Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir Eğitim Alanında Yenilikleri Açıkladı

Bağcılar Belediye Başkanı Özdemir Eğitim Alanında Yenilikleri Açıkladı

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, yeni eğitim yılının açılışında eğitim desteklerini ve projelerini açıkladı. Kütüphane sayısının 3.5 kat arttığını ve yeni kütüphanelerle eğitimde önemli adımlar atıldığını belirtti.

9 Eylül Pazartesi günü, Türkiye genelinde yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1.2 milyona yakın öğretmen yeni eğitim-öğretim yılına merhaba dedi. İstanbul’un Bağcılar ilçesinde Hasan Kağnıcı İlkokulu’nda düzenlenen açılış programına katılan Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, eğitim alanında yaptıkları çalışmalar ve gelecek projeler hakkında bilgi verdi. Başkan Özdemir, Bağcılar Belediyesi olarak eğitime verdikleri destekleri ve yeni müjdeleri paylaştı.

Kütüphane Sayımız 3.5 Katına Çıktı

Açılışta konuşan Başkan Özdemir, kütüphane sayısının son 22 yılda 3.5 katına çıktığını belirtti. “Eğitim kalitesinin yükselmesi için büyük bir çaba içindeyiz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde eğitim yuvalarının ve okul binalarının depreme dayanıklı hale gelmesi için önemli adımlar attık. Kütüphane sayımızda sağladığımız artış bunun bir göstergesidir” dedi. Özdemir, ülke genelinde eğitim alanında yapılan bu gelişmelerin yanı sıra, Bağcılar’daki projelere de vurgu yaptı.

Bağcılar Kütüphane Merkezi Olacak

Başkan Özdemir, Bağcılar Belediyesi’nin eğitim desteklerini ve yeni projelerini anlattı. “Eğitime, öğrencilere her zaman öncelik verdik. İlçemizdeki okulların inşaat sürecini başından sonuna kadar takip ettik. Ateştuğla Kütüphanemizi 500 öğrenciye hizmet verecek şekilde açtık. Ayrıca, Demirkapı Bilgi Evi’nin yanına yeni bir kütüphane inşa ediyoruz ve bu yıl sonuna kadar Bağcılar Meydanı’na 1200 öğrenci kapasiteli büyük bir şehir kütüphanesi kazandıracağız. Türkiye’de ilk 8 kütüphane arasında yer alacak olan dev kütüphaneyi de Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte ilçemize kazandırıyoruz. Bu kütüphane, aynı kampüste devlet tiyatrolarının da yer alacağı bir tiyatro binasıyla desteklenecek” şeklinde konuştu.

Kırtasiye Desteği ve Burslar

Başkan Özdemir, öğrencilere sağladıkları kırtasiye destekleri ve burslar hakkında da bilgi verdi. “Her yıl, ilk ve ortaokul ile lise öğrencilerine kırtasiye setleri dağıtıyoruz. Bu yıl ilçemizdeki 17 bin öğrenciye eğitim seti vereceğiz. Ayrıca, kardeş şehir Battalgazi’deki Konteyner Kent’teki 400 öğrenciye de kırtasiye seti yardımında bulunduk. Sınavlara hazırlanan 8. sınıf öğrencilerine LGS, 12. sınıf öğrencilerine ise TYT Online Dershane hizmeti sunuyoruz. Üniversiteye hazırlık kursları ve başarı ödülleri gibi çeşitli desteklerimiz de devam ediyor” dedi.

Başkan Özdemir Yeni Öğretim Yılı Açılışına Katıldı

Bağcılar’daki yeni eğitim-öğretim yılı açılışı, coşkulu bir törenle gerçekleştirildi. Başkan Özdemir, açılış sonrası sınıfları gezerek öğrencilere başarılar diledi ve eğitimdeki yeni projeler hakkında bilgiler verdi. Törene Bağcılar Kaymakamı Abdullah Uçgun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sansar, AK Parti İlçe Başkanı Rüstem Tüysüz, öğretmenler ve veliler katıldı. Eğitimdeki gelişmelere vurgu yapan Özdemir, öğrencilere ve velilere başarılar dileyerek desteklerinin devam edeceğini belirtti.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.