“Enerjide Yol Ayrımı” Çalıştayında Buluştular..
Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği (EMARÇEB), Büyükçekmece Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Enerjide Yol Ayrımı” konulu çalıştayı gerçekleştirildi.
Ege ve Marmara Çevreci Belediyeler Birliği (EMARÇEB), Büyükçekmece Belediyesi'nin ev sahipliğinde “Enerjide Yol Ayrımı” konulu çalıştayı Pazar günü Büyükçekmece'de gerçekleştirdi. CHP Balıkesir Milletvekili, Enerji ve Altyapı Projelerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Edremit Belediye Başkanı ve EMARÇEB Başkanı S. Hasan Arslan ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün açılış konuşmalarının ardından, çalıştay sabah ve öğlenden sonra yapılan iki oturumla devam etti.
“Yenilenebilir Enerji ve Geleceğimiz”
“Yenilenebilir Enerji ve Geleceğimiz” konulu ilk oturumun moderatörlüğünü İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Saadet Nurullah Güleç yaptı. Çalıştayda, Sabancı Üniversitesi Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi IPM Kıdemli Uzmanı ve İklim Değişikliği Çalışmaları Koordinatörü Dr. Ümit Şahin “İklim değişikliği ve Yenilenebilir Enerji”, Kadir Has Üniversitesi Enerji Sis. Mühendisliği Bölüm Başkanı Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEDS) Kurucu Yöneticisi Prof. Dr. Ş. Volkan Ediger “Yenilenebilir Enerjinin Sorunları ve Çözüm Önerileri”, Elektrik Mühendisleri Odası Enerji Komisyonu Başkanı Bülent Damar “Yenilenebilir Enerji Hayatımızı Nasıl Etkileyecek?” başlıklı konularda bilgi verdi.
“Yerel Yönetimlerin Yenilenebilir Enerji Projeleri”
Çalıştayın ikinci oturumunda ise “Yerel Yönetimlerin Yenilenebilir Enerji Projeleri” konuşuldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda, Enerji Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Faruk Telemcioğlu “Yenilenebilir Enerji ve Yerel Yöntemler, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik “Bozkurt Belediyesi’nin Güneş Yalıtımları”, Alaşehir Belediye Başkanı Ahmet Öküzcüoğlu “Alaşehir Belediyesi’nin Jeotermal Enerji Uygulamaları”, Kırklareli Katı Birliği Çevre Mühendisi Gökçe Ekşioğulları “Kırklareli Belediyesi’nin Evsel Atık İle Enerji Dönüşümü” başlıklı konular konuştu.
“Alternatif enerjiler toplum hayatına sokulmalıdır”
“Enerjide Yol Ayrımı” çalıştayının önemine vurgu yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “21. yüzyılın en önemli konusu alternatif enerjilerin toplum hayatına sokulması, karbon salınımının asgari seviyeye indirilmesidir. Daha yaşanılabilir, daha sağlıklı çevrelerin oluşturulabilmesi için bütün yöneticilerin, belediyecilerin görevi haline gelmelidir. Bu konu için projelerin hazırlanması ve hemen devreye sokulması, sera gazlarının olabildiğince azaltılması için her türlü projeye katkı sağlamak gereklidir” dedi.
“Enerji güvenliği problemi var”
Enerjinin insan hayatındaki önemine vurgu yapan Edremit Belediye Başkanı ve EMARÇEB Başkanı S.Hasan Arslan, “Enerji ciddi bakımda insanların hayatını, psikolojisini, ekonomisini dolayısıyla sosyal hayatını etkileyen bir sektör. Ama son yıllarda gördüğümüz gibi, bütün dünyada da olduğu gibi enerjide ciddi bir problem yaşanıyor. Bir enerji güvenliği problemi var, temizliği problemi var, ulaşılabilirliği problemi var. Bunlara ışık tutmak adına, neler yapılabileceği adına biz EMARÇEB olarak bu etkinliği düzenledik” dedi.
Trump Gazze Planı uluslararası tepki çekti. ABD eski Başkanı Donald Trump, Gazze için "gayrimenkul anlaşması" ifadesini kullanarak yeni bir tartışma başlattı. Filistin halkı ve dünya liderleri plana karşı çıkıyor.
