Bakan Işıkhan, Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun 1. Olağan Genel Kurulu’na Katıldı
Bakan Işıkhan, Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun 1. Olağan Genel Kurulu’na Katıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan, Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun (ILC) Memur-Sen Genel Merkezi’nde düzenlenen 1. Olağan Genel Kurulu’na katıldı.
Burada konuşan Bakan Işıkhan, 2022 yılında kuruluşu İstanbul’da gerçekleşen Uluslararası Emek Konfederasyonu’nun ilk Genel Kurulu’nu gerçekleştirdikleri için duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Emeği, alın terini, çalışmayı, katma değer üretmeyi, sınır ötesine taşıyan bu kuruluşu sadece çalışma hayatı adına değil aynı zamanda uluslararası hak, adalet ve emek mücadelesi bakımından insanlık adına da çok kıymetli buluyorum. Çünkü bizler; ‘İşçinin ücretini alın teri kurumadan verin…’ diyen bir inancın mensupları, ‘İnsan için sadece emeğinin karşılığı vardır.’ evrensel değerini benimseyen bir medeniyetin temsilcileriyiz. Sosyal devletin de temel ilkelerini oluşturan bu anlayış, özellikle son 21 yıldır ülkemizde ekonomik ve sosyal kalkınma hamlelerimizin ana motivasyon kaynağı olmuştur” ifadelerini kullandı.
Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 21 yıllık hizmet döneminde Türkiye’nin kronik hale gelmiş yapısal sorunlarını risk alarak, tüm imkanlarını seferber ederek çözüme kavuşturmak için büyük bir çaba sarf ettiklerine değinerek, “Çözmek için adım attığı hiçbir yoldan da geri dönmemiştir. Bunun bir sonucu olarak, özellikle bölgemizde yaşanan terör, göç, iç savaşlar ve dünyada yaşanan ekonomik krizlere, salgına ve afetlere rağmen değer üretmeye, gelişmeye, istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettik. Yine bu dönemde çalışma hayatında karşılaştığımız birçok sorunu birlikte çözdük. Sadece son bir yıl içerisinde ülkemiz çalışma hayatı adına attığımız adımlar dahi bu gelişim hızını göstermek için yeterlidir. Bu başarıda kuşkusuz işçi, işveren ve kamu işbirliğinin payı büyüktür. Bu yolda, özellikle de çalışma hayatı anlamında en büyük paydaşlarımız, en önemli yol arkadaşlarımız sivil toplum kuruluşlarımız ve sendikalarımız olmuştur” diye konuştu.
“Sendikal Örgütlenmenin Önündeki Bütün Engelleri Kaldırdık”
Bakanlık olarak sosyal diyaloğu, paydaşlarla olan işbirliğini geliştirmeyi önemsediklerini belirten Bakan Işıkhan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“İstişare kültürüne en çok ihtiyaç duyan ve bu anlayışı çalışma alanına en iyi şekilde yansıtmaya çalışan bir Bakanlığız. Çünkü bizler istişare kültürüne önem veren, çalışmalarının temelini bu kültür üzerine inşa eden bir devlet geleneğine sahibiz. Bugün bizleri bu platformda bir araya getiren de bu anlayıştır. Sivil toplum kuruluşlarımız, ortak bilinci sürdürmenin ve katılımcı bir yönetim anlayışını gerçekleştirmenin en önemli araçlarından biridir. Geçmişte, sendikacılık, işçi-işveren ilişkilerini düzenleyen ve adil temsilini sağlayan sosyal diyalog mekanizmalarımız, hak ettiği değeri ve gerekli ilgiyi görememiş, ihmal edilmişti. Ancak son 21 yılda her alanda olduğu gibi sosyal diyalog konusunda da ciddi ilerlemeler kaydettik. Sendikal örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırdık. İşçinin ve işverenin haklarının korunduğu, savunulduğu platformları sadece işçi ve işveren tarafları açısından değil, devletin ve hükümetin çalışmaları açısından da önemli bir girişim olarak görüyorum. Sizlerin kendi alanlarınızda gösterdiğiniz bu gayretler, devletin vatandaşına hak ve özgürlükler noktasında tüm imkânları tanıması açısından motive edici, harekete geçirici bir unsur olmuştur.”
