TÜBİTAK 4004 - Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında 17. Dönem başvurular arasında desteklenmesine karar verilen projelerden Çankırı İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Doğayla Buluş Bilimle Geliş” projesi, 24 Mayıs 2024 Cuma günü yapılan etkinliklerle tamamlandı.
Yozgat Bozok Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Böyükata’nın da aralarında yer aldığı Çankırı Karatekin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ülkü Nihan Yazgan Tavşanoğlu, Doç. Dr. Ayşenur Kayabaş Avşar, Doç. Dr. Pınar Arslan, Doç. Dr. Irmak Polat, Doç. Dr. Üyesi Esra Ertuğrul Tomsuk, Öğr. Görevlisi Çağatay Ersin ile Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Öğretmen Mehmet Fatih Kunduracı ve Öğretmen Zuhal Namlı Özmen’den oluşan 9 kişili Proje Eğitmenleri öğrencilerle hem teorik bilgi paylaşımında bulundular hem de uygulamalı etkinlikler gerçekleştirdiler.
Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminden Arif Bayram’ın Proje Yürütücüsü ve Sinan Özlü’nün Proje Uzmanı olarak aktif görev aldığı projeden 9 ve 10. sınıfta öğrenim gören 40 liseli öğrenci yararlandı.
Öğrencilerin aktif rol aldığı, teoriden uygulamaya, gözlemden deneye birçok yöntem kullanılarak doğa bilimi, sanat ve teknolojiyi kapsayan eğitimlerle öğrencilerin hayal güçlerini harekete geçirip gerçekleştirilmesi mümkün olan fikir, proje ve somut unsurlar ortaya koyarak gençlerin bilimsel düşünme becerilerini ve ilgili yönlerini geliştirmeye katkı sağlamak amacıyla 20 – 24 Mayıs 2024 tarihlerinde yürütülen proje kapsamında doğa gezileri, laboratuvar ve atölye çalışmaları içerikli ilgi çekici 11 etkinliğe yer verildi. Ayrıca 30 Mayıs 2024 günü Çankırı Hükümet Konağı Sosyal Tesis Fuaye Alanında “Bilimsel bitki ressamlığı ve cyanotype ile floral baskı sergisi” ile projenin görünürlüğünün de artırılacağı bir planlama yapıldı.
Proje kapsamında 24 Mayıs 2024 Cuma günü Çankırı Şehit Erdem Öztürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde proje katılımcısı öğrencilerle bir araya gelen Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Nano Ölçekte Su Topaklarının Modellenmesi” konusunu işleyen uygulamalı etkinlikler ve etkileşimli bir yolla bilgiler paylaştı. Nano ölçek, boyut, su, molekül, atom topakları, “atomic clusters, moleculer clusters,” modelleme, nanoteknoloji, H2O molekülünün yapısı, simülasyon gibi kavram ve kelimeler üzerinden tartışmalar başlatıp “Atomlar nasıl bağlanır? Hidrojen bağı nedir? İki su molekülü nasıl bir arada durabiliyor? En küçük iki atom nasıl bir arada duruyor?” gibi sorulara öğrencilerle birlikte cevaplar arayan bir diyalog geliştiren Prof. Dr. Mustafa Böyükata, öğrencilere uygulamalı molekül tasarımı atölyesi gerçekleştirdi. Daha sonra temel düzey bilgilerle başladığı sunumunda öğrencilerin merakını tetikleyici bilgiler paylaştı ve onların ele alınan konularla ilgili ileri düzey araştırmalardan haberdar olmalarını ve farkına varmalarını sağlayıcı bilgiler paylaştı.
Yaptığı değerlendirmesinde Prof. Dr. Mustafa Böyükata, “Çankırı İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde aktif ve üretken bir kadro olduğunu, yeni işler yapmak ve bunu etkili biçimde yaymak istediklerini gözlemlediğin bu kadronun akademik camia ile iletişimde kalarak ortaöğretimde öğrencileri bilim camiasıyla buluşturmaya çalıştıklarını gözlemledim. Bu sevindirici ve umut vericidir. Çankırı İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Öztürk ve Ar-Ge birimi çalışanları ile onların şahsında emek veren herkesi tebrik ederim. TÜBİTAK programları böylesi güzel çalışmalar için de oldukça uygun fırsatlar sunuyor. İyi değerlendirmek lazım.” dedi.
