Tarih: 13.09.2024 18:14

Devlet Bahçeli’ye Yönelik İddialara MHP’den Açıklama

Facebook Twitter Linked-in

Sosyal medyada dün, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hayatını kaybettiği yönündeki asılsız paylaşımlar üzerine MHP'den açıklama yapıldı. MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, söz konusu dezenformasyonun İçişleri Bakanlığı ile paylaşıldığını ve Emniyet Teşkilatı tarafından soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Dezenformasyon ve FETÖ İddiaları

Özdemir, sosyal medya üzerinden yürütülen dezenformasyonun FETÖ'ye müzahir hesaplar tarafından yayıldığını belirtti. Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından yapılan analizlerde, dezenformasyon içeren 3 bin 776 hesap arasında 1179'unun bot, 2 bin 597'sinin ise isimli hesap olduğu tespit edildi.

7 Hesap Yöneticisi Tespit Edildi

Özdemir, yapılan incelemelerde, suç teşkil eden bazı sosyal medya hesaplarının halkı kin ve düşmanlığa tahrik, hakaret, tehdit gibi suçlardan daha önce işlem gördüğünü ifade etti. Ayrıca, dezenformatif içeriklerin bazı sosyal medya platformlarında yayıldığı ve FETÖ bağlantılı hesaplar tarafından paylaşıldığı değerlendirildi. Şu ana kadar öne çıkan 7 hesap yöneticisi tespit edildi ve bunlar hakkında işlemler devam ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —