MEDYA90 HABER MERKEZİ - Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen, emeklilerin ölüm ile yaşam arasında hayat sürdüğünü iddia etti.
Eğitim Sen Keşan İlçe Temsilciliği’nde düzenlenen toplantıya Tüm Emekliler Sendikası Genel Başkanı Zeynel Abidin Ergen’in yanı sıra; Üsküdar Temsilcisi İrfan Erdemoğlu, İstanbul Şubeleri Koordinasyon Sözcüsü Mustafa Durna ile Keşan’daki sendika temsilcileri ve emekliler katıldı.
Genel Başkan Ergen, Tüm Emekliler Sendikası olarak örgütlenme kapsamında Keşan’da çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.
Daha önceden sürdürülebilir bir yoksulluk olduğunu belirten Ergen, "Emekliler, ölüm ile yaşam arasında bir hayat sürüyorlar. Bu şartların içerisinde emeklilerin tek başına çıkmalarının mümkün olmadığını biliyoruz. Bunun yolu da, örgütlü bir güçten geçiyor. Tüm Emekliler Sendikası olarak, 2017 yılından bu yana faaliyetlerimizi başlattık. Türkiye’nin 81 merkezinde örgütlüyüz. Emeklilerin taleplerini içeren bir dosya oluşturduk ve bu talepler doğrultusunda, mecliste grubu bulunan partililerle görüştük. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bayram ikramiyelerinin 8 bin 500 TL’ye çıkartılmasının bizim hazırladığımız dosyanın etkisinin olduğunu düşünüyoruz. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda bu vaadini yerine getireceğinin sözünü verdi. Emeklilerin sağlık hizmetlerinde katkı paylarının kaldırılması yönünde taleplerimiz var" diye konuştu.
“EMEKLİ TABAN MAAŞLARI AÇLIK SINIRININ ÜZERİNE ÇIKARTILMALI”
Emekli maaşlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ergen, emekli taban maaşları açlık sınırının üzerine çıkartılması gerektiğine vurgu yaparak, "Türkiye’de EYT’lilerle birlikte yaklaşık 15 milyon 600 bin emekli var. Bu emeklilerin yaşamlarının son dönemlerinde rahat nefes alabilir ve insani koşullarda yaşamalarının sağlanmasın lazım. Emekliler ve emekçiler, bu ülkenin ezilen kesimidir" dedi.
“ASGARİ ÜCRET ALTINDA MAAŞ ALAN EMEKLİ SAYIMIZ 8.8 MİLYONDUR”
Asgari ücretin altında emekli maaşı alan emeklilerin olduğunu ifade eden Ergen, "Hükümetin burada bir oyunu var. Emeklinin kök maaşı 5 bin 500 TL ve aylıklar hazine yardımıyla artırılıyor. Örnek vermek gerekirse; bu arkadaşlarımız Temmuz ayında yapılan emekli maaşı artışlarından yararlanamayacaklar. Temmuz ayında, yüzde 30 zam geldiğini düşünelim. 5 bin 500 TL alan bir emekliye zam geldiğinde 7 bin 500 TL’yi aşmayacağı için o arkadaşlarımız bundan yararlanamayacaktır. Yapılan sadece seçim yatırımıdır. Bu seçime yönelik taktiktir. Yaşanan soruna çözüm üretmez. Açlık sınırı 9 bin 600 TL civarında ve bunun altında kimsenin maaşı olmamalı. Taban maaş buna yükseltilmeli. Böyle olduğu takdirde gelecek zamlarla birlikte maaş tutarı da artmış olacaktır" diye konuştu.
Öte yandan emeklilerin enflasyonun altında ezildiğinin altını çizen Ergen, TÜİK’in açıkladığı enflasyona kimsenin inanmadığını belirterek, "TÜİK, enflasyonu baskılıyor ve emeklilerin zam oranları düşük oluyor. Gıda enflasyonu yüzde 300’leri buluyor. Maaş artışları ise çok düşük seviyede kalıyor" diye konuştu.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
.
Balıkçı Kenan’dan Çok Sert Açıklamalar: “Zulüm Gördüm, Tehdit Edildim, Malıma Hukuksuzca El Konuldu!”
Muş’ta “Plastik Hayatlar ve Kanser” Konuşuldu Alparslan Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen ve geleneksel hale gelen “Çay Bahane Sohbetleri”, farklı alanlardan uzmanları konuk ediyor.
Bahçeşehir 2. Kısım Atatürk Bulvarı’nda aylardır onarılmayan yol çukuru, 12 Nisan gecesi 7 aracın lastiğini patlattı. Vatandaşlar isyan ediyor: “Defalarca şikayet ettik ama kimse duymuyor!”
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen söyleşide öğrencilere Tire’nin tarih ve kültür mirasını anlattı. Etkinlik, kitapların imzalanması ve gençlerle interaktif sohbetlerle tamamlandı.
Eğitimci-Yazar A. Levent Ertekin’in hazırladığı "Afgan Kınalı Kuzular" kitabı, Çanakkale Zaferi etkinliklerinde Herat’ta tanıtıldı. Kitap, iki ülkenin kardeşliğine vurgu yaparak büyük ilgi gördü.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.