Beylikdüzü’nde Eğitimde Model Okul
Edip Han; Çoklu Yabancı Dil Eğitimi İle Dünyaya Açılıyoruz
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Beylikdüzü’nde eğitimdeki istikrarlı yükselişiyle adından söz ettiren Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu, hayata geçirilen projelerle İstanbul’un örnek ortaokulları arasında gösteriliyor. Okul Aile Birliği Başkanı Burcu Canoğlu, okulda yürütülen çalışmalar ve hedefler hakkında Eğitimden Haberler Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün’e kapsamlı bilgiler verdi.
Canoğlu, okul yönetimiyle kurulan güçlü bağın başarının temelini oluşturduğunu vurgularken, eğitimde ortak akıl ve uyumun altını çizdi.
"OKUL AİLE BİRLİĞİ OLARAK AYNI HEDEFTE BULUŞTUK"
Burcu Canoğlu, okul müdürü Edip Han ile tam bir uyum içinde çalıştıklarını belirterek, “Biz okul aile birliği olarak okul müdürümüz Edip Han ile güçlü bir iş birliği içindeyiz. Kendisi bilgi birikimi, tecrübesi ve saygın duruşuyla bizler için büyük bir şans. Ufkumuzu açıyor, bizlere yol gösteriyor. Bu motivasyonla okulumuzu önce Beylikdüzü’nün, ardından İstanbul’un ve sonrasında Türkiye’nin en iyi okulları arasına taşımak için gece gündüz çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

"BAŞARI TESADÜF DEĞİL, ORTAK EMEĞİN ÜRÜNÜDÜR"
Okul Müdürü Edip Han ise başarının arkasında güçlü bir ekip ruhu olduğunu belirterek, “Biz okul idaresi olarak öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz, velilerimiz ve okul aile birliğimizle tam bir iş birliği içindeyiz. Bu dayanışma kültürü, okulumuzun her alanda başarıyı yakalamasını sağlıyor” dedi.
"KURUMLAR ARASI KOORDİNASYON OKULUMUZA GÜÇ KATIYOR"
Edip Han, hayata geçirilen projelerin arkasında güçlü bir kurumsal destek bulunduğunu vurgulayarak, “Milli Eğitim Bakanlığımızın rehberliğinde, Beylikdüzü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Zekeriya Postacı’nın koordinasyonunda yürütülen projeler okulumuz için çok büyük katkılar sunuyor. Bu uyumlu çalışma sayesinde projelerimiz sahada karşılık buluyor ve kalıcı başarıya dönüşüyor” şeklinde konuştu.

"ÇOKLU YABANCI DİL EĞİTİMİ İLE DÜNYAYA AÇILIYORUZ"
Okulda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Çoklu Yabancı Dil Eğitimi Modeli’nin beşinci sınıftan itibaren hayata geçirildiğini aktaran Han, “Tüm öğrencilerimize eşit mesafedeyiz. Talep eden her öğrencimiz çoklu dil sınıflarımıza kayıt yaptırabiliyor. Amacımız çocuklarımızın yalnızca akademik olarak değil, kültürel olarak da donanımlı bireyler olarak yetişmesi” dedi.
"E TWINNING PROJELERİYLE SINIRLARI AŞIYORUZ"
E T Winning projeleri sayesinde öğrencilerin Avrupa’daki okullarla ortak çalışmalar yürüttüğünü belirten Han, bu platformun öğrenciler için büyük bir kazanım olduğunu söyledi. “Öğrencilerimiz fiziki olarak ülkeler arası yolculuk yapmadan, bilgisayar başından farklı kültürlerle tanışıyor, ortak dersler ve projeler yürütüyor. Bu da onların vizyonunu genişletiyor” ifadelerini kullandı.

"ULUSAL KALİTE ETİKETİ EĞİTİMDEKİ VİZYONUMUZUN TESCİLİDİR"
Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu’nun Ulusal Kalite Etiketi almaya hak kazandığını hatırlatan Edip Han, “Bu belge, okulumuzda eğitimin sadece sınıfla sınırlı kalmadığını, teknolojinin ve yenilikçi yöntemlerin derslerimize entegre edildiğini gösteriyor. Pedagojik açıdan güçlü, müfredata uyumlu ve iletişimi kuvvetli projeler üreterek bu belgeyi aldık” dedi.
"OKULUMUZDA BARIŞ KÜLTÜRÜ YAŞATILIYOR"
İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle yürütülen Akran Arabuluculuğu Projesi hakkında da bilgi veren Han, “Bu projede öğrencilerimiz, yaşadıkları anlaşmazlıkları yine kendi arkadaşları aracılığıyla çözmeyi öğreniyor. Eğitim almış öğrenci arabulucular, tarafları dinleyerek ortak bir çözüm yolu bulmalarına yardımcı oluyor. Çocuklarımız sorunları şiddetle değil, akılla ve empatiyle çözmeyi öğreniyor” diye konuştu.

"ÜNİVERSİTE VE OKUL SAHADA OMUZ OMUZA"
Projenin üniversite desteğiyle güç kazandığını vurgulayan Han, “İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin akademik katkılarıyla öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz bilimsel temelli eğitimler alıyor. Bu kazanımlar sadece okul yıllarıyla sınırlı kalmıyor. Öğrencilerimiz bu barışçıl dili hayatlarının her alanında kullanabilecek donanıma sahip oluyor. Biz aslında geleceğin huzurlu toplumunu bugünden inşa ediyoruz” ifadelerini kullandı.
ANAHTAR KELİMELER
Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu, Burcu Canoğlu, Edip Han, Zekeriya Postacı, Nezir Karayün, Eğitimden Haberler, Beylikdüzü ortaokulları, İstanbul en iyi ortaokullar, okul aile birliği çalışmaları, çoklu yabancı dil eğitimi, E T Winning projeleri, Ulusal Kalite Etiketi, Akran Arabuluculuğu Projesi, Ortaokulu, Burcu Canoğlu, Edip Han, Nezir Karayün, Eğitimden Haberler, Beylikdüzü ortaokulları, İstanbul en iyi ortaokullar, çoklu yabancı dil eğitimi, E T Winning projeleri, Ulusal Kalite Etiketi, Akran Arabuluculuğu Projesi,
HABER MERKEZİ - Epstein soruşturmasına dair belgelerin yeniden gündeme gelmesi, küresel güç ilişkileri, şeffaflık ve hesap verebilirlik tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyaretinde ikili ilişkiler ve bölgesel gelişmeler ele alındı.
Ticaret Bakanı Bolat ve Macar mevkidaşı Szijjártó, iki ülke iş insanlarını bir araya getiren toplantıya ev sahipliği yaptı.
Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un, Ahmed Şara ile Mazlum Abdi arasında ayarladığı telefon görüşmesi, Şara'nın hattı açmamasıyla sonuçlandı.
New York Belediye Başkanı Mamdani, İsrail ile ilgili eski kısıtlamaları kaldırdı ve selefinin tartışmalı kararlarını geçersiz kıldı. “Yolumuz şeffaflık ve ifade özgürlüğü” dedi.
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, iftar ve teravih programlarında vatandaşlarla bir araya geldi.
Jandarma Genel Komutanlığı'nın 27 ilde düzenlediği operasyonda 1 kaçak silah imalathanesi bulundu, 259 şüpheli gözaltına alındı.
Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, teşkilat mensupları için iftar programı düzenledi. Kadir Gökce'nin himayesindeki buluşmada, dayanışma ve hizmet kararlılığı vurgulandı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet BEREKET, Ramazan'ın rahmet, bereket ve kardeşlik ayı olduğunu vurguladı.
HABER / ERCAN KUTLU - Başakşehir Bahçekent’te düzenlenen fener alayı programı, yüzlerce aile ve çocuğun katılımıyla Ramazan’ı coşkuyla karşıladı. Mehter eşliğinde başlayan gece, camide unutulmaz anlara sahne oldu.
Ahmet Bereket, 14 aylık İkra bebeğin yaralandığı olayı toplum vicdanını yaralayan kabul edilemez bir şiddet olarak nitelendirdi.
İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İzmir Körfezi kirliliğinde yerel yönetimleri eleştirdi ve İzmit modelinin uygulanmasını istedi.
Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Sultanbeyli'de anma programı düzenlendi, film gösterimi ve konuşmalarla acılar hafızalarda tazelendi.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, uyuyan hücreler ve FETÖ terör örgütüyle mücadelenin tavizsiz sürdürülmesi gerektiğini açıkladı.
AKSAÇLILAR Genel Başkanı Ahmet Bereket, artan sokak çeteleri ve güvenlik sorunlarına dikkat çekerek yetkilileri acil ve caydırıcı önlemler almaya çağırdı.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Toplumun kanayan yarası kadın cinayetlerini polisiye kurguyla anlatan “Züleyha / Yarıda Kalan Hayatlar”, Ankara’daki ilk imza gününde okurlarla buluştu; Yazar Şerafettin Yıldız, romanın vicdanlara dokunmasını amaçladığını söyledi.
Gaziantep'te düzenlenecek şenlikte öğrenciler projelerini sergileyecek, başvurular için son tarih 20 Şubat 2026.
Türkiye Yazarlar Birliği üyesi Eflatun Saygılı, KYK Ege Kız Yurdu'nda öğrencilerle insanın içgüdüleri ve huzuru üzerine söyleşi gerçekleştirdi.
Yazar Tarık Buğra, bugün Üsküdar'da düzenlenen bir etkinlikle rahmetle yâd edilecek.
Yazar Mustafa Gül, İstanbul Sohbetleri’nin 50’nci toplantısında bugün Fatih’te “Hayat ve Edebiyat” başlıklı sohbetiyle dinleyicilerle buluşuyor.
Prof. Dr. Ahmet Karacalar, göz kapağı estetiğinde 'fazla dokuyu çıkarma' yerine 'hacim koruyucu' tekniklerin öne çıktığını açıkladı.
MEDYA90 HABER MERKEZİ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında haftada en az iki kez balık tüketilmesi gerektiğini söyledi.
ERCAN KUTLU / MEDYA90 - Uzm. Dt. Ömer Pirinç’in geliştirdiği minimal invaziv yaklaşımlar; çene eklem ağrıları, horlama ve bazı konuşma problemlerinde kısa sürede uygulanan fonksiyonel tedavi seçenekleri sunuyor.
Prof. Dr. Kürşat Şahin Yıldırımer, aşk acısının biyolojik ve toplumsal kökenlerini açıklıyor.
Bahçekent Veteriner Kliniği’nin deneyimli ismi Veteriner Mustafa Büke, kış aylarında kediler ve köpeklerde görülen sessiz susuzluk tehlikesine karşı hayati uyarılarda bulundu.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Bahçekent’te ilk kez açılan çikolata mağazası, özel günler ve sağlıklı yaşam için tatlı bir buluşma noktası oldu.
HABER: / Ercan KUTLU - Başakşehir Belediyesi’nin geleneksel “Çaya Geldik” etkinliği 654 Ada’da yoğun ilgi gördü. Komşuluk bağı güçlendi, çocuklar eğlendi, belediyeye teşekkür mesajları yağdı.
Bahçekent’te yaşayan Orhan Sami’nin kızı Hevi Zana Sami, 3 yıl üst üste okul birincisi olarak plaketle ödüllendirildi. Başarı hikâyesi ilham veriyor!
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in kuruluşundan bu yana hizmet veren Bahçekent Copy ve Baskı Merkezi matbaa, tabela, promosyon ve kurumsal baskılarda kalitenin adresi olmaya devam ediyor.
ÖZEL HABER / MEDYA90 - Yeni yönetimiyle dikkat çeken Bahçekent 654 Ada Sitesi, tecrübeli isimler Volkan Sarıca ve Kadir Kaya öncülüğünde site sakinlerinden tam not alıyor.
Niğde Belediyesi, Ramazan'da Gönül Sofraları ve Muhabbet Çadırları ile hemşehrileri buluşturuyor.
Belediye başkanı ve ilçe başkanının mevcut adaya açık desteği, esnaf seçimlerinde tarafsızlık ilkesini gündeme taşıdı.
Eyüpsultan Belediyesi, Şubat ayı boyunca sürecek Sevgi Etkinlikleri kapsamında Emekliler Lokali'nde geleneksel Eyüp oyuncakları atölyesi düzenledi.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.