Destici’den Erken Seçim Uyarısı: Muhalefet Mecbur ‘Evet’ Demek Zorunda

Destici’den Erken Seçim Uyarısı: Muhalefet Mecbur ‘Evet’ Demek Zorunda

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, erken seçim tartışmalarına dair yaptığı açıklamada, muhalefetin erken seçime ‘evet’ demek zorunda olduğunu belirtti.

Mustafa Destici’den Erken Seçim Açıklaması: Muhalefetin 'Evet' Deme Mecburiyeti Var

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında erken seçim tartışmalarına dair önemli açıklamalarda bulundu. Destici, muhalefetin erken seçime ‘evet’ deme zorunluluğuna işaret etti.

Destici, anayasanın ilk dört maddesi üzerine yapılan tartışmalara dair, “Tartışmanın tarafı gibi görünme ya da yapılmak istenen provokasyonun bir parçası olma hatasına düşmeyeceğim. Devletimizin kuruluş esaslarına kimsenin elini uzatmasına izin vermeyiz. Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı ve Türk milletinin var olma iradesi güçlüdür. Hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun, vatana bağlı evlatlar var olduğu sürece Türk milleti ve devletimiz var olmaya devam edecektir” dedi.

Destici, Lübnan'daki çağrı cihazları ile ilgili saldırılara dair, "Çağrı cihazlarının patlatılması teknolojinin dehşet verici bir şekilde kullanımıdır. Kamu kurumlarımızda güvenlik önlemlerimizi yeniden değerlendirmeliyiz. Bu alanda yapılacak çalışmalara destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın adaylığına dair açıklamalarına tepki gösteren Destici, “Sayın Özgür Özel’in açıklamaları blöftür. Erken seçim çağrısı yapıldığında muhalefet ‘evet’ demek zorunda kalacaktır. Bu sözler siyaseten söylenmiştir” şeklinde belirtti.

Anahtar Kelimeler: 



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.