https://search.google.com/search-console/

BAKAN TEKİN, 2024 YILI BÜTÇESİ ÜZERİNDE TBMM GENEL KURULUNA HİTAP ETTİ

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın 2024 yılı bütçesi üzerinde TBMM Genel Kuruluna hitap etti.

Haberi Sesli Oku
SIYASET 18.12.2023 03:39:43 0
BAKAN TEKİN, 2024 YILI BÜTÇESİ ÜZERİNDE TBMM GENEL KURULUNA HİTAP ETTİ

Bakan Tekin, TBMM Genel Kurulunda, Millî Eğitim Bakanlığının 2024 yılı bütçesine ilişkin konuşmasına, hayatını kaybeden Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez'e Allah'tan rahmet dileyerek başladı.

 

2023-2024 eğitim öğretim yılı açısından resmi ve özel okullarda 20 milyona yakın öğrenci, 1 milyon 200 bine yakın da öğretmenin bulunduğunu dile getiren Tekin, aileler ve velilerle de birlikte 86 milyonu kuşatıcı bir dil kullanmaya çaba sarf ettiklerini söyledi.

 

OECD'nin PISA ve TIMMS raporları ile ilgili bazı verileri paylaşan Tekin, "OECD'nin ortalamasının üzerine çıktığımız konularla ilgili OECD raporu diyor ki '10 yıldan uzun bir süre boyunca çoğu alanda iyileşme gösteren az sayıda ülkede birisi Türkiye'dir. Burada şahsımla ilgili de hakarete varan, yalan içeren cümleler gibi değildir. OECD raporundan açıp okuyabilirsiniz." diye konuştu.

 

Tekin, OECD PISA Raporunda Türkiye'nin OECD ülkeleri arasındaki farkı hızla kapatan ülkelerden biri olduğunu dile getirerek, "Son 20 yılda Türkiye matematik ve fen alanlarında istikrarlı bir şekilde ilerleme sağlayan 4 ülkeden birisidir. Ben burada afaki rapor sallayan, okuduğunu anlamakta ya da manipüle etme çabasında olan kişiler gibi konuşmuyorum. İsteyen herkese de OECD raporunu paylaşırım. Ayrıca BM UNDP'nin 2022 İnsani Gelişme Raporuna göre Türkiye İnsani Gelişme Endeksinde yer alan 191 ülke arasında 48'nci sıraya yerleşerek endeks sıralamasındaki en yüksek kategorisinde çok yüksek insani gelişme kategorisinde üst üste 3. kez yer almıştır." dedi.

 

Bütçeden en büyük payın Milli Eğitim Bakanlığına ayrıldığını vurgulayan Tekin, "Ülkelerin bütçelerinden eğitime ayırdıkları pay demokratikleşme göstergeleri açısından bir baz olarak alınır. Bu, Türkiye'nin 20 yılda demokratikleşme göstergeleri açısından da bir bazdır. En büyük bütçe bakanlığımıza ve ilgili kuruluşlara ayrılmış durumdadır." ifadelerini kullandı.

 

Tekin, öğretmenleri kendilerine paydaş olarak gördüklerini dile getirerek, bu kapsamda 'Öğretmenler Odası' başlıklı etkinlikler organize ettiklerini ve gittikleri her ilde de öğretmenlerin kendilerine her konuda görüşlerini aktardıklarını anlattı.

 

Bakanlık politikalarının daha etkin bir biçimde kamuoyu ile paylaşılabilmesi ve sonuç üretebilmesi açısından bazı tedbirler aldıklarını ifade eden Tekin, "Bunlardan birisi sizlerin de veli olarak çok rahatsız olduğu başta cep telefonu olmak üzere dijital bağımlılıkları. Biz bunun önüne geçmek için okullarımızda öğrencilerimizin derslik ortamlarında cep telefonu ile bulunmalarını engelleyici bir tedbir aldık. Öğrencilerimizin derslerine, akademik çalışmalarına yoğun bir şekilde konsantre olacaklarını düşündük. Yaptığımız programlar, etkinlikler, ders ortamlarının hepsinin daha başarılı sonuçlar vereceğini ümit ediyoruz." diye konuştu.

 

Tekin, obezite ve dijital bağımlılık noktasında bir karar daha aldıklarını belirterek, okul bahçelerinin yeniden çocukların geleneksel oyunları oynayabildiği, enerjilerini atabildiği mekanlar haline dönüşmesi için okul bahçelerini yeniden organize ettiklerini söyledi.

 

Öğretmenlere yönelik şiddet ve akran zorbalığı konusunda ise velilerin ders saatleri içerisinde okul koridorlarında ve sınıflarda bulunmasını önlemek için yaz aylarında bir genelge yayımladıklarını anımsatan Tekin, bu kapsamda veli görüşmelerini de randevu takvimine bağladıklarını söyledi.

 

Tekin, öğrencilerin okula devamıyla ilgili yaşadıkları problemleri gidermek adına da hem velileri daha sık uyaracaklarını hem de çocukların okulda daha fazla bulunmasını sağlayacakları şekilde tedbirler aldıklarını belirtti.

 

"Türçe'de klasik sınava dönüldü"

Çocukların ana dil becerilerinin arzu edilen şekilde gelişmediğini ve çocukların okuma alışkanlıklarından da uzaklaştığını gördükleri için yaz ayları için tedbirler aldıklarını anlatan Tekin, 4 temel beceri üzerinden ana dil becerilerini ölçecek bir mekanizma geliştirdiklerini, özellikle Türkçe dersiyle ilgili testleri kaldırarak klasik sınava dönüldüğünü, ortaokullarda Türkçe'den 70 başarı notuyla geçme koşulunu getirdiklerini kaydetti.

 

Yaz aylarında seçimlik dersleri yeniden organize ettiklerini ifade eden Tekin, "Bizim temel vazifemiz bu ülkenin geleceğine sahip çıkacak, bu ülkenin değerlerine sahip çıkacak gençler yetiştirmek ve gençlerimizi bu bilinçle eğitmek." diye konuştu.

 

Tekin, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin tahribatını gidermek için bakanlığın attığı adımlara dair bilgi vererek, yaşanan ilk depremin ardından Kahramanmaraş, Malatya, Adana, Hatay, Osmaniye ve Adıyaman'da depremzedelerin acil barınma, ısınma ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak üzere eğitim yapılarından kullanılabilir durumda olanları tespit edip güvenle kullanılabilecek okul, yurt, pansiyon öğretmen evi ve benzeri eğitim kurumu binalarına depremzede vatandaşların yerleştirildiğini anlattı.

 

Onarım ihtiyacı oluşan eğitim yapılarının tamamının bakım onarım çalışmalarının yaz aylarında tamamlandığını vurgulayan Tekin, şöyle konuştu: "Bu kapsamda yaklaşık 45 bin dersliğimizi 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için kullanılabilir hale getirdik. Bunlara ilaveten tahkiki gerekli görülen eğitim yapılarını tahkiklerine, tahkik sonrası güçlendirilmesi gereken eğitim yapılarından da güçlendirme çalışmalarına hız verdik. Riskli görüldüğü için yıkım ya da tahkik kararı verilen okullarımızın kullanıma açılamayacak olması sebebiyle bölgede ihtiyaç duyulabilecek eğitim yapılabilmesi için farklı türlerde çelik ve modüler eğitim yapısı projeleri geliştirdik. Bölgede kısa vadede gerçekleştirilecek çelik ve modüler eğitim yapıları ile daha uzun vadede gerçekleştirilecek betonarme eğitim yapılarının yatırım planlamasını yaptık. Ayrıca bölgede yapımı planlanan toplu konut alanları üzerinde ihtiyaç olabilecek okul tür ve sayılarını belirledik. Bu doğrultuda 11 ilde toplam 22 bin 39 derslik yapılmasını planladık. Bu dersliklerden 2 bin 571 tanesini 2023-2024 eğitim öğretim yılının başında inşasını tamamlayarak hizmete açtık. Öğretmenlerimizin barınma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 210 bin öğretmenimizle birebir telefon görüşmesi yapılarak konaklama ihtiyacı olanlar için 11 bin 76 konteyneri AFAD ile koordine ettik."

 

Eğitim kayıplarını telafi etmek için yaz aylarındakilerle birlikte, eğitim öğretim yılı başladığı andan itibaren 20 bin 99 kurs merkezinde 1 milyon 881 bin 933 öğrencinin yararlandığı destek kursları açtıklarını ifade eden Tekin, 30 bin 124 öğrenciye de burs desteği verildiğini söyledi.

 

Tekin, 2000 yılından önce yapımı gerçekleştirilen ve riski yüksek bölgelerdeki 18 bin 189 okuldan acil müdahale gereken 7 bin 201'i için çalışma yaptıklarını ve 2 bin 897'si için yıkım, 4 bin 304'ü için güçlendirme kararı aldıklarını aktardı.

