Tarih: 10.04.2021 13:31

Mardin'de Korona günlerinde 'susuzluk' isyani

Facebook Twitter Linked-in

 Mardin'in Artuklu ve Kiziltepe ilçelerinde kenar mahallelerinde günlerdir su sikintisi yasanirken, vatandaslar su kesintilerinin nedeni ve suyun ne zaman verilecegi konusunda yetkililerden açiklama bekliyor.

Ilçede bir haftadan beri devam eden su sikintisi yüzünden vatandaslar su ihtiyacini karsilamak için para karsiliginda tankerlerden su almak zorunda kaliyor. Hal böyle olunca vatandas 2 defa belediyeye su parasi ödemek zorunda kaldi. Vatandaslar, ramazan ayi arifesinde yasanan sikintiyla ilgili tepkilerini dile getirdi.

1 haftadir su kesintisi yasandigi için zor günler geçirdiklerini belirten vatandaslar, "Su arizasini bir haftadan beri gideremiyorlar. Pandemi sürecinde COVID-19 salgininin yeniden vaka artisi gösterdigi su günlerde kisisel temizlik bir tarafa dursun, içmek için bile su bulamiyoruz. Her gün apartmanda yasayan vatandaslar olarak tanker ile su aliyoruz. Belediyeye iki defa su parasi öderken, tankere de su parasi veriyoruz. Su arizasi bir haftada giderilemiyor mu? Yetkililer vatandasa açiklama yapmak zorundadir. Suyun tonu 8 lirayi geçti. Bölgede en pahali suyu Mardin halki tüketiyor. Her ay 100 ile 150 TL arasinda fatura geliyor" dedi.

 

 

Mardin HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —