Tarih: 18.09.2024 03:22

Bafra’da Öğrencilere Mobil Trafik Tırı ile Trafik Eğitimi Verildi

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Mobil Trafik Tırı, Samsun’un Bafra ilçesinde öğrencilere trafik eğitimi verdi. İçişleri Bakanlığı ve MEB arasında imzalanan “Mobil Trafik E ğitim Tırı ile Yürütülecek Eğiti m Faaliyetlerine İlişkin Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında Samsun’daki okullarda trafik eğitimi verilmeye başlandı. Mobil Eğitim Tırı, yeni eğitim-öğretim döneminde trafik bilincini artırmak amacıyla okullarda konuşlandırıldı. Tır içerisinde, öğrencilere trafik bilincini kazandırmaya yönelik materyaller kullanılarak bilgi aktarıldı.

Teorik ve Uygulamalı Eğitim

İl Emniyet Müdürlüğü ve Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından Galip Öztürk Ortaokulu öğrencilerine teorik ve uygulamalı trafik eğitimi verildi. Polis Memuru Mustafa Karaca’nın verdiği teorik eğitimde güvenli geçiş noktaları ve trafik kurallarına riayet etmenin önemi anlatıldı.

Daha sonra, öğrencilere okul bahçesinde Mobil Trafik Tırı’nda uygulamalı eğitim verildi. Eğitime Alaçam ilçesinden gelen öğrenciler de katıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —