Ünlü Balıkçı Kenan Balcı: “Yarım asırdır müzemiz Beylikdüzü’nde hizmet ediyor. Bugün yüz öğrencimize balık ve denizi anlattık. Onlar bana heyecanlı şekilde sorular yönetirken, iyi ki bu müzeyi ülkemize kazandırmışım diyorum.
Yüzlerce öğrenci son dersini Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde yaptı
Öğrenciler dinledi Kenan Balcı anlattı
Beylikdüzü’nde bulunan girişlerin ücretsiz olduğu Türkiye Deniz Canlıları Müzesi yüzlerce öğrenciyi ağırladı. Yarıyıl tatili öncesi son derslerini müzede yapan öğrenciler balıklar hakkında merak edilenleri öğrendi.
Yarıyıl tatili öncesi öğrenciler Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni ziyaret etti. Yüz öğrencinin tatil öncesi son dersini yaptığı müzede, dev mumya balıklara dokunarak balıklar hakkında merak edilenleri öğrenme fırsatı yakaladılar. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı’da “yarı yıl tatili boyunca tüm halkımızı ücretsiz olan müzemize bekliyoruz” dedi
MÜZEYİ İYİ Kİ ÜLKEMİZE KAZANDIRMIŞIZ
Her gün onlarca ziyaretçiyi ağırlayan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi öğrencileri ağırladı. Yüzlerce öğrenci meraklı bakışlarla pür dikkat, müze kurucusu Kenan Balcı’nın balıklar hakkında anlattıklarını dinledi. Balcı’nın anlattıkları dikkatle dinleyen dinleyen öğrenciler, kendilerini okuldaymış gibi hissetti. Merak ettikleri sorularıda Balcı’ya yönelten öğrenciler, balıklar ve deniz hakkında bir çok yeni bilgi öğrendiler. Çocukların sordukları sorular karşısında mutlu olduğunu dile getiren Balcı: “Yarım asırdır müzemiz Beylikdüzü’nde hizmet ediyor. Bugün yüz öğrencimize balık ve denizi anlattık. Onlar bana heyecanlı şekilde sorular yönetirken, iyi ki bu müzeyi ülkemize kazandırmışım diyorum. Çünkü onların gözlerindeki heyecan, balıkları ve denizi öğrenme arzusu beni çok mutlu ediyor. Yarıyıl tatili boyunca bütün öğrencilerimizi ve halkımızı ücretsiz olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ne bekliyoruz” dedi.
BİZDEN SONRAKİ NESİLLER MÜZEYE SAHİP ÇIKACAK
Bizlerin geleceği sizlersiniz diyen müze kurucusu Kenan Balcı: “Büyük uğraş ve emekler sonucu bu müzeyi halkımıza, öğrencilerimize kazandırdık. Dev balıkları mumyaladık. Gerçek hayatta göremeyeceğimiz köpek balıklarını, vatozları, orkinosları müzemizde sergiliyoruz. Burada öğrencilere, gençlere balık ve denizi aşılıyoruz. Müze aslında bir deniz okulu gibi. Öğrenci kardeşlerimizle birlikte çok güzel ve keyifli bir ders gerçekleştirdik. Onlar merak ettikleri soruları sordular. Bende cevap verdim. Müzeyi yapmakla çok doğru karar verdiğimi düşünüyorum. Çünkü müzemizi kurduğumuzdan bu yana binlerce öğrenci, öğretmen, genç, yaşlı ziyarete geldi. Bizim denizlerimizde hangi balıklar var öğrendi. Bizden sonrada gelecek nesiller bu müze sayesinde denizlerimize ve balıklara sahip çıkacaklar” ifadelerini kullandı.
DENİZLERİMİZİ TEMİZ TUTMALIYIZ
Heyecanlı ve öğrenme isteği olan öğrencilere seslenen Balcı: ‘Denizlerimiz bizlere sunulan en önemli madeni. Çeşit çeşit, milyonlarca balık veriyor. Balık sağlık demek. İçinde hiç bir şekilde katkı maddesi yok. Anne sütünden sonra yıpranan dokularımızı onaran tek besin kaynağı balık. Deniz o kadar güzel bir nimet ki! Karadeniz, Marmara Denizi’nin suyu balık olsaydı şimdiye kadar tükenirdi. Asırlardır denizlerde balık tutuluyor yinede bitmiyor. Milyonlarca vatandaşa balık verdik ama yinede balıklar bitmedi. Balıklar kendi kendileriyle besleniyor. Denizlerimizde mükemmel bir sistem var. O yüzden bizler denizlerimizi evimiz gibi temiz tutmalıyız. Böyle kusursuz bir sisteme bizde destek verip gözümüz gibi bakmalıyız” şeklinde konuştu.
MUMYA BALIKLAR İNCİ GİBİ İŞLENDİ
Öğrencilere mumya balıklar hakkında da tek tek bilgi veren Balcı: “Kardeşlerimiz kitaplarda, filmlerde gördükleri balıkları burada da görünce oldukça şaşırdı. Yarım asırdan bu yana burada ki balıkları tek tek inci gibi işleyerek, mumyalayarak ücretsiz bir şekilde halkımıza sunduk. Vatandaşlarımıza hediye ettik. Yeni nesil denizlerimizin ne kadar kutsal varlıklar olduğunu bu kutsal sularda hangi balıkların yaşadıklarını öğrensin diye bu müzeyi oluşturduk. Müzemizde bulunan her balık bizim kendi karasularımızda yakalanan balıktır. Öğrencilerimizin balığı en iyi tanıyacakları yer bu müze” dedi.
Müzeyi gezen öğrenciler daha sonra balık ekmek yedi. Başarılarından dolayı öğrencilere teşekkür eden Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu Kenan Balcı, öğrencilere tek tek madalya takarak onları tebrik etti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.