Tarih: 29.12.2023 13:57

Çengel-5 Operasyonlarında 187 Ton Kaçak ve Sahte İçki Ele Geçirildi

Facebook Twitter Linked-in

İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya, 81 ilde düzenlenen 'Çengel-5' operasyonlarında 187 ton kaçak ve sahte içki ele geçirildiğini, 220 kişiye adli işlem yapıldığını açıkladı.

Bakanımız Sayın Yerlikaya, sosyal medya hesabından kaçak/sahte içki ticaretinin önlenmesine yönelik yurt genelinde 'Çengel-5' kod adlı operasyonlar düzenlendiğini belirtti. Buna göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesindeki operasyonlara; il emniyet müdürlükleri kaçakçılık suçlarıyla mücadele şube müdürlükleri, Antalya Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri katıldı. 

Operasyonlarda;

Operasyonlara katılan ekipleri tebrik eden Bakanımız Sayın Yerlikaya, "Vatandaşımızın can güvenliği ve sağlığı için alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üretimi yapanlara karşı operasyonlarımız artarak devam edecek" dedi. 

Kaçak/Sahte Alkollü İçki Ticaretinin engellenmesine yönelik 8️⃣1️⃣ İlde eş zamanlı olarak düzenlenen "ÇENGEL-5" Operasyonlarında 2️⃣2️⃣0️⃣ şahsa adli işlem yapıldı❗️
1⃣8⃣7⃣ TON Kaçak/Sahte Alkol ile Etil Alkole el kondu❗️
3️⃣5️⃣ Milyon TL’lik Vergi Kaybı Engellendi❗️

Vatandaşımızın Can… pic.twitter.com/1ufc7R9r4c

— Ali Yerlikaya (@AliYerlikaya) December 29, 2023

Ankara,İç İşleri Bakanlığı
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —