İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’na seçilen Dr. Mehmet Hasanoğlu ve Yeni Yönetim Kurulu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatalarını alarak görev dönemlerine start verdi. Hasanoğlu, “Hedefimiz; yerelde ve genelde iktidar olmaktır” dedi.
BURSA (İGFA) - İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nda iki adaylı genel kurul sonrasında seçimi kazanan Dr. Mehmet Hasanoğlu, İl Seçim Kurulu'nda aldığı mazbata sonrasında, genel kurulda yeniden aday olmayan İl Başkanı Selçuk Türkoğlu'ndan görevi törenle devraldı.
Devir teslim sonrasında görev dağılımını da gerçekleştiren Dr. Mehmet Hasanoğlu, “Yapılacak işimiz çok ve hiç zaman kaybetmeye tahammülümüz yok. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda kollarımızı hemen sıvadık” dedi.
Hasanoğlu, delegelere ve partililere söz verdikleri gibi yerelde Bursa, genelde Türkiye'nin sonuna kadar sahip çıkmak üzere kavilleştiklerini belirterek, "Bir yandan yerel iktidarı denetleyen aktif muhalefet işlevimizi yerine getirirken, diğer yandan da, Bursa’nın kanayan yaralarına merhem olacak nitelikte projelerimizi üreteceğimiz, etkin bir görev dönemini hayata geçireceğiz.
Bursa’nın belli başlı sorunlarının, yıllardır çözüm bekleyen, her biri kangren olmuş problemlerden oluştuğunu hepimiz biliyoruz. Çarpık yapılaşma, sağlıksız kentleşme, ulaşım, trafik, hava kirliliği ve çevre sorunları olmak üzere alışılmış biçimde sayılan bu problemler, aslında normal olarak zaten görev alanımızda olması gereken ve her geçen gün daha da derinleşen, öncelikli kanayan yaralarımız. Bu elzem duruma rağmen, maalesef çok uzun yıllardır, Bursa olarak en önemli derdimiz çözümsüzlüktür. O nedenle diyoruz ki; Bugüne kadar yerelde ve genelde, ‘Ben yaptım oldu’ pervasızlığıyla bencil bir yönetim tarzı ortaya koyan iktidara, artık ‘Dur’ demenin vakti gelmiştir. Şehrin dokusunu baştan başa bozan uygulamalara son verecek, hummalı bir hazırlık içinde olacağız" diye konuştu.
İYİ Parti Bursa Yeni Yönetim Kurulu Toplantısı’nda yapılan görev dağılımı sonunda Başkanlık Divanı şu isimlerden oluştu:
İl Başkanı: Dr. Mehmet HASANOĞLU
Siyasi İşler Başkanı ve Başkanvekili: Nevzat KOCAKURT
Kurumsal İlişkiler Başkanı: İbrahim ERDOĞAN
İl Sekreteri: Av. Kerem ARSLAN
Mali İşler Başkanı: Bahtınur ÇETİN
Teşkilat Başkanı: Fehim ÇAPTIK
Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı: Av. Onur ALTUNTAŞ
Seçim İşleri Başkanı: Av.Talha KÜÇÜK
Uluslararası Politikalar Başkanı: Eyüp ÇAĞLAR
Türk Dünyası ve Yurtdışı Türkler Başkanı: Salih ALKAYA
Ortadoğu Politikalar Başkanı: Özcan ALTUNTAŞ
Yerel Yönetimler Başkanı: Fatih YILMAZ
Ekonomi Politikaları Başkanı: Aybike DEMİRKAN
Kalkınma Politikaları Başkanı: Tuna GERÇEK
Milli Güvenlik Politikaları Başkanı: Ernail AKBULUT
Eğitim Politikaları Başkanı: Şemsi KARAASLAN
Toplumsal Politikalar Başkanı: Semra DOĞAN
STK İlişkileri Başkanı: Berrin TEMUROĞLU
Siyaset Akademisi Başkanı: Yiğit KİREMİTÇİ
Kadın Politikaları Başkanı: Makbule ERSÜ
Araştırma Geliştirme Başkanı: E.Sabri ATLIOĞLU
Tanıtım ve Sosyal Medya Başkanı: Hasan CAN
Tarım Politikaları Başkanı: Mehmet KOÇER
Çevre ve Şehircilik Politikaları Başkanı: Özcan ÖZÇELİK
Parti Organizasyon ve Ağırlama Başkanı: Ersin ERDÖNMEZ
İşçi ve Esnaf Politikaları Başkanı: İsmail YENİ
Kültür ve Turizm Politikaları Başkanı: Ercan AKTAŞ
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.