Tarih: 02.04.2021 09:04

Anne sütü bebegi kanserden koruyor

Facebook Twitter Linked-in

Anne sütündeki bazi maddelerin kanser hücrelerinin çogalmasini engelledigine iliskin bilimsel çalismalarin oldugu belirtilerek uzmanlar sunlari dile getirdiler:

"Nitekim hiç emzirilmeyenlere göre özellikle 6 aydan daha uzun süre emzirilen bebeklerin çocukluk çagi lösemi ve lenfoma riskini azalttigi saptandi. Anne sütünün içerdigi çok sayida immünolojik olarak etkin madde ve kök hücreler ile aktif bagisikligi gelistirerek lösemiden korudugu düsünülüyor. Anne sütü ile beslenme anneyi de kanserden korur. Bir yildan uzun süre emzirmek kadinlarda meme ve yumurtalik kanseri riskini belirgin oranda azaltir.

Dogum yapan kadinlarin dahil edildigi bir çalismada emzirenlerin emzirmeyenlere göre rahim kanserine yakalanma riski yüzde 11 daha az bulunmus olup, bu etkinin özellikle emzirme süresi 6-9 ayi astiginda belirgin oldugu saptandi. Sonuç olarak anne sütü bebegin optimal büyümesini saglarken içerdigi essiz maddelerle bagisikligi güçlendirmekte, hem bebek hem de anneyi enfeksiyon ve kanserden korumaktadir. Bu nedenle bebeklerin en az 2 yasina kadar anne sütüyle beslenmesi desteklenmelidir."




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —