Bursa’nin 695 yil önce Orhan Gazi tarafindan fethinin yildönümü törenlerle kutlandi. Pandemi tedbirleri kapsaminda katilimin sinirli tutuldugu törenlere Bursa Valisi Yakup Canbolat'in yani sira Belediye Baskanlari, mülki ve askeri erkan ile vatandaslar katildi.
Mehter takimi ve kiliç kalkan ekiplerinin Fetih Kapi surlarindaki yerini almasinin ardindan törenler Istiklal Marsi ve Fetih salasinin okunmasiyla basladi. Uludag Üniversitesi Arastirmasi Görevlisi Yusuf Ziya Karaaslan, fetih sürecinde yasananlar ve kentin gelisim sürecini anlatti.
"MEDENIYETLERIN AYNASI BURSA"
Bursa Valisi Yakup Canbolat, sehirlerin medeniyetlerin aynasi oldugunu ifade ederek, Osmanli'nin aynasinin da kurulus dönemini Türk ruhunu yansitan Bursa oldugunu söyledi. "Istanbul’un fethine kadar geçen dönemde 6 padisahi bagrina basan ve Osmanli’nin izlerini her kösesinde hissettiren tüm zamanlarin en güzel sehri bize, Seyh Edebali’nin, Osman Gazi’nin, Orhan Gazi’nin emanetidir" diyen Vali Canbolat,"Bu ulu sehri bize yurt yapan sanli ecdadimizi saygi ve rahmetle aniyor, yüz yillarca dünyaya hükmeden Osmanli Devleti’nin ilk baskenti, yesil Bursa’mizin Fethinin 695. Yil dönümünü kutluyorum" dedi.
Mehter marslari ve kiliç kalkan ekibinin gösterisinin ardindan törenler Tophane’deki Osman Gazi ve Orhan Gazi türbeleri önünde devam etti. Osmanli’nin manevî ruhuna saygi anlami tasiyan ve köklü bir devlet gelenegi olan sancak nöbeti, protokol üyeleri ve vatandaslar tarafindan ilgiyle izlendi. Osman Gazi ve Orhan Gazi türbelerinin ziyaretinin ardindan, fetih törenleri Balabanbey Kalesi’ndeki etkinliklerle sona erdi.
Bursa HABERI
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.