Tarih: 04.09.2024 19:48

Bolu Dağı Tüneli'ndeki Uzatma Çalışmaları 10 Gün Erken Tamamlanacak

Facebook Twitter Linked-in

 ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara-İstanbul yönünde devam eden uzatma çalışmalarının planlanandan daha erken tamamlanacağını açıkladı. Uraloğlu, "Bir aksilik olmazsa, çalışmalarımızı 19 Eylül yerine 8 ya da 9 Eylül’de bitirmeyi planlıyoruz," dedi.

Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nde 2022'de meydana gelen heyelan sonrası tünelin Kaynaşlı yönünde uzatılması kararının alındığını belirtti. İlk olarak İstanbul-Ankara yönündeki tüpün 90 metre uzatıldığını ve 2023 yılında hizmete açıldığını belirten Uraloğlu, ikinci aşamada ise 31 Temmuz’da Ankara-İstanbul yönündeki tünel portalının uzatılmasına başlandığını kaydetti.

İstanbul istikametinin kapalı olduğunu ve alternatif güzergahların kullanıldığını belirten Uraloğlu, bu nedenle trafiğin 3-4 saat beklediğini ifade etti. Ancak, çalışmaların 19 Eylül’e kalmadan bitirilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı. Bakan, Bolu Tüneli’nin İstanbul yönünü pazar gününden önce vatandaşların kullanımına açmayı hedeflediklerini de ekledi.

 

: 

Bolu Dağı Tüneli Çalışmaları
Bolu Dağı Tüneli uzatma çalışmaları sırasında çekilmiş fotoğraf. Fotoğraf, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıklanan projeyi ve tünel inşaatını göstermektedir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —