Asgari Ücret Zammı 2025'te Ne Kadar Olacak?

Asgari Ücret Zammı 2025

Asgari ücret 2025'te ne kadar olacak? Milyonlarca çalışan bu sorunun yanıtını merakla bekliyor. Ocak ayında yapılacak zammın detayları gündemde.

ASGARİ ÜCRETTE SON DURUM NEDİR?

Asgari ücret, 2025 yılı için belirlenmeden önce son durum araştırmaları hız kazandı. Asgari ücret, en son hükümet tarafından Ocak 2024'te 17 bin 2 lira olarak belirlenmişti. Yeni zam tutarı, asgari ücret tespit komisyonu toplantıları öncesinde merak ediliyor. Hükümetin ocak ayındaki toplantıları, yeni zammın belirlenmesinde kritik bir rol oynayacak.

2025 ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELİRLENECEK?

2025 asgari ücret zammı, yıl sonu enflasyonu dikkate alınarak belirlenecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, asgari ücret zammıyla ilgili toplantı tarihini henüz açıklamadı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yeni yıl için geçerli olacak asgari ücret için ilk toplantısını Aralık ayının ilk haftasında yapması bekleniyor. Resmi açıklamalar geldiğinde güncel bilgilere ulaşabileceksiniz.

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET NE KADAR?

2024 yılı için net asgari ücret, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından 17 bin 2 lira olarak belirlenmiştir. Asgari ücret konusunda yapılan her gelişme, milyonlarca çalışanı doğrudan etkilemektedir.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.