Tarih: 27.09.2024 20:59

Bağcılar Belediyesi’ne Dijital Başarı Ödülü!

Facebook Twitter Linked-in

Bağcılar Belediyesi, Türkiye Bilişim Derneği Ankara Şubesi ve ICT Media Yayın Grubu işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye Bilişim Ödülleri”nde büyük bir başarı elde etti. “Türkiye’nin Bilişimle Dönüşümü” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Bağcılar Belediyesi, “Dijital Şehir İkizi Sürdürülebilir Şehir Yönetimi Projesi” ile “Belediyecilik Özel Başarı Ödülü”ne layık görüldü. Bu ödül, Bağcılar Belediyesi’nin bu kategoride üst üste ikinci kez birincilik ödülü kazanması anlamına geliyor.

Daha Akıllı ve Sürdürülebilir Bir Bağcılar İçin

Dijital Şehir İkizi Projesi, Bağcılar’ı dijital ortama taşıyarak daha akıllı, güvenli ve sürdürülebilir bir hale getirmeyi hedefliyor. Proje kapsamında, ilçeye ait 360° panoramik sokak görüntüleri çekiliyor ve akıllı şehircilik projeleri için 3 boyutlu kent modeli oluşturuluyor. Bu çalışma, LIDAR ve Coğrafi Bilgi Sistemleri (CBS) gibi ileri teknolojiler kullanılarak 45 bin yapının envanterinin güncellenmesini sağlıyor. Proje, aynı zamanda kaçak yapılaşmanın önlenmesinden, kentsel dönüşüme, afet yönetiminden enerji verimliliğine kadar geniş bir yelpazede etkili çözümler sunuyor. Pilot bölge olan Bağlar Mahallesi’nde 52 noktaya yerleştirilen sensörler sayesinde sıcaklık, gürültü ve duman verileri anlık olarak toplanıyor ve yapay zeka destekli sistemlerle yönetim bilgi sistemine entegre ediliyor.

Yenilikçi Yaklaşımla Kaynak Tasarrufu

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, projenin sunduğu yenilikçi yaklaşım ve güçlü teknolojik altyapısıyla kamu kaynaklarının etkin kullanımına katkı sağladığını belirtti. “Dijital şehir ikizi projemizi hayata geçirerek, vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetleri daha konforlu ve erişilebilir hale getirmek için teknolojinin tüm olanaklarını kullanıyoruz. Projemizin ödül kazanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Ayrıca, Bağcılar Belediyesi’nin yerli ve milli imkanlarla geliştirdiği yapay zeka destekli sanal asistan Chatbot Projesi (BAGBİ), “En İyi Gelişim Gösteren Proje” kategorisinde finale kaldı. Belediyenin kurumsal internet sitesinde vatandaşların bilgi alma ve işlem yapma konularında en büyük yardımcısı olan Bagbi, 400’e yakın hizmette geri bildirim sunuyor. Böylece, Bağcılar Belediyesi iki önemli akıllı şehir projesi ile finale kalarak bir birincilik ve bir ikincilik elde ederek önemli bir başarı yakalamış oldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —