Tarih: 07.10.2024 22:01

Atatürk Üniversitesi, Hukuksuz Yaptırımlara Mahkeme Kararıyla Son Verdi!

Facebook Twitter Linked-in

Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mevlüt Özben, üniversitenin eski yönetimi tarafından uygulanan hukuksuz yaptırımlara karşı açtığı hukuk mücadelesini kazanarak, haklarını geri aldı. Mahkeme, iki yıldır süren mağduriyetine son verdi.

Ne Olmuştu?

Atatürk Üniversitesi'nin eski rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Prof. Dr. Mevlüt Özben'e ekranlara çıkma yasağı getirerek yetkilerini aşmış ve anayasal hakkını ihlal etmişti. Özben, 2022 yılında Erzurum'un uydu yayını yapan tek televizyonu Kardelen TV'de toplumu bilgilendirme görevi üstleniyordu, ancak çeşitli bahanelerle bu görevden men edilmişti.

İfade Özgürlüğüne Darbe

Kardelen TV’nin “Rektör Çomaklı İfade Özgürlüğüne Darbe Vurdu” başlığıyla ana haber bülteninde ele aldığı olay, Prof. Dr. Mevlüt Özben’in kamuoyuna bilgi verme hakkının gasp edilmesiyle başladı. Özben’e yönelik açılan idari soruşturmalar ve diğer cezai yaptırımlar, onun akademik itibarını zedelemeye yönelikti.

Prof. Dr. Mevlüt Özben’in Açıklamaları

Prof. Dr. Özben, “Kendi üniversitemde böyle bir keyfi yaptırıma maruz kalmak son derece üzücüydü, ancak susmak yerine hukuki mücadelemi sürdürdüm. Bu zafer, ne Erzurum ne de Atatürk Üniversitesi'nin keyfi uygulamalara boyun eğmeyeceğini gösterdi,” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Mevlüt Özben, Atatürk Üniversitesi’ndeki hukuki zaferiyle ifade özgürlüğünü geri kazandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —