ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler Çocuklarla El Ele kampanyası ile ilkokullardaki çocuklara eğitim seti ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Bayramına özel 50.000 ilköğretim öğrencisine Çevreci Çocuk sıfır atık eğitim seti ulaştırıldı.
Çevreci Çocuk Eğitim yayınları olarak Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN’ın değerli eşleri Sn. Emine ERDOĞAN Hanımefendi öncülüğünde başlatılan ve tüm dünyada kabul gören sıfır atık hareketinin çocuklarımıza öğretilmesi amacı ile ürettiğimiz sıfır atık eğitim setimizi proje paydaşlarımızla birlikte çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Sıfır atık eğitim setimiz sırasıyla; yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği, iklim değişikliği, çevre temizliği, geri dönüşüm ve ekosistem konularını içeriyor.
ÇEVİÇELLE, Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları tarafından hazırlanan (ÇEÇO) Çevreci Çocuk Eğitim Seti’nin, Çevreci İşletmeler Çocuklarla el ele kampanyası ile 3 ayda 50.000 öğrenciye ulaştırmıştır. Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları,Türkiye geneli yürüttüğü farklı kampanyalar ile 14 yılda 1.000'in üzerinde proje destekçisi Valilikler, Kaymakamlıklar, Belediyeler, Vakıflar, Dernekler, Holdingler, Şirketler, Kitlere bağlı kurumların desteği ile 3.000 000 öğrenciyi geçmiş bulunmaktadır. Ayrıca Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Avrupa Ortadoğu başta olmak üzere farklı dillerde bir çok ülkedeki çocuklarada ulaştırılmaktadır.
Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları olarak, çocuklarımıza ekolojik okuryazarlık kazandırmak ve sürdürülebilir bir gelecek için ilham kaynağı olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz "Çeviçelle" sosyal sorumluluk projesi kapsamında, çevreci işletmelerin destekleriyle hazırladığımız eğitim setlerimizle Türkiye genelinde 3 milyon çocuğa sıfır atıkla daha yaşanabilir bir dünyanın kapılarını araladık. Projemizin temel hedefi, çocuklarımıza çevre ve sıfır atık bilincini aşılayarak onları sürdürülebilir bir geleceğe hazırlamak ve bu süreçte siz değerli işletmelerimizin desteğini almaktır.
Bu kapsamda; İl protokolü, siyaset, iş dünyası ve sanat camiasından değerli misafirlerin teşrifleriyle, 25 Nisan 2024 Perşembe günü Bilişim Vadisi Kongre Merkezin de saat 14.00’te Çeviçelle sıfır atık ödül töreni düzenlenecektir. Törende öğrencilere Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Setleri dağıtılacak olup aynı zamanda Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları tarafından kampanyaya destek veren Çevreci işletmelere plaket ve sertifika takdim edilecektir.
“Doğaya ve çevreye dost olan yeni nesillerin yetişmesini temenni ediyorum”
Konu hakkında bilgi veren Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları Yönetim Kurulu Başkanı GÜLSEVER AKYOL şunları söyledi: “İklim değişikliği, hepimiz için küresel ve ciddi bir sorun haline geldi. Bu sorunla mücadelede Sıfır Atık konusunda öğrencilerimizi bilinçlendirmek önemli rol oynamaktadır. Bu çerçevede, ihtiyaçlara yönelik çözümler sunma anlayışına sahip, Çevreci Çocuk Sıfır Atık Eğitim Seti’nin öğrencilerimize ulaştırılması için destek olan kurumlara işletmelere geleceğimizin teminatı çocuklarımız adına teşekkür ederiz. Bu setlerin doğaya ve çevreye dost, bilinçli nesiller yetişmesine katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi.
“Sıfır Atık için örnek kurum olmak öncelikli hedefimiz”
Sıfır Atık’ın sürdürülebilir geleceğe hem de ekonomimize ciddi katkısı olduğunu ifade eden AKYOL, sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde sürdürülebilir kaliteli bir yaşam ancak; toprağın, suyun, iklimin, ormanın ve biyolojik çeşitliliğin korunmasına bağlı. Bu yüzden yaşam tarzlarımızı sıfır atık odaklı yeniden tasarlamalıyız. ÇEVİÇELLE, Çevreci İşletmeler çocuklarla el ele kampanyası ile 30 Mart sıfır atık gününe özel 50 bin çocuğa ulaştık. Sıfır Atık yaşamı konusunda Türkiye’de örnek bir proje yönetmekten mutluluk duyuyoruz. Hedefimiz Türkiye'deki tüm ilk ve ortaokul öğrencilerimize bu bilincin aşılanmasıdır.” şeklinde konuşarak sözlerini tamamladı.
Detaylı Bilgi için: Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları 0850 308 23 26
Program Akışı
Tarih : 25 Nisan2024
Saat : 14.00
Yer : Bilişim Vadisi Kongre Merkezi
Tören Akışı
Açılış
14.10 – 14.40 : Konuşmalar
: İl Protokolü
: Çevreci Çocuk Eğitim Yayınları
14.40 – 15.00 : ÇEVİ (Çevreci İşletmeler) Plaket ve Sertifika Töreni
15.00 – 15.30 : Çevreci Çocuk Eğitim Seti’nin Öğrencilere Dağıtımı
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.