HABER / GÜLSEVİN KUZU
Cumhuriyet Halk Parti'li belediye başkanları, milletvekilleri ve parti yöneticileri, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. Yerel yönetimlerin önemine dikkat çekilen toplantıda, belediyeler arası iş birliği, ekonomik sorunlar ve demokrasiye yönelik endişeler ele alındı.
AKIN: “DAYANIŞMAYLA DAHA ADİL BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in "İktidarın anahtarı belediye başkanlarının elindedir." sözünü hatırlatarak, yerel yönetimlerin halk için yaptığı hizmetlerin kritik rol oynadığını vurguladı. Akın, belediye başkanlarının yalnız olmadığını belirterek, "Tüm haksızlığa uğrayan belediye başkanlarının yanındayız." mesajını verdi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Ekrem İmamoğlu’na desteklerini ileten Akın, belediyeler arası dayanışmanın halkın yaşamına doğrudan etki ettiğini söyledi. Edirne’de hayata geçirilen sosyal projeleri de aktaran Akın, Kent Lokantası, askıda yemek kampanyası, öğrencilere yönelik destek projeleri ve depreme dayanıklı pazar alanları gibi çalışmalarla halkın refah seviyesini yükseltmeyi hedeflediklerini ifade etti. Kadın belediye başkanlarıyla düzenlenen cinsiyet eşitliği çalıştayına ve tarihi mirasın korunması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yürütülen projelere de değinen Akın, “Tüm baskılara rağmen halk için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.
ZEYBEK: “KAYYUM ATAMALARINA KARŞIYIZ”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek de toplantıda yaptığı konuşmada, yerel yönetimler, ekonomi ve demokrasiye dair önemli mesajlar verdi. CHP’nin 31 Mart seçimlerinde önemli bir başarı kazandığını belirten Zeybek, “Bugün bir seçim olsa CHP’nin oy oranı %49’a ulaşmış durumda.” dedi. Seçimle kazanılamayan belediyelere kayyum atandığını söyleyen Zeybek, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Halkın iradesini yok sayan uygulamaları kabul etmiyoruz." ifadelerini kullandı.
TARIM VE EKONOMİYE ELEŞTİRİ
Ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulunan Zeybek, çiftçilere yeterli destek verilmediğini belirterek, “2023’te çiftçiye verilmesi gereken 260 milyar TL yerine sadece 92 milyar TL ödendi. Türkiye, tarım ürünlerini ithal eden bir ülke haline geldi.” dedi. Emeklilerin ve asgari ücretlilerin geçim sıkıntısına da dikkat çeken Zeybek, ekonomik adaletsizliklerin giderilmesi gerektiğini vurguladı.
CHP’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI ÜYELER TARAFINDAN BELİRLENECEK
CHP tarihinde bir ilk olarak Cumhurbaşkanı adayının parti üyeleri tarafından belirleneceğini açıklayan Zeybek, “23 Mart’ta 1.6 milyon üyemiz sandık başına giderek adayımızı seçecek.” dedi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik davaların siyasi olduğunu belirten Zeybek, “2019’da 13 bin oy farkla kazandığı seçim iptal edildi, 806 bin farkla yeniden kazandı. 2024’te bu fark 1.1 milyona çıktı. Halkın iradesini yok sayanlar bu gerçeği görmeli.” şeklinde konuştu.
EDİRNE BELEDİYESİ’NDEN ÇİFTÇİLERE DESTEK
Toplantının ardından Edirne Belediyesi, toplantıya katılan çiftçilere destek amacıyla "Çiftçi Destek Kartı" dağıttı. Ayrıca, yerli çeşit ayçiçeği tohumundan oluşan hibeler çiftçilere teslim edildi.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Niğde Belediyesi, İlhanlı Mahallesi’nde Ramazan coşkusunu yaşatıyor! 17 Mart’ta Alyans Düğün Salonu’nda iftar, Rahman Camii’nde teravih ve Muhabbet Çadırı’nda keyifli sohbetler sizleri bekliyor.
Niğde Belediyesi, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ve TÜGVA iş birliğiyle 7.500 öğrenciyi bir araya getiren dev iftar sofrası kurdu.
HABER / ERCAN KUTLU - Obeziteye karşı bilinçlenmek ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarını artırmak için uzmanlar harekete geçti. Çalışanlara yönelik düzenlenen eğitimde, kilo kontrolü ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 12 Mart 2025’te Forever Düğün Salonu’nda mahalleliyle iftar açacak. İftar, teravih ve Muhabbet Çadırı’nda sıcak sohbetlerle Ramazan coşkusu yaşanacak.
HABER / ERCAN KUTLU - Emekli Memur-Sen İstanbul İl Başkanı Arslan Özüduruk, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacıbayram Tombul’un onuruna düzenlenen iftarda, İstanbul’daki başarılı sendika çalışmaları için plaket takdim etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
Alanyanın Mahmutlar mahallesi KYK yurdunun bitişiğindeki kazan dairesinde çıkan yangı korkuttu.
Antalya'nın Alanya ilçesi Saray Mahallesi Keykubat Bulvarı üzerinde bir otelin inşaatında çıkan yangın büyük paniğe yol açtı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Alevilik ve Bektaşilik Çalışmaları Bilim Ödülleri, 15 Mart 2025’te AKM’de düzenlenen törenle sahiplerine verildi.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Erzincan’da kış mevsiminin vazgeçilmezi kestane, sokak tezgâhlarında pişmeye devam ediyor. Soğuk havaların başlamasıyla kestane satıcıları ocaklarını yakarak sıcak kestane keyfini vatandaşlara sunuyor.
Kocaeli’nin sağlık turizmine büyük katkı sunması beklenen Başiskele Yeniköy Termal Tesisleri’nde fiziki ilerleme oranı yüzde 85’e ulaştı
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Asaf İlter Hoca öncülüğünde Bahçekent’te çocuklar camiyle buluşuyor. Hediyeler, oyunlar ve manevi eğitimle dolu etkinlikler aileleri mutlu ediyor!
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.