Bakanlık Duyurdu: Evlilik Kredisi Başvurusu İçin Özel Web Sitesi Açıldı

Bakanlık Duyurdu: Evlilik Kredisi Başvurusu İçin Özel Web Sitesi Açıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin evlilik kredisine daha kolay başvurmaları için Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında özel bir internet sitesi açtı. Yeni platform, kredi başvuru sürecini hızlandırmayı hedefliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, gençlerin evlilik kredisine daha kolay başvurabilmesi için Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında özel bir internet sitesi oluşturdu.

Aile ve Gençlik Fonu Projesi Devam Ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlilik kredisine yönelik yaptığı çalışmalara hız kazandırdı. Aile ve Gençlik Fonu Projesi dahilinde, evlenecek gençlerin kredi başvurularını daha hızlı ve kolay yapabilmeleri için "ailegenclikfonu.aile.gov.tr" adlı bir internet sitesi hayata geçirildi. Bu site üzerinden gençler, evlilik kredisine dair güncel bilgilere ve başvuru rehberine erişebilecekler.

Pilot Uygulama Deprem Bölgelerinden Başladı

Projeye, ilk olarak deprem bölgesindeki bazı illerde pilot uygulama olarak başlandı. Ardından, doğurganlık oranının en düşük olduğu üç şehir ile Osmaniye de kapsama alındı. Bu yeni uygulama sayesinde genç çiftler, kredi başvuru sürecini daha hızlı ve kolay bir şekilde tamamlayabilecek.

Eğitim İçerikleri ve Başvuru Rehberleri Mevcut

Yeni internet sitesinde, evlilik kredisine başvurular hakkında bilgilendirme haberleri, başvuru kılavuzu, duyurular ve eğitim içerikleri de yer alıyor. Genç çiftlerin finansal kaynaklarını etkin yönetmeleri ve karşılaşabilecekleri risklere karşı önlem almalarını sağlayacak çeşitli eğitim materyalleri de sunuluyor. Ayrıca, başvuruların nasıl yapılacağına dair uygulamalı örnekler de site üzerinden gösteriliyor.

Bakanlık, Aile ve Gençlik Fonu Projesi kapsamında evlilik kredisi başvuruları için özel bir web sitesi oluşturdu.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.