 

Görüşmeler sırasında bazı milletvekillerinin ısrarlı biçimde eksi netlerle üniversiteye giren öğrencilerden bahsettiğini belirterek, bunun yanlış bir bilgi olduğunu vurgulayan Tekin, "Bu, hukuken mümkün olmayan ve teknik olarak da yanlış bir ifadedir. Böyle bir örnek yoktur." diye konuştu.

 

Tekin, akademisyen olan milletvekillerinden birinin, "Yaklaşık 6 bin öğretim üyesi, bildiriye imza attıkları için ihraç edildi" dediğini ancak bunun yanlış bir bilgi olduğunu dile getirerek, "Bakın 'yalan' demiyorum. Yanlış. Bilinçaltında şöyle bir şey var, kendisi FETÖ'nün operasyonel Taraf Gazetesinin yazarı olduğu için toplam FETÖ ile beraber ihraç edilen kişileri söylüyor 6 bin." dedi.

 

"İnancına, yaşantısına müdahale ettiğiniz Türkiye yok artık"

CHP milletvekillerinin tepkisi gösterdiği Tekin, "Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleneği 'bu ülkede her şeyi biz belirleriz' mantığı olduğu için, siz her şeyi domine ettiğinizi varsayıyorsunuz. O sizin yaşadığınız Türkiye eski Türkiye. Ora bitti, vedalaşın. Uyanın uyanın. Türkiye artık bambaşka bir ülke. Totaliter kanunlarınızla insanların dinine, inancına, eğitimine, yaşantısına müdahale ettiğiniz Türkiye yok artık. Bunu görün, uyanın. Artık bu ülkede Erzurum'un bir köyünden çıkmış, buraya gelmiş, bakan olarak çalışan bir Anadolu insanı var olabiliyor. Sizin bahsettiğiniz ayrıcalıklı elitist Türkiye yok. Uyanın uyanın." ifadelerini kullandı.

 

CHP'li milletvekillerinin tepkilerini sürdürdüğü Tekin, "Burada şöyle bir tablo var. Bir grup milletvekili, temsil ettiği kitle açısından çocukların okula girmesini engelleyen, okullarımızın camlarını kıran, çocukları dağa, terör örgütüne teşvik eden bir grup, terör örgütünü destekleyen milletvekilleri var. O partiyle 2018'de, 2019'da, 2023'te yol yürüyen milletvekili de bana Türk milliyetçiliği dersi veriyor. Kusura bakmayın, bu dersi alamam." dedi.

 

Bakanlığın yaptığı protokollere yönelik eleştiriler bulunduğunu da hatırlatan Tekin, sözlerini şöyle tamamladı.

 

"Milli Eğitim Bakanlığı'nın şu anda 2023 yılı itibariyle geçerli 2 bin 709 tane protokolümüz var. Bu protokollerden 1167 tanesi resmi kurumlarla, 550 tanesi STK'larla, 986 tanesi ise TEMA'dan Kızılay'a bir sürü STK'yla. Bunların içerisinde, sizin 'tarikat cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Bu protokollerle bize hizmet eden, bize destek olanlara da teşekkür ediyorum. Onlarla da protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor. Onlardan siz bunun için rahatsızsınız. Protokol yaptığımız bu sivil toplum örgütleri sizin çocukları dağa çıkarmanıza engel olduğu için çatlıyorsunuz. Ben STK'larla protokol imzalamaya devam edeceğim. Çocuklarımın dağa çıkmaması için sizin insan kaynağınıza insan yetiştirmemek için buna devam edeceğim. 2024 bütçemize desteklerinizden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımıza eğitime bu kadar önem verdiği için teşekkür ediyorum."


Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : MEDYA90

Afrika Arslanları: Uganda’da Umuda Yolculuk

HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Gazze’de Eğitim Felaketi: İsrail Saldırılarıyla Okulların Yüzde 85’i Kullanılamaz Halde

İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.

Trump'ın Gazze Planına Barak'tan Eleştiri: "Hayal Ürünü"

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.

Japon Hava Yolları Uçağı Seattle Havalimanı'nda Park Halindeki Uçağa Çarptı

ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.

Guatemala ve ABD Göçmen Anlaşması: Ulaşım Masrafları ABD'ye Ait

Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s

Netanyahu ile Macron Gazze ve Lübnan'ı Konuştu

Gazze Kasabı Netanyahu ile Macron, Gazze ve Lübnan'daki son durumu değerlendirdi.

