• BIST 100

    10884,18%1,89
  • DOLAR

    32,58% 0,19
  • EURO

    35,27% 0,52
  • GRAM ALTIN

    2471,35% 0,34
  • Ç. ALTIN

    3961,18% -0,21

Cumhurbaskani Erdogan'dan Montrö Bildirisi açiklamasi

Erdogan, "Her seyden önce bir gece yarisi gerçeklestirilen bu eylem hem üslubu hem yöntemi hem de yol açacagi açikça belli olan tartismalari ile kesinlikle art niyetli bir girisimdir."

GÜNCEL 5.04.2021 22:23:57 0
Cumhurbaskani Erdogan

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 104 emekli amiralin 'Montrö' bildirisiyle ilgili olarak Bestepe'deki degerlendirme toplantisi sonrasinda açiklamalarda bulundu. Erdogan, "Her seyden önce bir gece yarisi gerçeklestirilen bu eylem hem üslubu hem yöntemi hem de yol açacagi açikça belli olan tartismalari ile kesinlikle art niyetli bir girisimdir." dedi.

 

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan baskanliginda baslayan degerlendirme toplantisinda, 104 emekli amiralin imzasiyla yayimlanan bildiri masaya yatirildi. Toplanti yaklasik 2 saat sürdü.

Cumhurbasakni Erdogan, kritik toplanti sonrasi açiklamalarda bulundu.

Iste Erdogan'in açiklamalarindan öne çikanlar;

Tartismanin sebebi kesinlikle ifade özgürlügü meselesi degildir. Buradaki isimlerin bir kismi ayni görüsleri çesitli medya mecralarinda ve siyasi zeminlerde uzun süredir dile getirmektedir.

''ART NIYETLI BIR GIRISIM''

Her seyden önce bir gece yarisi gerçeklestirilen bu eylem hem üslubu hem yöntemi hem de yol açacagi açikça belli olan tartismalari ile kesinlikle art niyetli bir girisimdir.

Hiçbir isime medyadaki veya siyasi alandaki açiklamalari sebebiyle sorusturma açilmamistir. Ancak geçmisi darbeler ve bildirilerle dolu bir ülkede bir gece yarisi 104 emekli amiralin böyle bir girisimde bulunmasi asla kabul edilemez. Bunun adina ifade özgürlügü diyemeyiz.

Cumhurbaskani Erdogan, emekli amirallerin yayimladigi bildiriye iliskin düzenlenen degerlendirme toplantisinin ardindan yaptigi açiklamada, “Yapilan açiklamaya hak ettigi cevabi vererek millî iradeden yana tavir koyan tüm siyasi parti liderlerine ve temsilcilerine, yargi kurumlarina, üniversitelere, illerimizdeki sivil toplum kuruluslarina sahsim, milletim adina sükranlarimi sunuyorum. Milleti ve milletin seçtigi yönetimi tehdit etme cüretini gösterenlere hadlerini yine milletimizle birlikte gösterecegiz” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan " class="text-dark font-weight-bold" target="_blank"> Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Cumhurbaskanligi Külliyesinde; Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, Adalet Bakani Abdülhamit Gül, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Millî Savunma Bakani Hulusi Akar, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Genelkurmay Baskani Orgeneral Yasar Güler, Deniz Kuvvetleri Komutani Oramiral Adnan Özbal’in katilimiyla gerçeklestirilen toplantiya baskanlik etti. 

Toplantinin ardindan açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Erdogan, toplantida iki gündür ülke gündemini mesgul eden emekli 104 amiralin imza attigi bildirinin ayrintilariyla degerlendirildigini söyledi.

“EMEKLI AMIRAL SIFATIYLA DA OLSA BÖYLE BIR GIRISIM KAHRAMAN TÜRK SILAHLI KUVVETLERI’NE YÖNELIK BIR BÜHTANDIR”

Bildiriyi, “Her seyden önce bir gece yarisi gerçeklestirilen bu eylem, hem üslubu hem yöntemi hem de yol açacagi açikça belli olan tartismalari itibariyla kesinlikle art niyetli bir girisimdir” sözleriyle degerlendiren Cumhurbaskani Erdogan, emekli amirallerin vazifesinin 104 tanesinin bir araya gelerek siyasi bir tartisma konusunda darbe imalari içeren bildiriler yayimlamak olmadiginin altini çizdi.

Hiçbir emekli kamu görevlisinin de topluca böyle bir yola tevessül etmeye hakki bulunmadigina vurgu yapan Cumhurbaskani Erdogan, “Biz bu amirallerin, diplomatlarin ve digerlerinin son dönemde Suriye’den Libya’ya, Dogu Akdeniz’den Ege’ye, Kibris’tan Karabag’a kadar verdigimiz mücadelelerin hiçbirinde bir araya gelerek ülkeleri için destek bildirisi yayimladiklarini görmedik. Yine bunlari FETÖ’cü hainlerin baslattiklari 15 Temmuz darbe girisimine karsi milletimizin yaninda yer alirken de görmedik” açiklamasinda bulundu.

“Tartismanin sebebi kesinlikle ifade özgürlügü meselesi degildir” diyen Cumhurbaskani Erdogan, bildiride imzasi bulunan bazi isimlerin zaten görüslerini çesitli medya mecralarinda ve siyasi zeminlerde uzun süredir dile getirdigine isaret etti.

Medyada görüslerini dile getiren hiçbir isme de siyasi alandaki açiklamalari sebebiyle herhangi bir sorusturma açilmadigini veya benzeri islem yapilmadigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, söyle devam etti: “Ancak, geçmisi darbeler ve bildirilerle dolu bir ülkede bir gece yarisi 104 emekli amiralin böyle bir girisimde bulunmasi asla kabul edilemez. Bunun adina ifade özgürlügü diyemeyiz.  Ifade özgürlügü, aksi hâlde diyerek baslayan ve ülkenin seçilmis yönetimini darbeyle tehdit eden cümleleri de kesinlikle kapsamaz. Emekli amiral sifatiyla da olsa böyle bir girisim kahraman Türk Silahli Kuvvetleri’ne yönelik bir bühtandir. Bu yöntem ve bu tarz ifadeler dünyanin her yerinde demokrasiye, hukuk devletine, millî iradenin üstünlügüne saldiri olarak kabul edilir ve ayni sekilde muameleye maruz kalir.”

“BIZIM MUHATABIMIZ DOGRUDAN MILLETIMIZDIR”

Cumhurbaskani Erdogan, yayimlanan bildirinin millet nezdinde sert tepki görmesinin bir diger sebebinin de bu bildirinin çok daha büyük bir kampanyanin parçasi olarak algilanmasi olduguna kaydetti.

Eski diplomatlarin, eski milletvekillerinin ve Türkiye’ye karsi husumetleriyle bilinen sözde aydinlardan olusan kimi kesimlerin bir süredir benzer söylemlerle yasamayi, yürütmeyi ve yargiyi hedef aldiklarina dikkati çeken Cumhurbaskani Erdogan, “Üstelik bunlarin çogu da ülkede dikili tasi olmayan, millete zerre faydasi dokunmamis kisilerdir” dedi.

Bazi siyasetçilerin de bu kirli kampanyaya destek vererek âdeta kendilerini inkâr ettigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Biz, bildiri yayimlanir yayimlanmaz tüm siyasetçilerin kararli bir sekilde ve en yüksek sesle karsi durus sergilerini ve bu noktadaki duruslarini güçlü bir sekilde beklerdik. Eger böyle yapmis olsalardi bugün burada sadece millî iradeye verilen destege tesekkür için huzurlarinizda bulunacaktim” diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, “Ülkemizde yapilan tüm darbelerin, vesayetin millî irade üzerinde kurdugu tahakküm çabalarinin hepsinin, demokrasi karsiti tüm bildirilerin özellikle arkasinda yer alan bir zihniyet bu defa da safini ayni istikamette belirlemistir” ifadelerini kullandi.