İsrail’in 15 aylık saldırıları sonucu Gazze’deki okulların yüzde 85’i hizmet dışı kaldı. Eğitim 2 yıldır aksıyor, binlerce öğrenci ve akademisyen hayatını kaybetti.
Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Trump'ın Gazze'deki Filistinlileri başka yere gönderme planını "hayal ürünü" olarak nitelendirdi ve Arap ülkelerine baskı amacı taşıdığını belirtti.
ABD’de Seattle-Tacoma Havalimanı’nda Japon Hava Yolları’na ait 787-9 Dreamliner, taksi yaparken Delta Airlines’a ait park halindeki Boeing 737’nin kuyruğuna çarptı. Olayda yaralanan olmazken, bazı uçuşlar iptal edildi.
Guatemala Devlet Başkanı Bernardo Arevalo, ABD ile yeni bir göçmen anlaşması imzalandığını açıkladı. Sınır dışı edilen göçmenlerin kabulü ve ulaşım masraflarının ABD tarafından karşılanacağı belirtildi. Ekonomik kalkınma ile göç s
Yozgat Bozok Üniversitesi’nde düzenlenen atölye çalışmasında gençler, iş planı hazırlayarak Yozgat’a özgü girişimcilik potansiyelini keşfetti.
Pazaryeri’nde Kaymakam Ahmed Tayyib Kahraman ve Belediye Başkanı Zekiye Tekin, Pazaryeri Anaokulu’nu ziyaret ederek minik öğrencilerle buluştu, eğitim ve okul durumu hakkında bilgi aldı.
Geçersiz Sertifikalar, Hayali Eğitimler, Ruhsal İstismar: Zuhal Atasoy Dalman’a Acil Müdahale Çağrısı!
Batman'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk Parkı'nda düzenlenen etkinliklerle büyük bir coşku içinde kutlandı.
HABER / ERCAN KUTLU - Niks Lounge açılışıyla Beylikdüzü'nde lezzet, zarafet ve kaliteli hizmetin yeni adresi oldu. Fikret Aslan yönetiminde, Orhan Kaya ve Burak Bey’in ortaklığıyla görkemli bir başlangıç yaptı.
Gaziantep Gönüllü Kuruluşlar Platformu, terörle mücadelede yeni bir sayfa açılması için kritik bir açıklama yaptı. 40 yılı aşkın terör sarmalının son bulması için tüm kesimleri işbirliğine davet etti.
Antalya’nın Manavgat ilçesinde, şoför kapısı bulunmayan bir aracın trafiğe çıkması görenleri hayrete düşürdü. Aracı kullanan sürücünün, trafik kurallarını hiçe sayarak tehlikeli manevralar yaptığı iddia edildi.
Bornova İlçe Emniyet Müdürlüğü, ruhsatsız silah taşıyan ve bulunduran şahıslara yönelik operasyonlarla huzur ve güvenliği sağlıyor.
18. TTI İzmir Uluslararası Turizm Fuar ve Kongresi’ ile ‘TTI Health 2. Sağlık Turizmi Fuarı’ düzenlenen törenle açıldı. Turizm sektöründen birçok katılımının bir araya geldiği fuara Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Ferdi Z
Çan’dan Çanakkale’ye gelirken uğramanız gereken leziz bir mekan. Özkan'ın misafirperverliği ve kırmızı etin çeşitliliğiyle damak tadınıza hitap edecek.
Çanakkale, doğası ve tarihi dokusuyla son yıllarda yerli ve yabancı turistlerin yeni gözdesi oldu. Şehir, yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğruyor.
2025 yılı resmi tatil günleri ve tatil önerileri ile yeni yıla hazır olun.
Yunanistan, Türk vatandaşlarına cazip fiyatlarla gayrimenkul satın alıp oturma izni alma fırsatı sunuyor. Yeni projelerle bu imkan genişletiliyor.
Öğrencilikten öğretmenliğe bir yürek yolculuğu… Saniye Gökoğuz’un ilk romanı Penceremde Kar Çiçeği raflara çıkmadan merak uyandırdı.
Bursa’nın İznik ilçesinde, tasavvuf dünyasının önemli isimlerinden Eşrefoğlu Abdullah Rumi, vefatının 556. yılında anlamlı bir programla anılacak.
İzmir Avaz Araştırma ve Strateji Merkezi’nin ev sahipliğinde düzenlenen “Küresel İklim Değişikliği ve Türkiye’ye Etkileri” konulu konferansta, Ziraat Yüksek Mühendisi Uğur Şimdi önemli değerlendirmelerde bulundu.
