedefin parametrelerini de takvimini de esasinda ortaya koydu” dedi.HEDEF EN GENIS MUTABAKATErdogan’in siyasi partiler basta olmak üzere sorumluluk üstlenecek herkese yönelik yaptigi çagriya da deginen Bozdag, “Sonuçta anayasa, 84 milyonun, Türk milletinin ortak menfaati ve toplumsal sözlesmesi. O yüzden herkesi ve her kesimi de anayasa sürecine katki vermeye çagirmasi son derece önemli. Neticede yeni anayasa, Cumhur Ittifaki ya da AK Parti’ye bir anayasa degil, Türk milletinin yeni toplumsal sözlesmesi. Bu nedenle Türk milletinin her kesimini kapsayacak, kucaklayacak, ‘iste bu benim anayasam’ dedirtecek en genis mutabakati temin etmek, yeni sürecin ana özelliklerinden olacak. Yüzde 100 bir mutabakat hedefleniyor. Ama bu mümkün olmazsa ne kadar en genis mutabakat olursa o kadar faydali olacaktir. Umarim ki böylesi bir mutabakati Türkiye yakalar ve yapar” ifadelerini kullandi. AK Parti'de 10 büyük kongre sonrasi MKYK'da yer alan 3 isim100.
YILIN TAÇLI YILDIZI
Erdogan’in yeni anayasa metninin milletin onayina sunulacagini söyledigine dikkat çeken Bozdag, “Yani parlamento 600 vekille anayasayi kabul etmis olsa bile yeni anayasa halk oyuna sunulacak ve halkin kabulü halinde Türk milletinin toplumsal sözlesmesi olacak. Insallah cumhuriyetin 100’üncü yilinin taçli yildizi ‘yeni anayasa’ olur” dedi.5 kurucu yönetimdeAK Parti’nin kurucu listesinden 5 isim de MKYK’da görevlendirildi. Bu isimler, Binali Yildirim, Hayati Yazici, Nurettin Canikli, Haluk Ipek ve Ayse Böhürler. Öte yandan, Erdogan, kongre konusmasinda, “Türk ekonomisini yatirim, üretim, istihdam ve ihracat temelinde büyüterek, çok daha iyi yerlere getirecegiz” mesajini verirken, MKYK’da ekonomistlere de önemli oranda yer verilmesi dikkat çekti. Kongre öncesi MKYK’daki milletvekili agirliginin azaltilacagi ifade ediliyordu. Önceki MKYK’da 50 üyeden 40’i ayni zamanda milletvekiliydi. 75 üyeli yeni MKYK’da ise 34 milletvekili bulunuyor. Bunlardan 9’u MKYK’ya yeni girdi. MKYK’nin 35 kisilik yedek listesindeki bazi isimler de dikkat çekti. 12 Eylül darbesi sonrasi basörtüsü yasagi yüzünden üniversite egitimini yarim birakan, Refah Partisi’nin kapatildigi 28 Subat postmodern darbesinde yargilanan Halise Çiftçi de yer aldi.Yenisafak
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.