Kocaeli Kastamounulu Dernekler Federasyonu, bugün saat 10:30’da Darıca Balıkçısı’nda verdiği sabah kahvaltısından sonra Darıca Osmangazi Mahallesi Atatürk Caddesi’nde bulunan federasyonun yeni hizmet binasının açılışını yaptı. Kahvaltılı açılış toplantısına, Türkiye Gençlik ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı görevlerini yürüten eski bakan Murat Başesgioğlu, Darıca Belediye Başkanı Muzeffer Bıyık, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Darıca Kaymakamı Yüksek Kara, Yalova Vali Yardımcısı Mustafa Asım Alkan, Ak Parti Ak Parti İlçe Başkanı Ufuk Acay, MHP Darıca İlçe Başkanı Mustafa Yıldırım, MHP Çayırova İlçe Başkanı İsmail Akkuş, MHP Dilovası İlçe Başkanı Ali Demiray, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Enis, İyi Parti Gebze İlçe Başkanı Burak Uluköylü, Darıca Der-Fed Başkanı Mesut Koca ve Marmara Iğdırlılar Dernekler Federasyonu Başkanı Nihat Yıldırım ile çok sayıda kişi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Kastamonulu Dernekler Federasyonu Başkanı Musa Tunoğlu, katılımcıları selamladıktan sonra Kocaeli’de yaşayan Kastamonulular olarak, bu şehre artı değer katmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, “2018 yılı Türk Dünyası
Kültür Başkenti seçilen kadim şehrimiz Kastamonu’nun değerlerini 2019 yılda Kocaeli’de ilk defa tanıtmak, Kocaeli tanıtım günlerini yapmak İnterteks fuar alanında 237 bin ziyaretçiyi ağırlamak bize nasip olduğu için mutluyuz” dedi.
FEDERASYON ÜZERİNDEN TÜM KURUM VE KURULUŞLARLA BULUŞMAK İSTİYORUZ
Kocaeli’de derneklerin bir araya getirilmesinin önemine dikkat çeken Musa Tunoğlu, STK’lar içindeki en sivil örgütlenmelerin hemşeri dernekleri olduğunu belirterek, “Bu gönüllülük esasına dayanıyor. Bu gönüllük esasının temelinde ise yüksek bir aidiyet vardır. Bu aidiyet köyüdür, ilçesidir, ilidir ve yaşadığı şehirdir. Daha da ötesi VATAN’DIR” diye aktardı. Kastamonu’nun 70 yıldır sürekli göç vererek küçüldüğünü, aynı şekilde Kocaeli’nin ise sürekli göç alarak büyüdüğünü ifade eden Tunoğlu, “Kişi başına düşen milli gerili İstanbul’u bilge getire de bırakarak birinci sıraya yükselmiştir. İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Türkiye’nin 4.büyük sanayi kenti olmuştur. Bu şehirde yaşayan bizlerde bu kentin refahından payımızı almak istiyoruz. Bu şehirde katılımcı demokrasi ve kentlilik bilincinin yerleşmesine katkı sunmak istiyoruz. Evliyalar yatağı ve şehirler diyarı Kastamonu’nun değerlerini yaşatmak ve tanıtmak istiyoruz. Kocaeli’deki bütün kurum ve kuruluşlarla olması gerektiği gibi ilişki kurmak istiyoruz” diye konuştu.
Açılışta kısa bir konuşma yapan Aslen Kastamonulu ve Darıca Belediye Başkanı Muzeffer Bıyık, bütün derneklerle iç içe olarak şehre hizmet etmeye çalıştıklarını belirterek,
“Dernekçilik kültürü gelenek ve göreneklerin aktarımıdır. Dernekler amacı garibanın elinden tutmaktır, bunu yapmadığı zaman bir anlamı yoktur. Farklı eyaletlerden insanlara Kastamonu’yu tanıtmak görevimizdir” diye konuştu.
Ardından kısa bir konuşma yapan Gölçük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Kastamonu’nun işgal edilmediği halde bu ülke için en fazla şehit veren bir il olduğunu
belirterek, bu toplantının federasyona hayırlı olmasını diledi.
DERNEKLER PANDEMİ DÖNEMİNDE YARDIMLARIN ULAŞTIRILMASINDA ÖNCÜLÜK ETTİ
Daha sonra katılımcılara selamlayan Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, hemşeri derneklerini temsil etmek isteyen derneklerin bizi biz yapan değerlerin korunmasında önemli role sahip olduğuna dikkat çekerek, “Toplumda dayanışmayı sağlıyor. Dernekler pandemi döneminde bizlere ciddi destek verdiler. Evlere ilaç ve ekmeğin yetiştirilmesinde yardımcı oldular. Elazığ depremi ve Kastamonu’daki selde dernekler yardımların toplanmasında ve ulaştırılmasında
öncülü ettiler” diye belirtti. Son olarak açılışta bir konuşma yapan eski bakan Murat Başesgioğlu, Sinop’tan Üsküdar’a
kadar herkesi hemşerileri olarak gördüklerini söyleyerek, “Aramızdaki sınırlar sunidir. Aramızdaki bağ vicdanidir” dedi.
DERNEKLER ALTYAPILARINI TEKNOLOJİ VE YAPAY ZEKAYLA BULUŞTURMALI
2015’den bu yana aktif siyaset için olmadığını hatırlatan Başesgioğlu, 28 yıl siyaset yapmanın insana sorumluluklar yüklediğini ifade ederek, “Bunun başında dernekler geliyor. Dernekleri eski geleneksel yöntemlerden kurtarıp, teknoloji ve yapay zekayla buluşturmamız gerekiyor. Dernekler altyapılarını buna göre geliştirmeliler. Kastamonu Platformu’nun görevi, Kastamonu’nun kültürünü hem kendi çocuklarına hem de tüm dünyaya anlatmaktır. Burada sivil örgütlere önemli görevler düşüyor. Aynı şekilde bu şehre de kaktı sunacağız” diye konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.