Marvia Dress İzmir Menemen’de Kapılarını Açtı

Kadın giyimde özel dikim ve kaliteyi buluşturan Marvia Dress, Menemen’de hizmet vermeye başladı.

Natureltad: 10 Ürünle Türkiye’ye Güven Aşılayan Doğal Gıda Markası

HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.

Türkiye’de En Çok Tercih Edilen Bebek İsimleri ve Anlamları (Güncel 2025 Listesi)

En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!

Bu 25 Bilgi Olmadan Kedi Sahiplenmeyin!

Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…

"Almadığınız Yardımlar E-Devlet’te Sizi Bekliyor"

Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…

Cadde Go Kart Bahçekent’te Sosyal Yaşamı Yeniden Tanımlıyor

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent Cadde Go Kart, pist heyecanının ötesinde gençler ve aileler için bir yaşam alanına dönüşüyor.

Bir Sandalye Geldi, İki Hayat Değişti

İzmir'de kanserle mücadele eden Erol A. ve 94 yaşındaki annesinin yıllardır beklediği akülü sandalye, hayırseverlerin desteğiyle evlerine ulaştırıldı.

6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Uyuşturucuya Karşı Farkındalık Paneli Buca’da Yoğun İlgi Gördü

Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.

3D Secure Açık Değilse Kredi Kartınız Tehlikede!

İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!

Uyuşturucuyla Mücadelede Ortak Akıl İzmir'de Buluştu

İzmir’de düzenlenen çalıştayda, uzmanlar ve STK’lar uyuşturucuyla mücadelede kalıcı çözümler için bir araya geldi. İzmir TUMED Başkanı Yalçın’dan net mesaj: Gençler başlamadan engellenmeli!

4 İlde 6 Ayrı Suç Örgütüne Büyük Darbe

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Ahmet Sağlam’ın Eseri Türkiye’de Birinci Oldu

Medya90 yazarı Ahmet Sağlam’ın “Sahabenin Peygamber Efendimize Sadakati” adlı kitabı, Türkiye genelinde yapılan oylamada birinci seçildi.

İmran Salkan’dan Yeni Türkü: “Bulut Gelir Seher İle” Balkan Esintisiyle Yayında

İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.

Yunus Karakaya’nın Gazetecilik Serüveni Belgesel Oluyor

MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.

Birlik Beraberlik Federasyonu’ndan “Bir Adım da Sen At” Çağrısı

Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.

İzmir Öğretmen Akademileri Kapanış Töreni Gerçekleşti

İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.

Vedalar Yarım Kaldı Kitabı Filistin’e Umut Oluyor

Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.

Ayrancılar Suyun Başı Mescidi Ne Zaman Onarılacak?

Ayrancılar’daki Suyun Başı Mesire Alanı içindeki mescit, iki aydır bakımsız durumda. Çöken çatı, kırık kiremitler ve bozuk çeşmeler hâlâ onarılmadı. Vatandaşlar ihmalden şikâyetçi.

Belirtilerle 20 Hastalık: Evde Kendinize Teşhis Rehberi

Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?

Yaşlanmayı Geciktiren Besinler ve Alışkanlıklar Neler?

Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!

Yaşlılarda Su İçerken Boğulma Riski Ölümcül Olabiliyor

Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!

HBX-HGM71 Formülüyle Çocuklara Bilimsel Koruma

Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.

Yüksek Tansiyon Ölçüm Hatalarıyla Hipertansiyon Artıyor

Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.

"Ramazan Bereketi Balık Tezgahlarında: 3 Kilo Alana 1 Kilo Bedava!"

Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.

Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Bahçeşehir’in Elektrik Güvencesi: Caner Cimşit İle HGS Elektrik Farkı

Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Çeltik Tarlalarında Kuraklığa Meydan Okuyan Bereket

2

Beylikdüzü’nün Kurucu Müdürü Faruk Doğan Büyükçekmece’ye Atandı

3

Bedensel Engelli Genç Kız Aranıyor

4

Davaya Gönül Vermiş İsimler, Esenyurt’ta Buluştu

5

Büyükçekmece’de Anlamlı Buluşma

6

Demirtaş, Yeniden Adaylığını Açıkladı

7

Cadde Go Kart Bahçekent’te Sosyal Yaşamı Yeniden Tanımlıyor

29.3° / 21.6°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.