Küçük ve ama örgütlü bir kesimin kontrolünden çikmayi basaramayan Ana Muhalefet Partisi’ni bir kez daha demokrasiden yana tutum almaya çagirdigini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, su degerlendirmelerde bulundu: “Buna karsilik, yapilan açiklamaya hak ettigi cevabi vererek millî iradeden yana tavir koyan tüm siyasi parti liderlerine ve temsilcilerine, yargi kurumlarina, üniversitelere, illerimizdeki sivil toplum kuruluslarina da ayrica sahsim, milletim adina sükranlarimi sunuyorum. Her zaman ki gibi bizim muhatabimiz dogrudan milletimizdir. Bugün de yasananlarin muhasebesini milletimizle birlikte yapmak, yol haritamizi milletimizle paylasmak üzere bir araya geldik. Milleti ve milletin seçtigi yönetimi tehdit etme cüretini gösterenlere hadlerini yine milletimizle birlikte gösterecegiz.”

“TÜRKIYE’DE DEMOKRASIYE YÖNELIK HER SALDIRI BU TARZ BILDIRILERIN ARDINDAN GELDI”

Cumhurbaskani Erdogan, bazilarinin bildiriye karsi “Bunda büyütülecek ne var” diyerek küçümseme yoluna gittigini belirterek Türkiye’de demokrasiye yönelik her saldiri bu tarz bildirilerin ardindan geldigi uyarisinda bulundu.

Cumhurbaskani Erdogan, “27 Mayis’ta merhum Menderes’e böyle yapmislardir. 12 Mart yönetimi yine bir bildiriyle müdahale etmistir. 12 Eylül’den önceki hükûmetleri ayni sekilde tehditle sindirmeye çalismislardi. 28 Subat’ta ülkenin mesru yönetimine bu pervasizlikla saldirmislardi. Kendi hükûmetlerimiz döneminde ise bu tür girisimlere karsi en agir tepkiyi ortaya koydugumuz için gerisini getiremediler” açiklamasinda bulundu.

Millî iradeye yönelik açik tehditler karsisinda derhal ve en etkin sekilde tavir alinmadigi takdirde isin sonunun nereye varabilecegini milletin yakin tarihten çok iyi bildigini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, “Iste bu sebeple yayimlanan bildiriyi özellikle dikkate alip gereken her tedbiri uygulama kararliligimizi ortaya koyuyoruz. Elbette bu meseleyi siyasi istismar araci hâline getirmek isteyenler çikacaktir. Onlarla da sandikta hesaplasacagiz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, milletin kimin demokrasinin ve hukuk devletinin yaninda durdugunu, kimin darbecilerin ve vesayetçilerin koltugunun altina girdigini gördügünü aktararak, “Insallah 2023 seçimlerinde tüm bu yasananlari milletimizin takdirine sunacak, istiklal ve istikbal yolunda verdigimiz mücadelenin neticesini hep birlikte takip edecegiz” diye konustu.

“MONTRÖ SÖZLESMESI’NIN ÜLKEMIZE SAGLADIGI KAZANIMLARI ÖNEMLI GÖRÜYORUZ”

Söz konusu bildiride Montrö Sözlesmesi ile basinda ve sosyal medyada yer alan bazi görüntülerin konu edildigine dikkati çeken Cumhurbaskani Erdogan, “Hiç süphesiz bogazlarin kontrolünü uluslararasi bir komisyon yerine pek çok sinirlamayla da olsa Türkiye’ye birakan bu sözlesme dönemin sartlarinda önemli bir kazanimdir” seklinde konustu.

 


LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16

YAZARLAR