Bolu Dağı Tüneli'ndeki Uzatma Çalışmaları 10 Gün Erken Tamamlanacak

Bolu Dağı Tüneli

laştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli’nin Ankara-İstanbul yönündeki uzatma çalışmalarını 10 gün önce tamamlamayı hedeflediklerini duyurdu.

 ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara-İstanbul yönünde devam eden uzatma çalışmalarının planlanandan daha erken tamamlanacağını açıkladı. Uraloğlu, "Bir aksilik olmazsa, çalışmalarımızı 19 Eylül yerine 8 ya da 9 Eylül’de bitirmeyi planlıyoruz," dedi.

Bakan Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nde 2022'de meydana gelen heyelan sonrası tünelin Kaynaşlı yönünde uzatılması kararının alındığını belirtti. İlk olarak İstanbul-Ankara yönündeki tüpün 90 metre uzatıldığını ve 2023 yılında hizmete açıldığını belirten Uraloğlu, ikinci aşamada ise 31 Temmuz’da Ankara-İstanbul yönündeki tünel portalının uzatılmasına başlandığını kaydetti.

İstanbul istikametinin kapalı olduğunu ve alternatif güzergahların kullanıldığını belirten Uraloğlu, bu nedenle trafiğin 3-4 saat beklediğini ifade etti. Ancak, çalışmaların 19 Eylül’e kalmadan bitirilmesi için büyük çaba sarf ettiklerini vurguladı. Bakan, Bolu Tüneli’nin İstanbul yönünü pazar gününden önce vatandaşların kullanımına açmayı hedeflediklerini de ekledi.

 

: 

Bolu Dağı Tüneli Çalışmaları
Bolu Dağı Tüneli uzatma çalışmaları sırasında çekilmiş fotoğraf. Fotoğraf, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından açıklanan projeyi ve tünel inşaatını göstermektedir.

 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.