“Memurlarımızın Sendikal Haklarının, Çalışma Şartlarının İyileştirilmesine Yönelik Çok Önemli Adımlar Attık”
Işıkhan, Türkiye’de kamu çalışanlarına sendika kurma hakkının, 1995 yılında Anayasa değişikliği ile tanındığını ve bu hakkın kullanımını düzenleyen yasanın ise 2001 yılında yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, “Bu tarihten itibaren özellikle AK Parti iktidarlarımız döneminde kamu görevlileri sendikacılığında sendikalaşma oranı sürekli artan bir seyir izledi. Hükümet olarak elbette en büyük temennimiz, bu oranların çok daha yüksek seviyelere çıkması ve tüm kamu çalışanlarımızın sendikalaşması yönündedir. 21 yılda; toplu sözleşmeler dâhil memurlarımızın sendikal haklarının, çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik çok önemli adımlar attık. Bunlardan en önemlisi şüphesiz kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları için toplu sözleşme imkânı sunan 2010 Anayasa referandumudur. Yakın zamanda da 7. Dönem Toplu Sözleşmemizi imzaladık. Bu süreci de yine memur sendikalarımızın katkılarıyla başarıyla gerçekleştirdik. En önemli sosyal paydaşlarımız olan sendikalarımız her zaman demokrasimizin, çalışma ve toplumsal hayatımızın güvencesi olmuşlardır. Toplumun tüm kesimlerini doğrudan ya da dolaylı şekilde ilgilendiren; çalışma hayatı, sosyal güvenlik, örgütlenme ve toplu sözleşme gibi birçok konuda öncü rol üstlenmişlerdir. Çünkü demokrasi olmadan, adalet ve istikrar olmadan hizmet de üretilemez” ifadelerini kullandı.
“Artık Önündeki Yüzyıllık Süreci Görüp, Hedeflerini Buna Göre Belirleyen Vizyoner Bir Türkiye Var”
Türkiye’nin ekonomide zaafa uğradığı dönemlerin aynı zamanda siyasi istikrarsızlıkların, belirsizliklerin olduğu, milli iradenin hiçe sayıldığı dönemler olduğuna dikkati çeken Bakan Işıkhan, şöyle devam etti:
“Artık sadece önündeki birkaç yılın hesabını yapan değil, önündeki yüzyıllık süreci görüp, hedeflerini buna göre belirleyen vizyoner bir Türkiye var. Artık ufku, 783 bin kilometrekareye sığmayan, bütün dünyaya adaleti ve insanlığın gereklerini haykıran bir Türkiye var. Daha adil bir dünyanın imkanına inanarak ‘dünya beşten büyüktür’ diyen bir Türkiye var. Türkiye’nin, ona bu vizyonu çizmek, mevcut potansiyelini harekete geçirerek onu yeniden ayağa kaldırmak için ömrünü vakfetmiş kararlı bir dünya lideri var. Biz inanıyoruz ki Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı Türkiye Yüzyılı olacak. Biz yola çıkarken bu yüzyılı emeğin, alın terinin, çalışmanın, üretimin yüzyılı yapacağız dedik. İnşallah öyle de olacak. Bu noktada, özellikle çalışma hayatı alanında; ulusal olduğu kadar uluslararası mutabakatın da öneminin farkındayız. Çünkü artık iki kutbun tahakkümünde dönen bir dünyada değil çok kutuplu bir dünyada yaşıyoruz. Artık insani değer yargılarına, emeğe, insan hak ve özgürlüklerine dair basmakalıp, klişe insan hakları sözlerinin anlamını ve işlevini yitirdiği bir süreçten geçiyoruz. Bugün adaleti tesis etme iddiası taşıyan uluslararası kuruluşların bir bebeğin canını dahi koruyamadığı bir dünyada; din, dil, ırk ayrımı olmaksızın tüm vicdanlı halkların bir araya gelebildiği bir dönemi tecrübe ediyoruz.”
