Malatyali komsular birbirine sahip çikiyor

Malatyali komsular birbirine sahip çikiyor

Malatya Belediyesi tarafindan Melekbaba Mahallesi Semt Konagi’nda mahalle sakinleriyle ‘Mahallelik Kültürü’ programi gerçeklestirildi

Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi’nin düzenledigi ‘Mahallelik Kültürü’ programi Melekbaba Mahallesi Semt Konagi’nda gerçeklestirildi. Mahalle sakinleriyle programda konusan Melekbaba Mahalle Muhtari Ali Demir, Büyüksehir Belediyesi’nin Melekbaba Mahallesi için yaptigi çalismalardan dolayi memnuniyetini dile getirdi. Muhtar yaptigi konusmalarinda mahallelerine yönelik istek ve taleplerde de bulunarak, Belediye Baskani Selahattin Gürkan’a ve ekibine ilgilerinden dolayi tesekkür etti. 

“KOMSULUK BIR BIRINE SAHIP ÇIKMAKTIR”

Baskan Gürkan, komsuluk iliskilerinde olumlu ortamlarin olusmasi, sevginin barisin, hosgörünün ve paylasmanin çogalmasi için Mahallelik Kültürü Projesi’nin çok önemli olduguna dikkat çekti. "Komsu komsusunu tanimazken birbirleriyle akraba gibi oldular ve kaynasma olgusu olustu" diyen Gürkan, "Bizler bu mahallelik fikrini ortaya attigimizda Türkiye Projesi dedik. Komsuluk birbirine sahip çikmaktir. Ama sen sahiplenmezsen sizi de kimse sahiplenmez. Komsularimiza ve komsuluk iliskilerimize güzel bir sekilde devam edelim. Dolayisiyla kanaat önderlerimiz, muhtarlarimizla, buradaki komsularimizla bir adim atalim. Komsumuz hasta ise ona gitme noktasinda, bir derdi veya problemi varsa onu çözme noktasinda bir güven duygusu olusturalim. O güven atmosferi içerisinde komsuluk iliskilerimizi, mahallelik kavramini eger Türkiye Projesi haline getirmek istiyorsak bizlerinden üzerine büyük yükümlülükler düsüyor. Bunu somut örneklerle, tespitlerle insanlara anlatmak durumundayiz" dedi.

Malatya HABERI



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.