Hülya Koçyiğit, TRT 2 ekranlarında yayınlanan “Film Gibi Hayatlar” programında konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Programın, bu haftaki konuğu, oyuncu ve yazar Bahadır Yenişehirlioğlu oldu.
İSTANBUL (İGFA) - Payitaht Abdülhamid dizisinde 154 bölüm boyunca Tahsin Paşa karakterine hayat veren ve sonrasında Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisinde Derviş karakteriyle ekranlarda olan Bahadır Yenişehirlioğlu ‘’Bir karakterden diğer bir karaktere insanın kendini dönüştürmesi o kadar kolay olmuyor. Ben Payitaht Abdülhamit dizisinde Tahsin Paşa'yı canlandırdım. Bütün dünyada da çok ciddi bir karşılığı oldu. Şimdilerde bambaşka ülkelerde yayınlanıyor ve bambaşka refleksler alıyor. Barbaroslar Akdeniz’in Kılıcı dizisindeki Derviş karakteri için, Tahsin Paşa karakterinden kurtulmam gerekiyordu benim. Sanıyorum birçok aktör başka başka şeylere tutunuyor. Benim için en önemli şey sestir. Karakterin sesini bulduğum takdirde o ses vücudunuza şekil veriyor. Davranışlarınızı biçimlendiriyor. Ben senaryoyu okuduğumda ilk önce karakterin sesini duymak istedim. O da derin bir sesti. Çünkü Derviş hem felsefik akıl, hem siyasi akıldı dizide. İlk bulduğum sesti. O ses, karakteri çıkarmak için çok işime yaradı.’’ dedi.
Geçtiğimiz aylarda dizideki karakteriyle aynı isimde olan ‘’Derviş’’ romanı okuyucuyla buluşan Bahadır Yenişehirlioğlu, ‘’Oynadığı karakterlerin romanını da yazan birinin dünyada pek örneği yok. Ben hattı zatında yazarım. Esas kariyerim yazarlık. Oyunculuk geçmişim yok. Yani bir tiyatro eğitimi, sinema eğitimi almadım. Biriktirdiğim şeylerle alakalı önemli projelerde yer aldım ne mutlu.’’ dedi.
İlk olarak ‘’Hünkarım’’ romanında Tahsin Paşa'nın hayatını kaleme olan Bahadır Yenişehirlioğlu tarihteki yaşanmış önemli olayların dizi ya da sinema filmi olarak izleyiciyle buluşmasında görsel sanatların etkisine de değindi. Yenişehirlioğlu konuyla ilgili, ‘’Sizin bir tarihi, bir gerçekliği ya da bir dönemi yeni neslinize anlatmanız için belki yüzlerce cilt kitap okutmanız gerekiyor. Ama görsel sanatlar o kadar etkili ki… Ben hatta hep, nükleer silahlardan daha etkili diyorum. Müspet ya da menfi, nasıl kullanırsan. Bunun etkisi çok oluyor ve insanları okumaya ve araştırmaya teşvik ediyor.’’ dedi.
Çocukların kitapla olan ilişkisinin, ailenin de kitap okumasıyla ilgili olduğunu belirten Bahadır Yenişehirlioğlu ‘’Kitap fuarlarında imza günlerimde birçok aile, evlatlarının okumadığından bahsediyorlar ve üzüntülerini dile getiriyorlar. Diyorum ki ‘’Siz okuyor musunuz?’’ En önemlisi o. Çocuklar eve geldiğinde, babalarını televizyon seyrederken, anneleri de akıllı telefonun başında görüyorlarsa ve evde kütüphane yoksa o çocukların okumaması normal.
28 yıl avukatlık yaptıktan ve iyi bir kariyer edindikten sonra, dönüm noktası olarak bir gecede gemileri yaktığını söyleyen Bahadır Yenişehirlioğlu ‘’Hayatın bana biçtiği rolü mü oynayacağım, yoksa bütün gemileri yakıp kendi serüvenimi mi başlatacağım?’’ diye kendime sordum. Öyle olunca bir gecede çok iyi bir kariyerim varken, bitirdim her şeyi. Bütün gemileri yaktım. Manisa'da yaşıyordum ve bütün gayrimenkullerimi bir gecede sattım.’’ dedi.
Yenişehirlioğlu ‘’Gerçek aktörlerin, gerçek aktrislerin, gerçek yazarların, derdi olmayan, gerçek manada acıyı hissetmeyen ve özünde bunu duymayan birinin bir şey üretmesi mümkün değil. Dolayısıyla bütün sanatçılar, gerçek sanatçılara saygım hep sonsuz oldu. Yazarlar açısından o kadar çok okumamın sebebi oydu. Bir anlamda bir yazarın romanını okurken romancıyı tahlil ediyordum. Benim için bir keşifti o ve hiç yazamayacağımı düşünüyordum saygımdan ötürü. Ama ellili yaşlarda güvenim kendine geldi.’’ dedi.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.