AILE, VATAN VE NAMUS BILDIRISI
Erkek vatandaslari devlet kavramina düsmanlastirdigi için bir milli güvenlik sorunu haline gelmis olan 6284 sayili kanun aile hukukundaki zincirleme sorunlarin da ana kaynagidir. Kültürel kodlarimiza tümüyle aykiri biçimde Feminizm ideolojisiyle yazilmis bu kanun, cinsel ayrimcilik içerdiginden sayisi toplamda 5 MILYONU asmis dev bir magdur kitlesi üretmistir.
Kadin beyanini esas aldigi için pek çok kadin açisindan evlilikte zina yapmak, bosanirken yüksek tazminat almak amaciyla türlü iftiralar atmak için silah olarak kullanilan 6284 sayili kanun; evliliklerin hizla azalip bosanmalarin hizla artmasina, süresiz nafaka mahkumiyetine ve ödenemediginde nafaka hapsine, velayet ve çocuk haczi sorunlarina, çocugun babaya düsman edilmesine nihayetinde de cinnet, cinayet ve intiharlara sebep olmaktadir.
Kültürümüze ve kanunlarimiza göre aile, resmi nikahli erkek-kadin ve varsa çocuktan olustugu halde 6284’ün çarpik mantigi siddet yaygarasi bahanesiyle partner yasantisini mesru görmektedir.
Aile Bakanligi’nda ailenin bireyleri olan kadin ve çocugu temsilen Kadinin Statüsü Genel Müdürlügü ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlügü var iken Erkek Sorunlari Genel Müdürlügü yoktur ve erkek aile kavramindan kapi disari edilmis olup devlet katinda muhatap bulamamakta ve muhatap alinmamaktadir.
Aile babasi bir erkegin Aile Bakani olarak atanmasi hiç akla bile gelmemekte, ilginç bir biçimde bütün Aile Bakanlari kadinlardan atanmaktadir.
Aile Bakanligi’nin il müdürlüklerine bagli SÖNIM (Siddet Önleme ve Izleme Müdürlügü) birimlerinin kilit noktalardaki personellerinin de ezici çogunlugu kadinlardan olusmaktadir.
5840 sayili kanunla faaliyet gösteren TBMM Kadin-Erkek Firsat Esitligi Komisyonu (KEFEK), 22’si kadin 4’ü erkek 26 vekilden olusmaktadir. KEFEK üyelerinin belirlenmesinde ilgili kanunun 2.2 maddesiyle kadin vekillere öncelik taninmasi, madde 1.1’de ise kadin haklarinin korunmasi ve gelistirilmesi amaciyla tek yönlü cinsiyetçi bir tutum benimsemesi cinsel ayrimcilik üretmektedir.
4787 sayili kanunla kurulan ve bosanma davalarinin görüldügü Aile Mahkemeleri hakimlerinin ezici çogunlugu kadinlardan olusmaktadir. Ayni sekilde bosanma davalarinin en üst mercisi olan Yargitay 2. Hukuk Dairesi’ndeki 17 tetkik hakiminin 15’i kadindir.
Aile Içi Siddet Bürosu Savcilarinin da ezici çogunlugu kadinlardan seçilmektedir.
Erkek ile kadin arasindaki ihtilaflarin incelendigi, sorusturuldugu ya da kovusturuldugu yerlerde çalisan personelde kadin-erkek sayisal dengesine son derece dikkat edilmelidir!
Atatürk dönemi 743 sayili Türk Medeni Kanunu’nda yer alan “Aile reisi erkektir. Aile birligini koca temsil eder. Kadin, gücü yettigi kadar kocasinin muavini (yardimcisi) ve müsaviridir (danismanidir) ve çocuk ana-babasina riayete mecburdur. Ana-baba çocuklarini tedip (uslandirma) ve terbiye hakkina sahiptir. Ana-babanin çocugun dini terbiyesini tayin etme hürriyetini sinirlayan her türlü mukavele geçersizdir. Evlenirken varsayilan mal ayriligi rejimidir. Eski ese ödenen yoksulluk nafakasi agir kusur varsa azami bir yila kadardir ve nafaka ödeyen ya da alan eslerden herhangi birisi yeniden evlenirse nafaka yükümlülügü son bulur. Çocuk için ödenen istirak nafakasinin gerçekten de çocuga harcanip harcanmadigi hâkim tarafindan düzenli olarak kontrol edilir.” gibi hükümler 2002 yilindan bu yana yürürlükte olan 4721 sayili mevcut Medeni Kanun’a mutlaka konulmalidir.
Aile birligi kurumu bassiz birakilmistir. Hiçbir ülkede ayni anda iki Cumhurbaskani olmadigi gibi bir evin içinde de iki reis olmamalidir. Erkek, aile birligi reisi olarak tanimlanmali; delilsiz, belgesiz, sahitsiz biçimde hiç kimsenin lafina itibar edilmemelidir.
Eski ese ödenen yoksulluk nafakasi AGIR KUSUR VARSA azami 1 yila kadar olmali, taraflardan biri yeniden evlendiginde nafaka ödemesi sona ermeli; istirak nafakasinin çocuk için harcanip harcanmadigi düzenli olarak kontrol edilmelidir.
Erkekten kadina yönelik siddetin %82 oraninda bas sebebi olan evlilikte zina mutlaka TCK kapsaminda yeniden suç olarak tanimlanmalidir.
Kötüye kullanilan velayet el degistirmeli, çocuk teslim merkezleri kurulmali, hâkim kararini çigneyerek çocugu babasina göstermeyen ve hatta düsman eden kadinlar cezalandirilmalidir.
“Siddetin her türlüsüne hayir!” demek yerine sadece “Kadina siddete hayir!” demek cinsel bölücülüktür. Toplam siddet olaylari içinden sadece kadinin magdur oldugu vakalarin cimbiz ve büyüteçle yansitilmasini emreden, bosanmalarin, cinnet, cinayet ve intiharlarin bas sebebi halindeki ve feshedilmis Istanbul Sözlesmesi paçavrasina dayali 6284 sayili iftira ve fuhus kanunu da bir an önce iptal edilmelidir!
Sürekli cinsel bölücülük üreterek erkek, aile, namus, vatan, millet, din ve devlet düsmanligi yapan, dogal kadin-erkek dengesini bozarak sosyal terör üreten Feminist ve LGBT dernekleri sosyal terör örgütü ilan edilerek kapatilmali; elebaslari tutuklanarak yargilanmalidir. Vatandaslarin cinsiyet temelinde sürekli kiskirtilmalarina ve ayristirilmalarina dönük bölücü zihniyetin kökü kurutulmalidir.
Dogal, mesru ve yasal kadin-erkek iliskileri disindaki farkli cinsel yönelimlerin mesrulastirilarak idealize edilip toplumda yayginlastirilmasi ve partner yasantisi önlenmelidir.
Genel ahlaksizligi yaymak amaciyla hazirlandigi gün gibi ortada ve kimin eli kimin cebinde belli olmayan dizi ve programlara son verdirilmelidir.
Farkli dünya görüslerinden ve çesitli siyasi partilerin seçmenlerinden olusan üyelere sahip Sivil Toplum Kuruluslarinin üst çatisi olarak partiler üstü milli bir sorun olarak gördügümüz ve iftira, evlilikte zina, fuhus, bosanma, tazminat, süresiz nafaka, çocuk gaspi ve diger her türlü kötüye kullanilarak aile serefinin ve namus kavraminin irzina geçen 6284 sayili kanunun kaldirilmasina destegimiz tamdir. Her bakimdan son derece yikici bu kanunun kaldirilmasina karsi çikacak olanlara tepkimiz ve direncimiz de tam olacaktir.
Yerli ve milli olmayan, yuva yikan ve fuhus toplumu üreten isbu kanunun bir an önce kaldirilmasi elzemdir. Sonuç alana kadar sarsilmaz iradeyle 6284’ün iptalini ve aile hukukuna dair diger sorunlarin da kültürel kodlarimiza uygun yasal düzenlemelerle çözülmesini israrla talep ettigimizi kamuoyuna açikça ilan ederiz.
20 Sivil Toplum Kurulusu adina
AILE DERNEKLERI BIRLIGI
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.