Tarih: 29.03.2021 17:12

Çocuklar, zSpace'i çok sevdi

Facebook Twitter Linked-in

Pandemi nedeniyle uzaktan egitimin yayginlasiyor, hibrit modeller kalici hale geliyor. Bu noktada egitimde kisisellestirilmis, sürükleyici, yenilikçi ve 3 boyutlu ögrenme ortamlari sunan sanal ve artirilmis gerçeklik teknolojilerine olan ilgi de artiyor. Sanal gerçeklik sayesinde ögrenciler, kalbin anatomik yapisi, virüsün bulasma ve tedavi süreçlerini deneyimleme firsati buluyorlar.  Sanal ve artirilmis gerçeklik unsurlarini bir bilgisayarda bulusturan teknoloji firmasi zSpace ise sundugu uygulamalarla dersleri ilginç, pratik ve etkilesimli hale getiriyor. ‘Yerli yazilimlar üretiyoruz’ Türkiye'de yerli yazilimlar üreterek okullardaki sanal ve artirilmis gerçeklik teknolojisinin faydali bir sekilde yer almasini amaçladiklarini belirten zSpace Türkiye Müfredat ve Egitim Tasarim Uzmani Elif Çilek Ataman,  “Bu anlamda yerli yazilimlar üretmeyi hedefliyoruz. Su anda yerli yazilimlarimiz yapim asamasinda yer aliyor. Tasarim beceri atölyelerinde ve özel okullarda bu teknoloji kullaniliyor. Çocuklar bu teknolojiyi hem eglenerek hem de sürükleyici bir sekilde egitim almis oluyorlar” dedi. Sanal ve artirilmis gerçeklik teknolojisinin hem donanim hem de yazilim paketi olarak yer aldigini söyleyen Ataman, “Egitim alacak çocuklar gözlügü taktiklari zaman bilgisayar ile eslesme saglaniyor. Fiziksel olarak yapilan kafa hareketlerini algilayici sekilde üç boyutlu gözlem yapabiliyorlar” ifadelerini kullandi.

Meraki destekliyor zSpace sayesinde çocuklarin bir kalbin anatomik yapisina kadar inceleme firsati yakaladigina dikkat çeken Ataman, “Mimarliga ilgisi olan bir çocuk ayni zamanda bir ev tasarimi da yapabiliyor. Burada yaptigi tasarimi üç boyutlu olarak görebiliyor. Meraki destekleyici sekilde çocuklari yönlendirmis oluyoruz. Bireysel alanda çalismalarimiz mevcut, amacimiz kisisellestirilmis ögrenmeyi mümkün kilabilmek. Çocuklar bu bilgisayarlarla etkilesime girdiginde birebir ögrenme firsati yakaliyor” diye konustu. Uzaktan egitimde kullanilabiliyor Sanal gerçekligin tamamen bilgi odakli ders anlatiminin disina geçip, beceri odakli dersler seklinde dönüstürecegini dile getiren Ataman, “ Uzaktan egitim ile çocuklar bu teknolojiyle kaydedilmis videolari deneyimleyebiliyorlar. Bu teknoloji, uzaktan egitimde kullanilabiliyor. Ögretmenler sanal ve artirilmis gerçeklik teknolojisini kullanarak, ögrencilerin ekranlarina yansitabiliyor. Bu teknoloji uzaktan egitimde aktif bir sekilde kullaniliyor” ifadelerini kullandi. Virüsün her asamasi görülüyor

Bu yazilimlar sayesinde ögrencilerin eglenerek ögrenme firsati bulabildigine dikkat çeken Ataman sunlari söyledi: “Örnegin, grip virüsünü inceleyerek, insandan insana virüs nasil bulasiyor gibi durumlari ögrenebiliyorlar. Bu yazilimda hapsirma yoluyla virüsün nasil bulastigini ögrenciler görüyorlar ve maske bilincini kazanabiliyorlar. Daha sonra virüsün vücuttaki belirtilerini ve iyilesme sürecini deneyimleyerek ögreniyorlar." Eglenceli ve kolay Sanal ve artirilmis gerçeklik teknolojisini deneyimleme firsati bulan çocuklar ise uygulamayi çok sevdi. Melisa Kalayli, üç boyutlu olarak ögrenmenin eglenceli ve kolay oldugunu belirtirken Elif Alara Ünal ise "Kalbin yapisina bakabiliyorum ve kalbi yakindan inceliyorum" dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —