Tarih: 12.04.2021 16:52

Gaziantep'te 100 güldüren proje

Facebook Twitter Linked-in

Gaziantep Büyüksehir Belediye Meclisi’nin 2021 Nisan Ayi Dönem Toplantisi’nin Birinci Birlesimi Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin’in baskanliginda toplandi. Meclisin gündeminde kültürel ve egitsel faaliyetleri güçlendirmek adina Gaziantep’in kurtulusunun 100’üncü yilina özel olarak hayata geçirilecek “100 Okula 100 Kitaplik” projesi yer aldi. Bu kapsamda sehrin muhtelif yerlerinde belirlenen okullara, kitaplik yaptirilarak okuma aliskanliginin artirilmasi saglanacak.

"OKULLARA YAPILACAK KITAPLIKLAR, ÖGRENCILERE YARAR GETIRECEK"

 Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, yeni tip Koronavirüs’ün Türkiye’yi tehdit etmesinden bu yana kitaba olan aliskanligin ve ulasilabilirligin artirilmasi adina çalismalarina devam ettiklerini belirterek, “Hem kütüphanelerimizi genislettik hem de dijital kütüphanemizi kurduk. Dijital kütüphanemiz 22 bin kitapla hizmete basladi” diye konustu.

Öte yandan meclisin bir diger öne çikan gündem maddesi ise kardes sehir basligi oldu. Gaziantep ile Sirbistan’a bagli Novi Sad sehri, Güney Kibris Türk Cumhuriyeti’ne bagli Lefkosa, Ürdün Hasimi Kralligi’na bagli Irbid arasinda kardes sehir iliskisi kurulmasi amaciyla Gaziantep Büyüksehir Belediyesi protokol imzalayacak.

Gaziantep HABERI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —