Ayakkabı Yan Sanayi Sektörü Buluştu: AYSAD Toplantısında Sektör Sorunları Ele Alındı

Ayakkabı Yan Sanayi Sektörü Buluştu: AYSAD Toplantısında Sektör Sorunları Ele Alındı

AYSAD’ın Hilton Mall of İstanbul’da düzenlediği toplantıda, ayakkabı yan sanayi sektörünün sorunları tartışıldı. Başkan Sait Salıcı, sektördeki sorunların çözümü için zihniyet değişimi ve yenilikçi yaklaşımlar gerektiğini vurgulad

Panel Görüntüsü: Sinan Öncel, Levent Sipak ve Sait Salıcı
  • Hikmet AYDOĞAN

AYSAD (Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği), Hilton Mall of İstanbul’da düzenlediği “Peki Şimdi Ne Olacak?” başlıklı toplantıda sektör temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. Etkinlikte, sektörün güncel sorunları ve çözüm önerileri ele alındı.

AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı açılış konuşmasında, “Bugün, dünün eseridir. Ayakkabı sektöründe de global ekonomik sorunlar, resesyon ve alım gücündeki düşüş gibi problemler yaşanmakta. İhracatımızda son iki yılda yüzde 27,1 oranında ciddi bir düşüş gözlemlendi. İhracat daralması dövizden kaynaklanmıyor; ölçek ekonomisi, genel giderler ve üretim kapasitesindeki eksiklikler de etkili” dedi.

Salıcı, sektörün gelişmesi için zihniyet değişimine ihtiyaç olduğunu belirterek, “Ayakkabı yan sanayi ürünlerinin markalaşması mümkündür. Ancak bunun için eğitim, finansmana erişim ve yatırım kolaylıklarında zihniyet değişiklikleri gerekmekte” açıklamasında bulundu.

Ekonomist Ali Ağaoğlu, dünya ve Türkiye ekonomisini değerlendirirken, Çin’in ekonomik zorluklarına rağmen pazar payı kazanmaya devam ettiğini ve Türkiye’nin “net borç ödeyicisi” ülke konumunda olduğunu vurguladı. Ağaoğlu, düşük enflasyonun genç nesillere bırakılması gerektiğini ifade etti.

Panelde Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, ProLab Ayakkabı Kurucu Ortağı Levent Sipak ve AYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Salıcı, sektörün geleceği hakkında görüşlerini paylaştı. Etkinlik, Teknik Kimya, Güçlü Adhesive, Filtex Nonwoves, Ege Taban ve Artkim Fuarcılığın desteğiyle gerçekleştirildi.

AYSAD Toplantısı Hilton Mall of İstanbul'da Gerçekleşti
"Ayakkabı yan sanayi sektörü temsilcileri Hilton Mall of İstanbul’da bir araya geldi. AYSAD Başkanı Sait Salıcı, sektörün geleceği hakkında önemli açıklamalarda bulundu."


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.