Tarih: 13.04.2021 19:24

Türkiye’de bir ilk... Kripto paraya haciz soku!

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'de 5 milyondan fazla kisi kripto para borsasinda yatirim yapiyor. Ve ilk defa bir kripto paraya haciz konuldu. 60 bin lira degerindeki kripto para hesabi bloke edildi. Peki icra dairelerinde elle tutulamayan, gözle görüsülemeyen paranin tahsili nasil gerçeklesecek?

BU BIR ILK

Konuyla ilgili konusan Avukat Tevfik Kerem Bilen, “Su anda hukukumuzda bununla ilgili bir düzenlenme yok. fakat icra müdürlüklerine teknik alt yapi saglanirsa elektronik cüzdan verilirse bu mümkün olur kanaatindeyim. Daha önce kripto para borsasinda TL hesabinin haczedildigini görmüstük. Ancak bu kez ilk defa bir kripto para haczedildi" açiklamasinda bulundu. 

YA DEGER KAYBEDERSE…

Avukat Tevfik Kerem Bilen sözlerine devam ederken, "Bu paranin icra dairesine ödenecegi zamanki degeri tartisma konusu. Diyelim ki müvekkilim icra dairesine bu parayi ödedi. Bloke kalktiginda ya bu paranin degeri o günkü degerinden düsmüs olursa aradaki zarari kim karsilayacak? Buradaki tartisma konusu bu. Zarari kim karsilayacak? Kripto para borsasi mi, alacakli mi, icra müdürlügü mü? Bunlarin hepsi kripto paralara karsin yasal düzenleme söz konusu olmadigi için tartisma konusu." dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —