Belediyesi Zeynel Abidin Beyazgül, yemekhanelerde gönüllü çalışan kadınlara teşekkür etti.
100 bin ekmek üretiminin yapıldığı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikasında ekmek kapasitesi 3 katına çıkarılarak 400 bin ekmek üretimi yapılıyor.
Deprem nedeniyle vatandaşların ekmek ihtiyacını kolaylaştırmak adına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda ekmek fabrikasında 1 olan vardiya sayısı 3’e çıkarıldı. 100 bin olan ekmek üretimi depremin yaşandığı ilk günden bu yana 400 bine çıkarıldı.
400 bin ekmek üretiminin yapıldığı Halk Ekmek Fabrikasında üretilen ekmekler görevliler tarafından başta depremden etkilenen vatandaşlara yetiştiriliyor. Kent merkezindeki büfeler başta olmak üzere Fuar Merkezi, gençlik merkezleri, kadın destek merkezleri, tenis dünyası ve belediye tarafından belirlenen sosyal tesislerde kalan vatandaşlara ücretsiz ulaştırılıyor.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Halk Ekmek Büfelerinde vatandaşlara ekmek dağıtımı yaptı. Depremden etkilenen vatandaşlara halk ekmek dağıtan Başkan Beyazgül, ekmeklerin ücretsiz vatandaşlara ücretsiz dağıtıldığını söyledi.
VATANDAŞLARDAN BAŞKAN BEYAZGÜL’E TEŞEKKÜR’’
Depremin yaşandığı ilk günden bu yana Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin depremzede vatandaşların yanında olduğunu anlatan vatandaşlar, ‘’Devletimiz var olsun. Bu zor günleri hep birlikte atlatacağız. Ekmeklerimizi ücretsiz alıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştular.
Başkan Beyazgül ile görüşen yaşlı bir kadın, sen hep bize yardımcı oldun Allah’ta sana yardımcı olsun. Birçok eksiğimiz giderildi. Size hep dua ediyorum. Rabbim ayağınızı taşa değdirmesin’’ diye konuştu. Halk Ekmek Büfelerinde sadece bu gün 150 bin ekmek dağıtıldı.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, daha sonra belediye bünyesinde hizmet veren Hamarat Eller Merkezini ziyaret etti. Hamarat Eller merkezinde kadın görevliler ve gönüllülerle bir araya gelen Başkan Beyazgül, yapılan yemekhanedeki çalışmaları inceledi.
Belediye görevlileri ile gönüllü vatandaşların hazırladıkları yemekler paketlenerek depremzede vatandaşlara ulaştırılıyor. Kadınların büyük bir özveri ile dev kazanlarda hazırladıkları 30 bin kişilik pilav ve kavurma görevliler tarafından vatandaşlara yetiştiriliyor.
BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’GÖNÜLLÜ KADINLAR SAYESİNDE ÇALIŞMALAR HIZLI İLERLİYOR’’
Yemekhanelere gelerek gönüllü olarak çalışan kadınlar sayesinde yemek yapımının hızla ilerlediğini anlatan Başkan Beyazgül, ‘’Şanlıurfa’da tamamlanan çalışmaların ardından ŞUSKİ, İtfaiye, Asfalt ve Sosyal Yardım ekiplerin Adıyaman’da görevlendirildi. Güçlü kadınlarımız sayesinde saha da işlerimizi daha çabuk yapıyoruz. Böyle gönüllü kadınlarımızın bu zor zamanda depremzedeler için destek vermesi bizleri mutlu ediyor. Gönüllü olarak çalışmalara katılan kadınlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.
Hamarat Eller Mutfağında personellerle yakından ilgilenen Başkan Beyazgül, Halk Ekmek ile vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçlarını gideriyoruz. Depremin yaşandığı ilk günde fırınlar kapalıydı ama bizim halk ekmek fabrikamızda üretim durmadı. Bunun aksine vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılamak için üretim kapasitesini artırdık’’ şeklinde konuştu.
Hamarat Eller merkezinde gönüllü olarak mutfakta çalışan kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlar için çok üzüldüklerini anlatan kadınlar gözyaşlarına boğuldu. Vatandaşlar personellere yardım etmek için mutfakta görev yaptıklarını söylediler.
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesisleri, GAP Vadisi Seyir Tepesi, Hamarat Eller ve Belediyeye ait yemekhanelerde depremzede vatandaşlar için yemekler hazırlanıyor.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Suriye’de tedavüle giren yeni banknotlardaki sekiz köşeli yıldız, tasarımın ötesinde kültürel ve siyasi mesajlar taşıyor. Semboller üzerinden güçlü bir analiz.
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Sevgi Eli, 2025'te afetzedeler de dahil binlerce aileye giysi ve ev eşyası yardımı ulaştırdı.
Yazar Adnan Kalkan, Aile Masası’nın 7. bölümünde sevgi, saygı ve merhametin aileyi nasıl ayakta tuttuğunu İslami ve insani boyutlarıyla ele alıyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te Noter’in yanında açılan Nevale Yemek, ev tadında sulu yemekleri, uygun fiyatı ve aile emeğiyle kısa sürede ilgi odağı oldu.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Balıkçı Kenan, Siteler Ortaokulu’nun başarılı öğrencilerini ağırladı. Balık boldu, meyve suyu boldu; en çok da cömertlik ve mutluluk vardı.
Modern hayatın dağınıklığında kaybolan insan için kalıcı iz bırakmanın yolu, tek bir ana hedef seçip zamanı, enerjiyi ve anlamı onun etrafında toplamaktan geçiyor.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
17 yıldır sürdürülen Yazı, Editörlük ve Medya Kursu’nun mezunları, Türk Edebiyatı Vakfı’ndaki törende belgelerini usta kalemlerin elinden aldı.
Yazı Editörlük ve Medya Kursu’nu başarıyla tamamlayan 36 kursiyer, yarın Sultanahmet’te Türk Edebiyatı Vakfı’nda düzenlenecek törenle belgelerini alacak.
Bir grup lise öğrencisi, Osmanlı’dan günümüze uzanan 200 yıllık vakıf mirasını belgesel, web sitesi ve akademik makaleyle bilim dünyasına taşıdı.
Yozgat’ta düzenlenen Edebiyat ve Bilim Buluşması programında Prof. Dr. Hamdi Temel, akademik birikimini ve edebi çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.
Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerle buluşan yazar A. Levent Ertekin, Türkçenin tarihsel gücünü ve Gazi Umur Bey’in dil mirasındaki rolünü anlattı.
Prof. Dr. Hamdi Temel, Pakistan’da düzenlenen uluslararası konferansta mikroplastiklerin insan vücudunda organlardan beyne kadar ilerleyebildiğini açıkladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge ekibi, klasik antibiyotiklerin ötesine geçen HBX-2371 metodolojisiyle çok katmanlı biyolojik etki ağına sahip “akıllı antibiyotik” çalışmasını duyurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Adil Türkiye Partisi Genel Başkanı Dr. Ata Barlas Aşkar, kanser ve kronik hastalıklarda bilimsel yaklaşım, etik sorumluluk ve hasta güvenliğinin esas alınması gerektiğini vurguladı.
İzmir’de iki Hacettepe Üniversitesi mezunu ergoterapist tarafından kurulan Ergoterapi Danışmanlık Merkezi, özel eğitimde bireysel çözümler sunuyor.
ANALİZ | Medya90 - Toplumda “otizmli çocuklarda problem davranış” diye yanlış adlandırılan tepkiler aslında bir kriz alarmıdır. Bu yazı, davranışı anlamaya odaklanan yeni bakışı inceliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.