BAKAN TEKİN TRT HABER CANLI YAYININDA GÜNDEME İLİŞKİN SORULARI YANITLADI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin TRT Haber'e konuk oldu.

Haberi Sesli Oku
SIYASET 25.11.2023 15:29:18 0
BAKAN TEKİN TRT HABER CANLI YAYININDA GÜNDEME İLİŞKİN SORULARI YANITLADI

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde Ankara ve İstanbul'daki programlara katılan beş öğretmenle TRT Haber canlı yayınına konuk oldu.

 

81 ilden gelen öğretmenlerle ilgili düzenledikleri etkinliklerin devam edeceğini söyleyen Bakan Yusuf Tekin, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bu etkinliklere destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

 

Tekin, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde bu yıl ilk kez her ilçeden kendi görev yerlerinde fark yaratan birer öğretmenin davet edildiğini, aralık ayında "Bir Öğretmenin Gözünden Yüzyılın Eğitimi" içerikli bir sempozyum düzenleyeceklerini dile getirdi.

 

Medyada örnek öğretmenlerin haberlerinin ön plana çıkarılması gerektiğini belirten Tekin, "1 milyon 200 binin üzerinde kamuda, resmî ve özelde öğretmenimiz var. Çok güzel şeyler oluyor. Arada kendi içimizde de tolere etmeye çalıştığımız ufak tefek yanlış anlaşılmalar ya da haber yapılacak şeyler ortaya çıkıyor. Bunlara biz de üzülüyoruz, tedbir almaya çalışıyoruz ama koskoca 1 milyon 200 bin kişilik bir ailede bir tane öğretmenimizin ya da eğitim çalışanımızın yaptığı şeyin tüm bu camiayı temsil etmediğini söylüyorum." ifadesini kullandı.

 

Tekin, 23 Kasım akşamı galası yapılan "Aybüke: Ben Öğretmen Oldum" filmini Cumhurbaşkanı Erdoğan ve şehit Aybüke öğretmenin ailesiyle birlikte izlediklerini ve çok duygulandıklarını anlatarak şöyle devam etti: "Hem Necmettin (Yılmaz) Öğretmen hem de Aybüke öğretmen şehit olduklarında ben müsteşardım. Necmettin Öğretmen kaçırıldığında şehadet haberi alıncaya kadar ailesiyle her gün telefonlaşıyorduk. Sağlığıyla, nerede olduğuyla ilgili olarak istihbarat örgütlerimizle, güvenlik birimlerimizle sürekli iletişim hâlindeydik. Aybüke öğretmenin şehadet haberini aldığımızda da yine müsteşardım. Bu vesileyle Aybüke Öğretmen gibi, Necmettin Öğretmen gibi burada isimlerini sayamayacağımız onlarca şehit öğretmenimizi, 15 Temmuz şehidimiz Yusuf Elitaş Öğretmen'imizi, depremde kaybettiğimiz öğretmenlerimizi hayırla, minnetle anıyorum."

 

Anayasa Mahkemesinin Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bazı maddelerini iptal etmesine ilişkin görüşü sorulan Tekin, "Bugün Sayın Cumhurbaşkanımız da söyledi, 60 yıllık bir özlem olan Öğretmenlik Meslek Kanunu geçtiğimiz yıl yasalaştı. Sonrasında da Anayasa Mahkemesi bazı maddeleri iptal etti. Gerekçeli karar yayınladığında da 9 aylık bir süre tanıdı bize. Yani 9 ay içinde Kanun'la ilgili iptal edilen hususlarda düzenlemeler yapılmasını öngördü. Ben şahsen Kanun yeniden gözden geçirilecekse, kamuoyunda öğretmen arkadaşlarımızın, öğretmenler odasında aldığım önerilerin, paydaşlarımızın, sendikaların, siyasi partilerin önerileri doğrultusunda yeni bir Öğretmenlik Meslek Kanunu yapılabileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

 

Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavı

Tekin, Öğretmenlik Kariyer Basamakları yazılı sınavına uzman öğretmenlik için 58 bin 967, başöğretmenlik için 3 bin 921 öğretmeninin başvurduğunu, başvuranların yüzde 99,4'ünün sınava girdiğini ve sonuçların açıklandığı ifade etti.

 

"Öğretmenler Odası Buluşmaları" adı altında öğretmenlerle bir araya geldiklerini belirten Tekin, "Her ayın ilk cumartesi günü hangi ildeysem Bakanlığımızın bir sistemi var, orada randevu butonu oluşturuyoruz. Toplantı yapacağımız salonun kapasitesine göre ki bugüne kadar genellikle 250 bandında oldu. 250 arkadaşımız katılıyor, oturuyoruz, herkese söz hakkı veriyoruz. Katılımcılar projelerinden, eğitim sistemiyle ilgili düşüncelerinden bahsediyorlar. Zümre toplantılarında konuştuklarını tutanaklayıp bize getiriyorlar." dedi.