HABER / NADİR ÇOMAK - Uganda’nın kırmızı topraklarında yeşeren umut, iki Afrika Arslanının öncülüğünde insanlığa ilham veriyor.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
HABER / ERCAN KUTLU - Her şeyin sahtesinin kol gezdiği bir dönemde, Natureltad yalnızca 10 üründe %100 kalite ve %99.63 memnuniyetle öne çıkıyor. Temiz lokma arayanların adresi.
En popüler kız ve erkek bebek isimleri, anlamları, dini ve modern seçeneklerle bir arada. İsmini bul, anlamını öğren, doğru kararı ver!
Kedi sahiplenmek isteyenler dikkat! Tüy dökmeden tuvalet alışkanlığına kadar tüm gerçekleri açıklıyoruz: İşte sizi şaşırtacak 25 madde…
Milyonlarca kişi bu haklardan habersiz yaşıyor. E-Devlet’te birkaç tıklamayla öğrenilebilecek devlet yardımları haberimizde…
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent Cadde Go Kart, pist heyecanının ötesinde gençler ve aileler için bir yaşam alanına dönüşüyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat merkezli 12 ilde düzenlenen yasa dışı bahis operasyonlarında 32 şüphelinin yakalandığını duyurdu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul, İzmir, Artvin, Kastamonu, Mersin ve Mardin merkezli olmak üzere 21 ilde 1 Milyar Liralık İşlem Hacmi Ortaya Çıktı.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
Buca Belediyesi, Uluslararası Uyuşturucu ile Mücadele Günü’nde toplumun ortak sesini yansıtan farkındalık paneli düzenledi. Uzmanlar, bağımlılıkla mücadelede toplumsal dayanışmanın önemini vurguladı.
İnternetten alışveriş yaparken 3D Secure kapalıysa, kart bilgileriniz dolandırıcıların eline geçebilir. Güvende misiniz? Bu hayati bilgileri mutlaka okuyun ve sevdiklerinizle paylaşın!
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
İmran Salkan, Balkan ezgileriyle yoğurduğu yeni türküsü “Bulut Gelir Seher İle” ile dinleyicisini duygusal bir yolculuğa çıkarıyor.
MEDYA90 - İzmirli gazeteci Yunus Karakaya’nın hayatı, yönetmen Okan Canbolat tarafından dijital platformlara taşınıyor.
Birlik Beraberlik Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Diş, 55 ilde 180 ilçeyi kapsayan faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı. “Bir Damlaydık, Okyanus Olduk” sözüyle gönüllere dokunan çalışmalarını anlattı.
İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Öğretmen Akademileri kapanış töreni, eğitimcilerin kültürel, meslekî ve duygusal gelişimine vurgu yapan anlamlı mesajlarla tamamlandı.
Nusret Tarar’ın “Vedalar Yarım Kaldı” adlı son eseri hem yüreklere dokunuyor hem de tüm geliriyle Gazze’ye umut oluyor. Kitap, gerçek yaşamdan kesitlerle Anadolu’nun sessiz çığlıklarını dile getiriyor.
Yorgunluk, baş ağrısı, mide yanması, saç dökülmesi… Tüm bu belirtiler ne anlama geliyor olabilir?
Yaşlanmak kader değil! Doğru beslenme, düzenli uyku ve stres kontrolüyle yılları geri çevirmek mümkün. İşte uzman görüşlerine dayalı, herkesin uygulayabileceği etkili yöntemler!
Gece içilen bir bardak su yaşlı bir vatandaşın hayatına mal oldu. Uzmanlar, yaşlıların su içerken bile dikkatli olması gerektiğini vurguluyor. Boğulma, düşme kadar ölümcül olabilir!
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Bahçekent’te açılan Meşhur Ömer Aybak Adıyaman Çiğköftecisi, %40 indirimli kampanyası ve lezzet dolu menüsüyle çiğköfte severlerin yeni gözdesi oldu. Tostlarıyla da fark yaratıyor!
Bahçekent, Paşa Döner’le ilk kez kaliteli dönerle tanıştı. Esnaf, ev hanımları ve öğrenciler memnun; işletmeci Yaşar Yıldırım “Bu mahalleye hizmet etmek gurur verici” diyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.