“Federasyonun, Tüm İnsanlık Adına, İstanbul Merkezli Yeni Bir Hareketin Öncüsü Olacağına Yürekten İnanıyorum”
Işıkhan, değişen ve dönüşen çağ ile birlikte birlik ve beraberlik kriterlerinin de değiştiği, mevcut paradigmaların, dünyada hemen her alanda baş göstermekte olan; haksızlığın, adaletsizliğin ve zulmün acı yükünü taşıyamadığı, inkar edilemez bir gerçek olarak karşılarına çıktığını söyleyerek, “Bu şartlar altında küresel birlik ve beraberliğin herkes için çok daha büyük anlamlar ifade ettiğini özellikle söylemek isterim. Bugün bu atmosferde, 25 ülke ve 30 konfederasyonu etrafında buluşturan; alın teri, emek ve hak kavramlarının, insanlığın geleceği adına çok önemli ve kıymetli buluyorum. İşimiz ne olursa olsun referans kavramlarımız yıkıcı değil her daim yapıcı olmalı. Çünkü ancak o zaman gerçek anlamda küresel bir mücadelenin parçası olabiliriz. Bu anlamda ‘Yerelden evrensele soylu mücadele’ sloganıyla yola çıkan, manifestosunda ve kuruluş amacında umudu büyütme gayreti taşıyan bu federasyonun, sadece 25 milyonu temsil eden çalışma hayatı için değil, aynı zamanda tüm insanlık adına, İstanbul merkezli yeni bir hareketin öncüsü olacağına da yürekten inanıyorum” değerlendirmelerinde bulundu.
1. Olağan Genel Kurul’un başta Türkiye ve üye ülkeler olmak üzere, insanlığın geleceği adına hayırlı olmasını dileyen Bakan Işıkhan, “Federasyonun Genel Kurulu’na seçilen/seçilecek olan ülkeleri/kuruluşları şimdiden tebrik ediyor, gelecek çalışmalarında başarılar diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sivil toplum kuruluşlarımızla güç birliğini artırarak, sosyal diyaloğu güçlendirerek çalışmaya, üretmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki süreçte de birlikte çok faydalı işlere imza atacağımıza inanıyorum. Siz değerli paydaşlarımızın desteği ile Bakanlığımızın sağlayacağı imkânlar bir araya geldiğinde önümüzde aşılamayacak engel kalmayacaktır” dedi.
Konuşmaların ardından, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve ILC Genel Sekreteri Mehmet Emin Esen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Işıkhan’a hediye takdim etti, daha sonra hatıra fotoğrafı çekildi.
Ankara,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı
belediye365.com
Netanyahu Öldü mü? İsrail’de Yönetim Boşluğu İddiası
Gazeteci Ayşegül Akyüz Yahşi’nin araştırması, İsrail-İran gerilimi sırasında Netanyahu’nun akıbetine dair soru işaretlerini ve İsrail yönetiminde olası bir “yönetim boşluğu” ihtimalini gündeme taşıdı.
Devrim Muhafızları’ndan Netanyahu İçin “Ebedi Karanlık” İması
AYŞEGÜL AKYÜZ YAHŞİ - İran Devrim Muhafızları’na yakın medya organları, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun akıbetinin belirsiz olduğu iddiasını yeniden gündeme taşıdı. İsrail yönetimi ise bu iddiaları kesin bir dille reddediyor.
Türkiye Savaşa Girecek mi? Kritik Senaryo
HABER ANALİZ / ERCAN KUTLU - ABD-İsrail ile İran arasındaki savaş bölgeyi sararken gözler Ankara’ya çevrildi. Türkiye dengeli politika sayesinde şimdilik dışında, ancak riskler büyüyor.
Epstein Dosyası Yeniden Gündemde: Küresel Ahlâk Tartışması
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Erdoğan, Riyad'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Yayman: Sanatın ve sanatçıların yanındayız
AK Partili Yayman, ArtAnkara'yı ziyaret ederek sanatın birleştirici gücünü vurguladı ve sanatçılara desteğin süreceğini açıkladı.
Bahçekent’te Erkek Bakımında Yeni Adres Oğuz Türkiş
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te 2 ay önce kapılarını açan Oğuz Türkiş Barber Shop, geniş salonu, özel saç yıkama koltuğu, uygun fiyatları ve Avrupa tarzı hizmet anlayışıyla kısa sürede semtin yeni gözdesi oldu.
Gaziantep'te 70 yaşında başlayan aşk evlilikle taçlandı
Aktif Yaşam Merkezi'nde sınıf arkadaşı olarak tanışan Fatma ve Fatih Erdizci, dostluklarını evliliğe taşıdı.
Karapürçek'e 80 Dönümlük Rekreasyon Alanı Geliyor
Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Karapürçek'te 3 Nisan'da ihalesi yapılacak yeni bir sosyal yaşam alanı projesi başlatıyor.
Osmangazi Meydanı'nda Ramazan etkinlikleri coşkuyla sürüyor
Cahit Kaşıkçılar'ın kukla gösterisi ve Türk Sanat Müziği dinletisiyle Bursalılar manevi bir akşam yaşadı.
Emekli Jandarma Turgut Alp Düztepe Kalp Krizi Geçirerek Vefat Etti
Nişanlısı Meral Demir ile nikah hazırlığı yapan emekli Jandarma personeli, Düzce'de pansiyon odasında hayatını kaybetti.
Hatay'da Depremde Yıkılan Sağlık Binası Davasında Yurt Dışı Yasağı
Eski Hatay İl Sağlık Müdürü hakkında kaçma şüphesi nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı konuldu.
AKSAÇLILAR Başkanı Bereket'ten FETÖ Uyarısı: Çok Dikkatli Olmalıyız
Ahmet Bereket, FETÖ'nün yeniden yapılanma çabalarına karşı devleti ve milleti uyardı, mücadelenin gevşetilmemesi gerektiğini vurguladı.
AKSAÇLILAR Başkanı'ndan Yalova'daki bebekli kavga tepkisi
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Partili Doğan'dan İzmir Körfezi ve Yerel Yönetimlere Sert Eleştiriler
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İzmir'de Felsefe ve Düşünce Akademisi Buluşması Düzenleniyor
Prof. Dr. Mehmet Türkeri, 25 Mart'ta 'Düşünce, Hayat ve Sanat' konulu bir sunum yapacak.
Fuat Mensi Dileksiz Sergisi: Casusluktan Münzeviliğe Bir Vatansever
İzmirli ressam ve heykeltıraş Fuat Mensi Dileksiz'in sıra dışı hayatı ve kayıp Mehmetçik heykeli, İZKA'nın düzenlediği sergiyle gün yüzüne çıktı.
İzmir'de Genç Kemankeşler ve Yazarlar İftarda Buluştu
TYB İzmir Şubesi, geleneksel okçuluk sporuyla ilgilenen gençleri ve şehrin önemli isimlerini iftar sofrasında bir araya getirdi.
Sancakkale Savunması'nın 112. Yılı Anma Programı Düzenleniyor
Sancakkale Dayanışma Grubu, tarihi savunma yapısının tanıtılması ve korunması için 10 Mart'ta anma programı düzenliyor.
370 Yıllık Sancakkale'nin Yasaklı Tarihi ve 10 Mart Anma Töreni
İzmir'in 370 yıllık Sancakkale kalesi, 111 yıldır saklanan savunma gerçeği ve halka kapalı tutulması protesto ediliyor.
Hatay'da 'Yılın Doktoru' Seçimi Tartışma Yarattı
Demokratik Sağlık-Sen, seçim sürecindeki belirsizlikleri gerekçe göstererek İl Sağlık Müdürlüğü'ne resmi başvuruda bulundu.
Travma ve Bağımlılık Semineri Öğretmenlerle Buluştu
Prof. Dr. Erdinç Öztürk'ün katılımıyla düzenlenen seminerde, travmanın aile ve birey üzerindeki etkileri ile bağımlılığın psikolojik temelleri ele alındı.
Bahçeşehir Semt Polikliniği Yeniden Açıldı
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir’de uzun süredir kapalı olan Bahçeşehir Semt Polikliniği yeniden hizmete açıldı. Mahalle sakinleri gelişmeyi memnuniyetle karşılarken göz doktoru atanması da bekleniyor.
Göz Kapağı Estetiğinde Yeni Trend: Doku Koruyucu Teknikler
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
Ramazan Sofralarında Balık Önerisi
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde'de Ramazan Bereketi Mahalle Sofralarında Yaşanacak
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Urla Esnaf Odası Seçiminde Tarafsızlık Tartışması
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan'da Sevgi Etkinlikleri: Emekliler Lokali'nde Oyuncak Atölyesi
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.



