Tarih: 30.08.2024 00:37

"Azerbaycan'da İsmayılhanlı’nın Milletvekili Adaylığı Yeni Bir Umut"

Facebook Twitter Linked-in

İsmayılhanlı'nın Adaylığı Azerbaycan İçin Yeni Bir Fırsat

Adaylık ve Geçmişi

Azerbaycan'da yaklaşan seçimlerde milletvekili adayı olarak gösterilen Rovşen İsmayılhanlı, uzun yıllar polis ve hukukçu olarak ülkesine hizmet ettikten sonra mecliste de hizmet etmeyi amaçlıyor. Malatya Platformu (MP) Azerbaycan’dan Sorumlu Genel Başkan Danışmanı olarak görev yapan İsmayılhanlı, 1963 yılında Nahçıvan’da doğdu. Bakü Devlet Üniversitesi ve Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Azerbaycan Polis Akademisi'ni bitirdi.

Kariyer ve Eğitim Geçmişi

İsmayılhanlı, Özel Harekat Polisi olarak 3 yıl görev yaptıktan sonra, 1995-2015 yılları arasında savcı olarak hizmet etti. Eğitim alanındaki tutkusunu sürdüren İsmayılhanlı, 2015 yılından itibaren Nahçıvan Devlet Üniversitesi'nde hukuk hocası olarak görev yapıyor. Ayrıca, Malatya Platformu (MP) Azerbaycan’dan Sorumlu Genel Başkan Danışmanlığı ve Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti Gazileri Kamu Derneği Başkanlığı görevlerini yürütüyor.

Görüşleri ve Hedefleri

İsmayılhanlı, "20 yaşından beri ülkemin huzuru, eğitimi, sporu ve ekonomisi için çalıştım. Bu birikim ve tecrübelerimi, seçimlerde milletvekili seçilerek ülkemin tamamı için kullanmak istiyorum" dedi.

Spor Başarıları ve Aile Hayatı

Evli ve iki çocuk babası olan İsmayılhanlı, milli güreşçi olarak da ülkesini temsil etti. Dünya şampiyonalarında 3 gümüş ve 4 bronz madalya kazanarak Azerbaycan'a büyük başarılar getirdi.

Haber : Burak GÜNEY - Dünya Haber Ajansı (DHA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —