Güvenilir haber kaynağınız Medya90.com

Bakanımız Göktaş, TÜRKPA "Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi" Konulu Toplantıya Katıldı

Bakanımız Göktaş, TÜRKPA "Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi" Konulu Toplantıya Katıldı

Haberi Sesli Oku
SIYASET 23.11.2023 20:38:47 0
Bakanımız Göktaş, TÜRKPA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş, "Kadınların ev ve iş hayatı arasında bir tercih yapmak durumunda kalmaması için esnek ve uzaktan çalışma modeli, hibrit çalışma modeli ve mahalle tipi kreşler üzerinde çalışıyoruz." dedi

bakan Göktaş, Antalya'daki Belek Turizm Merkezi'nde düzenlenen Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi ülkelerin ihtisas komisyonlarının yer aldığı "Kadın Erkek Fırsat Eşitliğinin Sağlanması ve Kadınların Güçlenmesi" konulu uluslararası toplantıya katıldı.

TBMM'nin ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda katılımcılar onuruna öğle yemeği veren Göktaş, yaptığı konuşmada, milletvekilleriyle çalışmanın, onların fikirlerinden istifade etmenin, kadın haklarının güvence altına alınmasına zemin oluşturması açısından kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Toplantıyı, kadınların güçlenmesine yönelik gelecek vizyon ve hedeflerinin işbirliği içinde tayin edilmesi anlamında önemli bulduğunu aktaran Göktaş, parlamentoların, ülkelerin geleceğiyle ilgili kararların alındığı ve yol haritalarının belirlendiği kurumlar olduğunu vurguladı.

TÜRKPA'nın, Türk Parlamento diplomasisini geliştirmek ve Türk devletleri arasındaki mevcut bağları güçlendirmek amacıyla oluşturulmuş bir yapı olduğuna işaret eden Göktaş, TÜRKPA'nın 2008'de 21. yüzyılda kurulan ilk uluslararası Türk teşkilatı olarak da tarihe geçtiğini anımsattı.

"Türkiye, yine zulmün karşısında durmakta"

Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar geniş bir coğrafyaya yayılan Türk kimliğinin birlik olmasının, ülkelerin her alanda güçlenmesine hizmet edeceğini belirten Göktaş, "Bu vesileyle 2024'te 'Türk Dünyası Aile Çalıştayı'nı gerçekleştireceğimizin müjdesini de vermek istiyorum. Biz, kadın-erkek omuz omuza 100. yılına ulaşmış bir milletiz. İnanıyoruz ki kadınlarımız cesaret, bilgi ve tecrübeleriyle Cumhuriyet'in ikinci asrına da değer katacak." diye konuştu.

İsrail yönetiminin yaptığı korkunç katliamda öldürülenlerin yüzde 73'ünü kadınların ve çocukların oluşturduğunu anlatan Göktaş, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'na göre, Gazze'de yaklaşık 55 bin hamile kadın bulunuyor ve her gün 200 doğum gerçekleşiyor. Yaşanan travma ve hastanelerin bombalanması neticesinde doğumların birçoğu ne yazık ki ölümle sonuçlanıyor. Tarihte hep mazlumun yanında yer alan Türkiye, yine zulmün karşısında durmakta, Filistin halkı için tüm imkanlarını seferber etmektedir. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gerekli adımları atıyoruz. Bu kapsamda Saygıdeğer Hanımefendinin öncülüğünde Gazze'de yetim çocuklarımızı, mazlumların sığınağı olan ülkemize getirmek için girişimlerimizi başlattık. Gazze'de şehit olan tüm kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum."

"Milletimin en güçlü kalesi ailedir"

Milletin en güçlü kalesinin aile olduğunu dile getiren Göktaş, bu kalenin en güçlü neferinin de kuşkusuz kadın olduğunu ifade etti.

Kadınların hak ettiği saygınlığı kazanmaları için Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu'nun Mecliste etkin bir şekilde çalıştığına dikkati çeken Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasamada KEFEK, yürütmede de Bakanlığımız kadınların karar alma mekanizmalarında daha aktif rol almaları için çalışmalarını sürdürüyor. Her alanda Türkiye Yüzyılı'na damga vuracak atılımlar gerçekleştiriyoruz. Kadınların ev ve iş hayatı arasında bir tercih yapmak durumunda kalmaması için esnek ve uzaktan çalışma modeli, hibrit çalışma modeli ve mahalle tipi kreşler üzerinde çalışıyoruz. Çalışmalarımız nihayete erdiğinde kadınların iş ve aile dengesinin sağlanmasında öncü adımlar atmış olacağız. Ülkemizin temel politikaları ve Bakanlığımızın çalışmalarında, kadınların istihdam ve işgücü piyasasına katılımlarının artırılması hep önceliğimiz oldu."

Bakan Göktaş, TÜİK verilerine göre, 2005'te 4 milyon 773 bin olan kadın istihdam sayısını iki kattan fazla artırarak yaklaşık 11 milyona ulaştırdıklarını hatırlatarak, şiddete karşı sıfır tolerans ilkelerinin çok net olduğunu dile getirdi.

Bu ilke karşısındaki her türlü davranışla da mücadelelerini topyekun vereceklerini vurgulayan Göktaş, "Ülkemizde uygulanan ve dünyanın pek çok yerinde olmayan KADES ve GAMER Elektronik Kelepçe İzleme Sistemi, bu konuda verdiğimiz mücadelede hayati uygulamalardır." değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Göktaş, kadınların tüm imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarının, her türlü şiddet ve ayrımcılıktan uzak yaşamalarının, her alanda temsil ve katılımlarının artırılmasının, çalışmanın temel amaçları arasında yer aldığını aktardı.

"Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nda da çalışma başlıklarını eğitim, sağlık, ekonomi, liderlik ve karar alma mekanizmalarına katılım, çevre ve iklim değişikliği olarak belirlediklerini belirten Göktaş, "Kadınlara yönelik tüm çalışmalarımızın ana hedeflerinden biri de önlerine bir engel gibi çizilen görünmez sınırları aşmalarına yardım etmektir." görüşünü paylaştı.

Araştırmalara göre dünyanın neresinde olursa olsun kadın siyasetçilerin erkek siyasetçilere kıyasla daha fazla psikolojik yıldırmaya maruz kaldığını dile getiren Göktaş, "Bu durumu değiştirecek adımları atıyoruz ve daha fazlasını gerçekleştirmek için çalışmaya devam ediyoruz." ifadesini kullandı.


Ankara,Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı
belediye365.com
Haber Kaynak : MEDYA90

Trump’ın Gazze Açıklaması: Ekonomik Plan mı, Siyasi Hamle mi?

Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.

Gazze’de Eğitim Felaketi: İsrail Saldırılarıyla Okulların Yüzde 85’i Kullanılamaz Halde

İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.

Trump'ın Gazze Planına Barak'tan Eleştiri: "Hayal Ürünü"

Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.

Japon Hava Yolları Uçağı Seattle Havalimanı'nda Park Halindeki Uçağa Çarptı

ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.

Guatemala ve ABD Göçmen Anlaşması: Ulaşım Masrafları ABD'ye Ait

Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s

Netanyahu ile Macron Gazze ve Lübnan'ı Konuştu

Gazze Kasabı Netanyahu ile Macron, Gazze ve Lübnan'daki son durumu değerlendirdi.

ABD’de Trump Dönemi Krizle Başladı: Dua Törenine Tepki!

ABD Başkanı Trump, yemin töreni sonrası yasa dışı göçmenler ve LGBT lobisine yönelik sıkı önlemler almaya başladı. Dua töreninde piskoposun merhamet çağrısı ise yeni bir kriz yarattı.

“Toplu Taşımanın Geleceği Adana’da Masaya Yatırıldı”

HABER / MEHMET ÜNAL / ADOM AJANS- Toplu taşımacılık sektörünün dünyadaki en önemli aktörleri, Adana’da düzenlenen özel bir toplantıda buluştu.

“Kombileri Doğru Kullanarak Tasarruf Etmek Mümkün”

HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.

YOZGAT’TA GENÇLER GİRİŞİM FİKİRLERİYLE GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRİYOR

Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.

Pazaryeri'nde Miniklere Anlamlı Ziyaret

Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.

Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!

Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!

Batman’da 23 Nisan Coşkusu: Minikler Bayramın Tadını Doyasıya Çıkardı

Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.

Niks Lounge Görkemli Bir Açılışla Kapılarını Açtı!

HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.

4 İlde 6 Ayrı Suç Örgütüne Büyük Darbe

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

"Gaziantep Sivil Toplumu Terörsüz Türkiye İçin Tek Yürek"

Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.

EMNİYET GÜÇLERİ VE AKADEMİ DÜNYASI EL ELE: PSİKOLOJİK DESTEKTE YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

.

Manavgat’ta Şoför Kapısı Olmayan Araç Trafiğe Çıktı!

Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.

İZMİR EMNİYETİNDEN UYUŞTURUCUYA BÜYÜK DARBE!

.

Bornova Polisi Ruhsatsız Silahlara Geçit Vermiyor: Operasyon Başarıyla Sonuçlandı

Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.

MAHMUTLAR KYK YURDUNDA YANGIN

Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.

Başkan Zeyrek Turizm Fuarı’nın açılışına katıldı

18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z

Hafta Sonu Kahvaltısı İçin Biyer'e Uğramaya Ne Dersiniz?

Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.

Çanakkale Turistlerin Yeni Gözdesi Mi?

Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.

2025'te Nereye Tatile Gideceğiz? Resmi Tatil Günleri ve Öneriler

2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.

Yunanistan'da Türkler İçin Oturum İzni Kolaylığı

Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.

TÜRSAB Boğaziçi BTK, Seyahat Acentaları ile 2024 Sezonunu Değerlendirdi

TÜRSAB Boğaziçi BTK'nın TZL SUITES Otel’de düzenlediği etkinlikte seyahat acentaları, 2024 sezonunu değerlendirdi ve 2025 turizm beklentilerini ele aldı. Etkinliğe TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya da katıldı.

Doğa Tutkunları OutdoorFest’te Buluşuyor

21-22 Eylül tarihlerinde Nefes Orman’da düzenlenecek OutdoorFest, offroad, binicilik, enduro gibi etkinliklerle doğa ve macera tutkunlarına nefes kesici bir deneyim sunacak.

BURSA’DA SANATSEVERLER VERDİ’NİN REQUIEM ESERİYLE BULUŞUYOR

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu hafta unutulmaz bir müzik ziyafetine hazırlanıyor.

PENCEREMDE KAR ÇİÇEĞİ: BİR ÖĞRETMENİN KALBİNDEN DOĞAN ROMAN

Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.

Eşrefoğlu Abdullah Rumi 556. Vefat Yılında İznik’te Anılıyor

Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.

İzmir’de “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” Konferansı Düzenlendi

İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.

Ravza Zeybek’ten Yeni Roman: “Kervan” Okurları Derin Bir Yolculuğa Davet Ediyor

Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.

Ramazan Bayramı’nda Protokol Selfie Fenomen Oldu

HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.

Tireli Yazar Ertekin Meslek Lisesi’nde Tarih ve Kültür Söyleşisi Gerçekleştirdi

Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.

HBX-HGM71 Formülüyle Çocuklara Bilimsel Koruma

Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.

Yüksek Tansiyon Ölçüm Hatalarıyla Hipertansiyon Artıyor

Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.

"Ramazan Bereketi Balık Tezgahlarında: 3 Kilo Alana 1 Kilo Bedava!"

Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.

Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi

Bunama Belirtileri 11 Yıl Önceden Ortaya Çıkıyor: İşte Erken Uyarı İşaretleri

Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.

Erzincan’da Kış Soğuklarında Sıcacık Kestane Keyfi Devam Ediyor

Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.

Kocaeli'nin termali yakında vitrine çıkıyor

Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı

Bahçekent’in Yeni Lezzet Durağı: Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi Açıldı!

Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!

Bahçekent Paşa Döner’le Şenlendi: Kalite, Lezzet ve Güler Yüz Bir Arada!

Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.

Bahçeşehir’in Elektrik Güvencesi: Caner Cimşit İle HGS Elektrik Farkı

Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,

"Başakşehir’in Örnek Müdürü: Öğrenci Başarılarına Işık Tutuyor!"

HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."

Bahçekentlilerin Ortak Talebi: Taziye Evi İhtiyacı Artık Zorunluluk!

HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.

"Servis Şoförleri Cami Çeşmesini Araç Yıkamak İçin Kullanıyor: Yetkililer Harekete Geçmeli!"

HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"

Hacı Mürsel Oktay, Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda Toprağa Verildi

Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Anadolu Selçuklu Hastaneleri Yozgat’ta “Ocakbaşı Sohbetleri”nde Ele Alındı

Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu

2025 AİLE YILI’NA NİĞDE BELEDİYESİ’NDEN BÜYÜK DESTEK!

Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.

"Niğde Tiyatro Festivali Kapalı Gişe Coşkusu: Sanatseverler Buluştu!"

Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.

Niğde Belediyesi Zabıta Ekipleri 438 İş Yerini Denetledi: Halk Sağlığı Önceliğimiz

Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.

Niğde Belediyesi'nden Çocuklara Özel Sömestr Tiyatro Festivali

Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.

Başkan Aras Ankara’da temaslarda bulundu

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Aras, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ankara’ya gitti. Başkan Aras, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile bir araya geldi.

Kadın Kooperatifleriyle Niğde'nin Ekonomisi Güçleniyor

Niğde Belediyesi, kadın kooperatiflerini güçlendiren projeye imza attı. 7 milyon 350 bin TL bütçeli proje, kadınların iş gücüne katılımını artırarak, yöresel ürün üretimi ve istihdamla bölge ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyor.

1

Yapay Zeka Dünya Gündeminde

2

Ateşkes İçin Tarihi Açıklama

3

Sular Yeniden Isındı

4

Bahar Aksu'nun Cenaze Namazı Kılındı

5

İslam Sanatları Ankara’da İlahi Güzelliği Selamladı

6

Filelerin Heyecanı

7

İthalatı Azalt, İhracatı Artır

23.3° / 15.7°

YAZARLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.