Bahçelievler Belediye Başkanı Bahadır: "Kadınlarımızın kendi ürettiklerini satması için 8 tane yer açıyoruz"
Bahçelievler Belediyesinin katkılarıyla ilçeye kazandırılan 'Fahrettin Kerim Akyazıcı Anaokulu, Gençlik Merkezi, Kadın Merkezi' düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Bu bina 5 katlı, ilk iki katı öğrencilerimiz ve çocuklarımız için. Anaokulunda 130 öğrencimiz var. Üstte kadın gelişim merkezi var. Kadınların el becerilerini geliştirmek istiyoruz. Hayatta dik durabilecek, özgüveni olan, kazancını sağlayabilen kadınlar istiyoruz" dedi. Merkezin açılış törenine Bahçelievler Kaymakamı Dr. Mehmet Boztepe ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, Merhum Fahrettin Kerim Akyazıcı’nın kızı Elif Akyazıcı Girgin, oğlu Emre Akyazıcı ve kardeşi Hamit Girgin'in yanı sıra ilçe protokolü, veliler, öğretmenler ve merkez çalışanları katıldı.
Hizmet binasını yapan hayırsever vatandaşlara teşekkür eden Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, "Dediler ki bize bir yer gösterin belediyeye bir yer yapalım. Biz de burayı verdik. Bizden ne bir kuruşluk bir şey ne de bir santimlik imar istediler. Hepsinden Allah razı olsun. Kimi insanlar belediyeye yardımcı oluyor ama bir şey istiyor. Onlar hiç bir şey istemediler. Vakfetmeyi seven böyle bir aileye çok teşekkür ediyorum" dedi.
"KADINLARIMIZIN EL EMEĞİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"
Yakında kadınların kendi ürettiklerini satacakları 8 tane yer açacağını müjdeleyen Hakan Bahadır, "Biz de Fahrettin amcanın kardeşinin bize müracaatıyla böyle bir yeri onlara takdim ettik. Onlar da yapıp Bahçelievler Belediyesi'ne her şeyiyle bıraktılar. Merkezin özelliklerinden bahseden Bahadır, "Bu bina 5 katlı, ilk iki katı öğrencilerimiz ve çocuklarımız için. Anaokulunda 130 öğrencimiz var. Üstte kadın gelişim merkezi var. Kadınların el emeğini ve bilgi becerilerini geliştirmek istiyoruz. Hayatta dik durabilecek, özgüveni olan, kazancını sağlayabilen kadınlar istiyoruz. Yakında Kuleli'nin girişine kadınlarımızın kendi ürettiklerini satmak için yer açıyoruz. Bir buçuk ay sonra orayı açacağız. Amacımız kadınlarımızın güçlü, öz güvenli ve hayatta kendi başına dik durabilmesi. Biz vatandaşlarımız ne isterse onu yapmaya çalışıyoruz. Birlik içerisinde Bahçelievlerimizi daha üst seviyeye getirmeye çalışıyoruz. Sosyal tesisimizin 3'üncüsünü de haftaya açacağız. Dördüncü anaokulumuzu dün gezdim, herhalde bir aya bitecek. Biz ne dediysek yüzde 98'ini yerine getirdik ve bundan mutluyuz, gurur duyuyoruz. Güveniniz için teşekkür ediyoruz. Siz bize güveniyorsunuz biz de sözlerimizi birer birer yerine getiriyoruz" ifadelerini kullandı.
Fahrettin Kerim Akyazıcı Anaokulu, Kadın Gelişim Merkezi
Bahçelievler Belediyesi'nin temin ettiği arasa üzerindeki bina Hak Vakfı'nın desteğiyle yapıldı. İç dizaynı da belediye tarafından yapılan 5 katlı bina toplamda 2071 metrekare alandan oluşurken, içerisinde 3 ayrı birim bulunacak. Bodrum katında konferans salonu, makine dairesi, 2 depo, elektrik ana pano odası, erkek ve kadın mescit, personel soyunma odaları ve tuvaletler bulunuyor. Anaokulu olarak düzenlenen zemin kat ve 1. kat 7 adet dersliğe sahip. Kadın Gelişim Merkezi olarak düzenlenen 2. katta dikiş atölyesi, konferans sınıfı ve 2 adet psikolojik danışmanlık odası bulunuyor. Gençlik Merkezi olarak düzenlenen çatı katında sanat atölyesi, müzik sanatları odası, kitap kafe ve e-spor odası bulunuyor. Hizmet binasında Milli Eğitim müfredatının yanında robotik kodlama, İngilizce Gems ve PYP gibi alternatif eğitim programları da uygulanıyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Polis Haftası kapsamında gönülleri fetheden Mustafa Şahin, dezavantajlı çocuklara hediyeler dağıtarak onların yüzünü güldürdü. Şefkatiyle tanınan Şahin, yine örnek bir davranış sergiledi.
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.