Ramazan ayi yaklasirken vatandaslarin gözü ise yeni önlemlerin gelip gelmeyeceginde. CNN TÜRK muhabiri Ahmet Türkes konuya iliskin sunlari aktardi:
Kabine toplantisinda hiç süphesiz Ramazan ayinda alinacak tedbir kararlari da konusulacak. Çünkü Ramazan demek sahur ve iftar sofralari demek, misafirlik demek, birlik beraberlik demek. Ancak bu durum koronavirüs salgininin yayilmasi için uygun ortam hazirliyor. Iste salginin Ramazan ayinda hizlanmamasi için, etkisini artirmamasi için kabine toplantisinda bir dizi önlem alternatifleri de konusulacak. Basli basina bu konu masaya yatirilacak.
'Ramazan'a özel çok sert tedbirler gelebilir'
Özellikle sunu not düselim... Ramazan ayi 13 Nisan sali günü baslayacak. Ancak bugün yapilacak kabine toplantisinin ardindan bir sonraki kaine toplantisi da onun hemen öncesinde. 1 gün önce de 12 Nisan pazartesi günü gerçeklestirilecek. Yani bugün konusulacak konular özelinde Ramazan ayina kadar süreç takip edilebilir ve vaka sayilari artarsa, ölüm oranlari artarsa Ramazan ayinda çok sert önlemler de görülebilir.
Ramazan ayinda hangi önlemler gelebilir?
Restoran, kafe ve benzeri isetmelerin yeniden kapatilmasi gündemde. Ayrica hafta sonlari yeniden sokaga çikma kisitlamalarinin geldigini görebiliriz. Yine toplu iftarlara izin verilmemesi bugün masada olacak.
Iller açiklandi
Özellikle Izmir, Istanbul, Ankara, Antalya, Kocaeli gibi büyüksehirlerde Ramazan ayi boyunca tam kapanmaya geçilmesi masada olacak. Yine yaklasik 1 aylik süreçte yani Ramazan ayi boyunca alinan kisitlama kararlariyla birlikte koronavirüs salgininin kontrol altina alinmasi olabildigince hafifletilmesi hedefleniyor.
Yeni önlemler yolda
Kabine degisikligi beklentisi sürerken gerçeklestirilecek toplantinin ana gündem maddesini koronavirüs vaka sayilarindaki hizli yükselisin ardindan alinacak yeni önlemler olusturacak. Bilim Kurulu’nun 25 Mart’ta yaptigi toplantinin çiktilarinin masaya yatirilacagi toplantida, günlük 30 bin sinirina dayanan vaka sayilarindaki artisin nedenleri, atilmasi gereken adimlar degerlendirilecek; Türkiye’nin asi tedarikinde geldigi son nokta, yerli asi çalismalari, tam normallesmeye geçis takvimi gibi basliklar ele alinacak.Türkiye’ye gelen BioNTech asilarinin dagitimi, saklama planlamasi ve sürece iliskin ayrintilar da masada olacak. (Akit Gazetesi)
Izmir HABERI