 

Tekin, Türkçe dersinden en az 70 puan almayı gerektiren sistemle ilgili olarak da şunları söyledi: "Bu uygulamalar oturduktan sonra öğrenci arkadaşlarımızın daha mutlu olacağına inanıyoruz. Biz o çocukların daha iyi yetişmesi, ana dilleriyle kendilerini ifade etme kapasitelerinin gelişmesi için bunları yapıyoruz. Çocuklarımızın konuşurken Türkçe ile uyumlu olmayan, sosyal medya dilini kullanma eğiliminde olmasına üzülüyorum. Burada attığımız adımlarla ana dil becerilerinin yerleşmesini istiyoruz. Ana dilini 100 kelimeyle konuşan bir çocuğun öğretmek istediğimiz yabancı dili 500 kelimeyle konuşmasını nasıl bekleyeceğiz. Yabancı dil eğitimi de dâhil çocuklarımızın tüm eğitim süreçlerinin başarılı olması için ana dil becerilerinin gelişmiş olması gerekiyor. Bu tür tedbirleri almaya çalışıyoruz."

 

Ara tatillerle ilgili çalışmalar

Ara tatillerle ilgili çalışmalara değinirken ikinci dönem ara tatilinin Ramazan Bayramı tatiliyle örtüşeceğini dile getiren Tekin, "Bakanlığımızdaki eğitim öğretimle ilgili genel müdürlüklerin içinde bir daire başkanlığı var. Hayata geçirdiğimiz tüm uygulamalar, attığımız tüm adımlar o daire başkanlığı tarafından değerlendiriliyor. 'Ara tatillerle ilgili anket yapılıyor.' şeklinde verilen haberler, aslında İzleme Değerlendirme biriminin ara tatillerle ilgili 'işlevsel mi, değil mi' yönünde yaptığı rutin değerlendirme. Oradan gelecek verileri değerlendiririz, ara tatillerle ilgili oturup karar veririz." diye konuştu.

 

Tekin, deprem bölgesindeki okullarla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çok hassas olduğunu, göreve geldiğinden beri çalışmalar yaptıklarını anlatarak, "Okullar açıldığında 11 Eylül itibarıyla eğitim öğretim sürecini sorunsuz şekilde başlattık. Hızlı bir şekilde bize ayrılan bütçe olanakları çerçevesinde 2 bin 500 civarında yeni derslik yaptık, 45 bin civarında dersliği elden geçirdik. 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladığında 6 Şubat'tan önceki derslik düzeyini hedefliyoruz. Planlamamızı ona göre yaptık." dedi.

 

Öğretmen atamaları

Bakan Tekin, öğretmen atamalarına ilişkin olarak da şunları kaydetti: "2023 yılı için atama bahar aylarında yapıldı, eylül başı itibarıyla 45 bin yeni arkadaşımız aramıza dâhil oldu. 4 bin civarında da EKPSS üzerinden yapılan atamalar oldu. Dolayısıyla 50 bine yakın arkadaşımız başlamış oldu. 2024 bütçesi TBMM'de onaylandıktan sonra Hazine ve Maliye Bakanlığımızla koordineli biçimde atama için bize tanımlanacak sayıyı belirleyeceğiz. Sonra da Bakanlıkta oturup hangi branşa ne kadar öğretmen alacağımızı belirleyeceğiz. Arkadaşlarımızın hiç endişesi olmasın, kendi ihtiyaçlarımız üzerinde herhangi bir branşa pozitif ayrımcılık tanımaksızın bize verilen kadrodaki yüzdelik dağılımlar üzerinden adil, hukuka uygun bir branş dağılımı yapıp, arkadaşlarımızla paylaşacağız."


Ankara,Milli Eğitim Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : MEDYA90

Türkiye-Macaristan iş dünyası Budapeşte'de buluştu

Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.

Macron'un Suriye Arabuluculuk Girişimi Şara Tarafından Reddedildi

Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.

New York’un İlk Müslüman Belediye Başkanı Mamdani’den Cesur Açılış Kararları

New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.

Yeni Suriye Banknotlarının Dili: Bir Yıldız Ne Anlatıyor?

Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.

Afganistan Platformu, Barışın ve Kültürün Sesi Olacak

Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.

Erdoğan Hamlesi: İsrail'i Tedirgin Eden Gazze Adımı

Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.

Sumud Filosu: Gazze’ye Giden Vicdanın Zaferi

Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.

Denizli Sevgi Eli 2025'te binlerce aileye umut oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.

Ailede Sevgi, Saygı ve Merhamet Neden Hayati?

Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.

Bahçekent’te Ev Yemeği Hasreti Bitti: Nevale Yemek Açıldı

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.

Öğrencilere Anlamlı Ziyafet: Sağlık, Eğitim ve Mutluluk Aynı Masada

ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.

Dağınıklık Çağında Tek Hedefle İz Bırakmak

Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.

Kimse Alkışlamıyor Ama Bu Şehir Onlara Emanet

ANALİZ HABER | ERCAN KUTLU - Gece herkes uyurken birileri ayakta. Alkışlanmayan ama hayatı ayakta tutan güvenlik görevlilerinin görünmeyen emeğine yakından bakıyoruz.

Bahçekent’te Çocuklara Güven Veren Jimnastik Adresi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te faaliyet gösteren Sporist Jimnastik & Karate Spor Salonu, çocuklara sevecen yaklaşımı, deneyimli eğitmenleri ve aile dostu ortamıyla öne çıkıyor.

Ahmet Bereket: Uyuyan Hücre ve FETÖ Tehdidine Karşı Mücadele Sürmeli

AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.

AKSAÇLILAR’dan Sokak Çetelerine Karşı Acil Çağrı

AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.

“Çekmeköy’de İETT Şoförü Dehşet Saçtı: Yayalara Çarptı!”

Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.

“Tuzla’da Tersanede Patlama: 1 Ölü, 4 Yaralı!

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

6 Milyar TL’lik Bahis Hacmi Tespit Edildi

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı

HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.

PKK Silah Bırakıyor Mu?

AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

Genç Yazarlar Belgelerini Ustalardan Aldı

17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.

Yazı Editörlük ve Medya Kursu Mezunları Yarın Buluşuyor

Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.

Gençler Tarihi Ayağa Kaldırdı: 200 Yıllık Miras Bilime Taşındı

Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.

Bilim ve Edebiyat Yozgat’ta Aynı Buluşmada

Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Dilimizin Zenginlikleri Projesinde Gazi Umur Bey Vurgusu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.

Şerafettin Yıldız’dan Kadın Cinayetlerine Roman

Şerafettin Yıldız’ın yeni romanı “Züleyha – Yarıda Kalan Hayatlar”, kadın cinayetlerinin ardındaki görünmeyen gerçeklerle okuru yüzleşmeye çağırıyor.

Ravza Zeybek Menemen’de Öğrencilerle Buluştu

Yazar Ravza Zeybek, Menemen’de bir lisede öğrencilerle buluştu. Kervan ve Semmas romanları üzerine yapılan söyleşi, gençlerin edebiyata ilgisini ortaya koydu.

Veteriner Mustafa Büke Açıkladı: Kedilerde Gizli Susuzluk

Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Hamdi Temel’den Mikroplastik Uyarısı

Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.

ADÜ Teknokent’te Akıllı Antibiyotik İçin Büyük Adım

Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.

Sağlıkta Bilim ve Etik Vurgusu: Dr. Ata Barlas Aşkar Uyardı

HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.

İzmir’de Ergoterapi Alanında Yeni Merkez Hizmete Açıldı

İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.

Otizmde “Problem Davranış” Yanılgısı ve Gerçek Nedenler

ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.

Prof. Can Eyigör’den Kırgızistan’da Sağlık Temasları

Prof. Dr. Can Eyigör, Kırgızistan’da ağrı bilimi, rejeneratif tıp ve dermakozmetoloji alanında önemli temaslarda bulunarak iki ülke arasında sağlık diplomasisini güçlendirecek akademik adımlar attı.

“Genç Girişimci Zahra’dan Bahçekent’e Çikolata Keyfi”

RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.

Çaya Geldik Etkinliği 654 Ada’da Gönülleri Fethetti

HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.

Hevi Zana Sami 3 Yıl Üst Üste Okul Birincisi Oldu

Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!

Matbaa ve Baskıda Uygun Fiyatlı Çözüm: Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.

Bahçekent 654 Ada Örnek Site Oldu: Yeni Yönetim Takdir Topluyor

ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Tuncer Dağ'dan Miraç ve Berat gecelerine mesaj

2

Togay Çoban'dan Berat Kandili mesajı: Birlik ve af gecesi

3

Gürbüz Süleymanoğlu'ndan Berat Kandili mesajı: Arınma ve kardeşlik vurgusu

4

Muharrem Yıldız'dan Berat Kandili Mesajı: Birlik ve Arınma Vurgusu

5

Trump Açıklaması Altın ve Gümüşü Vurdu

6

Tarım Bakanı Yumaklı: 255 Milyon Liralık Destek Ödemesi Başlıyor

7

Kopuş Sergisi Beylikdüzü'nde Sanatseverlerle Buluştu

7.6° / 6.5°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.