Çalık; Kaynakların Adil Dağıtımı Temel Meselemizdir
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Esenyurt’ta düzenlenen 3. Kardeş Kültürler Festivali kapsamında gerçekleştirilen ‘Sosyal Belediyecilik’ konulu söyleşide sosyal belediyeciliğin önemine dikkat çekti. Festivalde, sosyal adaletin ve toplumsal dayanışmanın belediyeler aracılığıyla nasıl güçlendirilebileceği tartışıldı.
SOSYAL BELEDİYECİLİK ANLAYIŞI KENT YOKSULLUĞUNA ÇÖZÜM GETİRİYOR
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, konuşmasında sosyal belediyeciliğin, kentlerde artan yoksulluğa karşı önemli bir direnç oluşturduğunu söyledi. Çalık, “Cumhuriyet Halk Partili belediyeler olarak sosyal adaleti sağlamak önceliğimizdir. Kent yoksulluğu her geçen gün derinleşiyor, biz de yerel yönetimler olarak kentlerimizi her açıdan dirençli hale getirmek zorundayız. Yerel yönetimler, toplumsal dayanışmayı güçlendiren projelerle kent yoksulluğuna karşı direnci artırmalıdır. Dayanışma askılarından yaşam bahçelerine, gıda bankalarından kreşlere kadar birçok sosyal projeyi hayata geçirdik. Bu ülkenin kaynaklarını adil ve eşit dağıtmak temel meselemizdir,” ifadelerini kullandı.
Başkan Çalık, bu projelerin topluma fayda sağlamaya yönelik hak temelli yaklaşımlar olduğuna dikkat çekerek, “Çocukların, gençlerin ve kentte yaşayan herkesin hakkını gözetmek için çalışıyoruz. Yaşam Bahçesi projemizle kentin topraklarını kullanarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza destek veriyoruz. Ayrıca, Beslenme Saati Projesi’yle hiçbir çocuğun aç kalmamasını hedefliyoruz. Bu projeler, sosyal belediyeciliğin ne kadar etkili ve gerekli olduğunu gösteriyor,” dedi.
KARABAT: CHP’Lİ BELEDİYELER ZOR ZAMANLARDA TOPLUMA GÜÇ KATTI
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, söyleşide pandemiden depreme, doğal afetlerin ve ekonomik krizlerin etkisiyle artan yoksullaşma süreçlerine dikkat çekti. Karabat, “Pandemi ve doğal afetlerde sosyal demokrat belediyeler, vatandaşların en büyük destekçisi oldu. Devletin her vatandaşa ulaşması gerektiği anlarda sosyal belediyecilik önemli bir rol üstlendi. CHP’li belediyeler, fırsat eşitsizliklerini ortadan kaldırarak vatandaşları eşit haklara kavuşturmayı başardı. Belediyeler, toplumun güvenini kazandı ve bu dönemde toplumsal dayanışmanın en büyük temsilcileri haline geldi,” şeklinde konuştu.
Karabat, belediyelerin sosyal belediyecilik anlayışıyla sadece kendi kaynaklarını değil, aynı zamanda toplumun kaynaklarını da verimli bir şekilde kullandığını belirtti. “Vatandaşlar, bu dönemde en çok belediyelere güvendi. CHP’li belediyeler sadece maddi kaynak sağlamakla kalmadı, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı güçlendiren bir yapı oluşturdu,” dedi.
ÖZER: KENTSEL SOSYAL ALTYAPI YATIRIMLARINA ÖNEM VERİYORUZ
Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer ise sosyal belediyecilik uygulamaları kapsamında Esenyurt’ta yürütülen projeleri anlattı. Özer, “Son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik zorluklar devletlerin sosyal politikalarını zayıflattı. Ancak belediyeler, kentsel sosyal altyapı yatırımlarını üstlenerek toplumun ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Biz de Esenyurt’ta bu anlayışla hareket ediyoruz. Örneğin, aşevleri kurduk ve şu anda üç aşevimizde günde 15 bin kişiye sıcak yemek dağıtıyoruz. Altı tane daha açmayı planlıyoruz,” dedi.
Özer, kent lokantaları ve aşevlerinin sosyal belediyecilik modeli içinde önemli bir yer tuttuğunu belirterek, “Her insan onurlu bir yaşam sürmeyi hak ediyor. Biz, Esenyurt’ta dayanışmayı esas alan bir belediyecilik modeli uyguluyoruz. Sosyal belediyeciliğin toplum üzerindeki olumlu etkilerini her geçen gün daha fazla görüyoruz,” şeklinde konuştu.
FESTİVAL KÜLTÜRLERİ BİR ARAYA GETİRDİ
Esenyurt 3. Kardeş Kültürler Festivali, sadece sosyal belediyecilik söyleşisiyle değil, aynı zamanda farklı kültürleri bir araya getiren etkinlikleriyle de dikkat çekti. İl Dernekler Birliği iş birliğiyle düzenlenen festival, Esenyurt’un zengin kültürel çeşitliliğini kutlayan bir buluşma noktası oldu.
Haber: Nezir Karayün
Afganistan Platformu (AP), savaşın değil barışın dilini dünyaya taşımak için Türkiye’den güçlü bir iletişim atağı başlattı.
Başkan Erdoğan’ın talimatıyla AFAD ekipleri Gazze’ye gidiyor. İsrail basını Türkiye’nin sahada fiili güç oluşturmasından rahatsız. Ankara, Gazze’de yeni bir insani ve siyasi etki merkezi kurmaya hazırlanıyor.
Gazze’ye insani yardım götürmek için yola çıkan Sumud Filosu, İsrail’in ablukasını aşamadı ama insanlığın onurunu tüm dünyada ayağa kaldırdı.
HABER - ÖNDER GÜZELARSLAN - Birleşmiş Milletler, Türk iş insanı Mustafa Tatar’a “Uluslararası Barış Elçisi” unvanı verdi.
İstanbul’da bisiklet severler “Sumud İçin Pedallıyoruz” diyerek Gazze’deki insani krize dikkat çekti.
HABER / ÖNDER GÜZELARSLAN - Manisa Vakfı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında İstanbul Engelliler Derneği üyelerini ağırlayarak farkındalık oluşturan anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.
HABER / ERCAN KUTLU - Kahramanmaraşlı usta Mehmet Poyraz’ın açtığı Mehmet Chef; kebap, kelle–paça, zeytinyağlı, serpme kahvaltı ve paket servis hizmetiyle Bahçekent’in yeni lezzet adresi oldu.
Mustafa Böyükata, Anadolu’nun gönüllü çevrecilerinden Abdullah Karataş’ın ağaç sevgisini, diktiği binlerce fidanı ve Türkiye’nin farklı bölgelerinde yürüttüğü doğa çalışmalarını anlatıyor.
ERCAN KUTLU - Bahçekent Furkan Işık Bulvarı’nda hizmet veren Komagene şubesi, işletmeci Nevzat Söylemez’in güler yüzlü yaklaşımı ve özel bademli-cevizli çiğ köfte tarifiyle bölge halkının favorisi oldu.
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te yıllardır yüzlerce eve titiz işçilikle hizmet veren Caner Demirezen, bölge halkına en kaliteli boyayı en uygun fiyatlarla sunduğunu ve tüm işlerinin arkasında durduğunu ifade ediyor.
Çekmeköy Çamlık Mahallesi'nde İETT şoförü tartışma sonrası kontrolü kaybetti, otobüs kaldırıma çıkarak araçlara ve yayalara çarptı. Olay yerinde panik yaşandı, yaralılar yola savruldu.
Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bir gemide bakım sırasında karbondioksit tüpü patladı. İlk belirlemelere göre 1 işçi hayatını kaybetti, 4 kişi gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Bursa Konyalılar Derneği, 5. Şeb-i Arûs programını bu yıl “Gönüller Gazze İçin” temasıyla düzenliyor. Mevlânâ’nın sevgi ve merhamet çağrısı, Gazze’nin acısıyla birleşiyor.
İzmir Çiğli’de düzenlenen Erzurum Tanıtım ve Gastronomi Günleri, konserler, sahne gösterileri ve yöresel lezzetlerin yer aldığı etkinliklerle yoğun ilgi gördü ve coşkuyla sona erdi.
Nevşehir’de açılan Ahmet Minguzzi Skate Parkı, hem spor alanı hem de sanat dokunuşlarıyla dikkat çekerken, genç yaşta hayatını kaybeden Ahmet Minguzzi’nin anısını yaşatıyor.
Trabzon Kitap Fuarında okurlarla buluşan Mücahit Güler, “Tevhid Bağlamında Logoterapi” eseriyle büyük ilgi gördü. Kitap, insanın anlam arayışını Kur’ani bir perspektifle ele almasıyla dikkat çekti.
İzmir Öğretmen Akademilerinde konuşan Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin, tüm mal varlığını eğitime bağışlayan Melahat Aksoy’un hayatını ve fedakârlıklarla dolu öğretmenlik öyküsünü anlattı.
Sebze ve meyvelerin plastik poşette bekletilmesi, dioksin tehlikesi, organik ürün yanılgısı ve gıdaların doğru saklama yöntemleri… Uzmanların yıllardır uyardığı kritik bilgiler.
KARYA FARMA, kadim Karya topraklarının şifa mirasını modern bilimle buluşturdu. HBX-2371 GOLD SMART DROP, doğadan ilham alan yenilikçi bir yaşam formülüdür.
Modern çağın sessiz salgını haline gelen uykusuzluk, artık bireysel değil toplumsal bir kriz. Prof. Dr. Kürşat Şahin YILDIRIMER, bu çağın en yorgun zihnini anlatıyor.
Basit belirtiler bazen ciddi hastalıkların habercisi olabilir. Vücudun verdiği 20 önemli sinyali doğru okumayı öğrenin.
Uzmanlara göre yaşlılarda en sık ölümle sonuçlanan iki tehlike var: düşme ve boğulma. Basit önlemlerle bu riskler büyük ölçüde azaltılabiliyor.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.