Mugla Büyüksehir Belediyesi, Mugla Sitki Koçman Üniversitesi, Karabörtlen Tarimsal Kalkinma Kooperatifi veBalparmak firmasinin öncülügünde hayata geçirilen “Sürdürülebilir Aricilik, Katma Degerli ve Verimli Üretim Protokolü” çerçevesinde, Aricilik Akademisi’nde egitim alan 24 ariciya aricilik malzemeleri dagitimi yapildi.
Ana ari ve ari sütü egitimi verdikleri için tesekkür eden bal üreticisi Ceyhan Özcan, egitimler sonunda artik sadece bal degil ayni zamanda katma degeri yüksek diger ari ürünlerini de üretmeye baslayacaklarini ifade etti.
Balparmak Genel Müdürü Onur Özyurt, hem aricilik mesleginin gelecek kusaklara aktarilabilmesi hem de katma degerli ari ürünlerine yogunlasarak ülke ekonomisine katki sunmak istediklerini söyledi. Mugla’nin en önemli ürünlerinden birisinin çam bali oldugunu ifade eden Karabörtlen Tarimsal Kalkinma Kooperatifi Baskani Mehmet Emin Benzer, çam balinin Mugla’nin bir simgesi ve sembolü oldugunu kaydederek, projenin de amaca ulasmasindan ötürü basta Mugla Büyüksehir Belediyesi olmak üzere tüm paydaslara tesekkür etti.
Dünya ve Türkiye çam balinin baskenti olan Mugla’da belediye, üniversite, kooperatif ve Balparmak ile saglam bir birliktelik ve isbirligi kurduklarini söyleyen Mugla Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Osman Gürün, Türkiye çam balinin yüzde 80’ini de Mugla’da üretildigine dikkati çekti. Aricilik sürdürülebilir bir meslek, geçim kaynagi olarak hemsehrilerimizin ugrasi olmaya, bizlerin agzini tatlandirmaya, Mugla’mizin da marka degeri olmaya devam edeceklerini belirtne Baskan Dr. Gürün, "Kirsalimizin yemyesil daglarinda üreten arilarimiz Muglamiz için bal yapmaya bizler de hemsehrilerimiz için ari gibi çalisacagiz" dedi.
Konusmalar sonrasinda mezun olan kursiyerlere katilimcilar tarafindan sertifika ve çesitli hediyeler verildi.
Mugla HABERI