Avcılar Belediyesi’nden Yerel Eşitlik Eylem Planı İçin Somut Adımlar

Avcılar Belediyesi’nden Yerel Eşitlik Eylem Planı İçin Somut Adımlar

Avcılar Belediyesi, dezavantajlı grupların eşit haklara ulaşabilmesini sağlamak amacıyla Yerel Eşitlik Eylem Planı için çalışmalara hız kazandırdı.

Avcılar Belediyesi’nden Yerel Eşitlik Eylem Planı İçin Somut Adımlar

Avcılar Belediyesi, dezavantajlı grupların eşit haklara ulaşabilmesini sağlamak amacıyla Yerel Eşitlik Eylem Planı için çalışmalara hız kazandırdı. Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, toplumun her kesimine daha iyi bir yaşam sunmayı hedeflediklerini vurgularken, bu amaçla çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) ve kadın çalışma grupları ile ortak çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

STK’LARLA ORTAK AKIL OLUŞTURULDU

Avcılar Belediyesi, Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında, dezavantajlı grupların belediye hizmetlerinden eşit şekilde yararlanabilmesi adına yerel düzeyde toplantılar düzenlemeye başladı. Avcılar Kadın ve Aile Hizmetleri birimi öncülüğünde yürütülen bu çalışmalarda STK temsilcileriyle bir araya gelindi. Toplantılarda, kadınların ve dezavantajlı grupların ihtiyaçları doğrultusunda belediye hizmetlerine eşit erişim sağlanması konusunda görüş birliğine varıldı.

KADINLAR TALEPLERİNİ SUNDULAR

Kadınların yerel yönetimlerdeki karar alma süreçlerine daha fazla katılımını sağlamak amacıyla Avcılar Belediyesi, kadınlara özel buluşmalar düzenledi. Mahalle bazında gerçekleştirilen atölyelerde kadınlar, kendi aralarında fikir alışverişinde bulunarak ihtiyaçlarını belirledi ve beklentilerini paylaştı. Bu çalışmalara bizzat katılan Başkan Utku Caner Çaykara, kadınların taleplerini dinleyerek, onların sorunlarına yönelik çözüm önerilerini gündeme aldı.

BAŞKAN ÇAYKARA: “SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ!”

Kadınların düzenlediği atölyelerde konuşma yapan Başkan Çaykara, kadına karşı şiddet olaylarının son dönemdeki artışına değindi. Çaykara, “Sizler bugün Yerel Eşitlik Eylem Planı hazırlığı için buradasınız, ancak bilin ki kadına karşı şiddet hepimizin sorunudur. Sessiz kalmak, bu suça ortak olmak anlamına gelir,” dedi.

EŞİT VE GÜVENLİ BİR TOPLUM İÇİN BEŞ SOMUT ADIM

Başkan Çaykara, kadına yönelik şiddeti azaltmak ve toplumda güvenli ortamı sağlamak adına atılacak beş somut adımı duyurdu:

1.Karanlık Yerlerin Aydınlatılması: Kadınların gece rahatça yürüyebilmeleri için Avcılar’daki tüm karanlık bölgelerin aydınlatılması sağlanacak.

2.Öz Savunma Kursları: Kadınların fiziksel ve ruhsal güçlerini geliştirmeleri amacıyla öz savunma kursları düzenlenecek.

3.Yerel Eşitlik Eylem Planı’nın Hayata Geçirilmesi: Toplumsal eşitlik sağlandıkça şiddetin azalacağına inanarak bu planın uygulamaya konulması için çalışmalar hızlandırılacak.

4.Zabıtalara Kadın Güvenliği Eğitimi: Kadın güvenliğini sağlamak için motorize zabıta ekiplerine özel eğitimler verilecek.

5.Metruk Binaların Güvenli Hale Getirilmesi: Tehlike arz eden metruk binaların çevresi kapatılarak güvenli sokaklar oluşturulacak.

ŞİDDETSİZ BİR TOPLUM İNŞA EDİYORUZ!

Başkan Çaykara konuşmasında, kadınlar ve çocuklar için güvenli bir toplum inşa etme hedefinde olduklarını vurguladı. “Birlikte şiddetsiz bir toplum inşa edeceğiz! Güvenli sokaklar ve eşit bir yaşam için el birliğiyle çalışacağız,” diyen Çaykara, tüm kadınların yaşam hakkına saygı gösterilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini belirtti. Haber: Nezir Karayün


Haber Kaynak : MEDYA90

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.