Gazeteci-yazar Ravza Zeybek'in kaleme aldığı yeni roman “Kervan”, okuyucuyu içsel bir yolculuğa çıkarıyor. Kitap, hayatın anlamını sorgulayanlar için adeta bir başucu eseri.
HABER / ERCAN KUTLU - Ramazan Bayramı, Bahçelievler’de unutulmaz bir etkinliğe sahne oldu. Vali Davut Gül ve protokol üyelerinin çektirdiği selfie, sosyal medyada fenomenleşerek binlerce beğeni topladı.
Karya Farma HBX Ar-Ge’nin geliştirdiği HBX-HGM71 formülü, laboratuvar ortamında %99,99 oranında patojen yok edici başarısıyla çocukların sağlığına adandı.
Yüksek tansiyon, dünya genelinde 1 milyardan fazla kişiyi etkilerken, hatalı tansiyon ölçümleri yanlış teşhislere ve gereksiz tedavilere yol açıyor.
Ramazan ayıyla birlikte balık tezgahları bereketlendi! Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı'nda sardalya ve istavrit fiyatları dibe vurdu. 3 kilo balık alana 1 kilo bedava kampanyasıyla sağlıklı beslenme fırsatı.
Gazi Üniversitesi'nde Gıda Güvenliği ve Mikroplastik Tehlikesi Paneli Düzenlendi
Bilim insanları, bunamanın hafıza kaybı dışındaki erken belirtilerini keşfetti. Hızlı kilo kaybı ve yüksek iyi kolesterol seviyeleri, bunamanın habercisi olabilir. Bu bulgular, erken teşhis ve tedavi için umut vaat ediyor.
Bahçeşehir ve Bahçekent’te onlarca sitenin elektrik işlerini üstlenen Caner Cimşit, HGS Elektrik markasıyla güvenli, hızlı ve kalıcı çözümler sunuyor. Gönül rahatlığıyla ulaşabileceğiniz bu uzman, sadece arıza gidermekle kalmıyor,
HABER / ERCAN KUTLU - "Bahçeşehir’in başarılı Müdürü Ümit Karaağaç: Okulunda aile seminerleri, fidan dikim etkinlikleri ve spor başarılarıyla eğitimi renklendiriyor! Öğrenciler: ‘Onunla gurur duyuyoruz’."
HABER / ERCAN KUTLU - Bahçekent’in büyüyen nüfusu taziye evi ihtiyacını artırdı. Vatandaşlar, Yavuz Sultan Selim Camii altı veya Kur’an kurslarının bu amaçla kullanılmasını istiyor.
HABER / ERCAN KUTLU - "Servis şoförleri, Bahçekent Emlak Konut Camii çeşmesini araç yıkamak için kullanıyor. Cemaat ve imam rahatsız, yetkililerden acil çözüm bekleniyor!"
Bahçekent’in sevilen ismi Hacı Mürsel Oktay, vefatının ardından Hadımköy Yeşilbayır Mezarlığı’nda defnedildi. Cenazeye yoğun katılım oldu; protokol, cemaat ve sevenleri son yolculuğunda yalnız bırakmadı.
Yozgat’ta “Anadolu Selçuklu Hastaneleri ve Darüşşifa Uygulamaları” Konuşuldu
Niğde Belediyesi, toplumun temel taşı olan aile yapısını güçlendirmek ve gençlerin geleceğe daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini sağlamak amacıyla önemli bir adım attı.
Niğde Belediyesi’nin düzenlediği 2. Tiyatro Festivali, 15-22 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşti. Sekiz farklı oyunun kapalı gişe sahnelendiği festivalde, 4000 sanatsever Niğde Belediyesi Kültür Merkezi’nde sanatla buluştu.
Niğde Belediyesi Zabıta ekipleri, yılbaşından bu yana 438 iş yerini denetledi. Hijyen, gıda güvenliği ve fiyat kontrolü yapılarak halk sağlığının korunması hedefleniyor.
Niğde Belediyesi, sömestr tatilinde çocuklar için tiyatro festivali düzenliyor. 18 Ocak-2 Şubat 2025 tarihleri arasında gerçekleşecek etkinlikler eğlenceli ve öğretici oyunlar sunuyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.