Tarih: 01.09.2024 19:38

ERDOĞAN’DAN HALİÇ VE İSTANBUL’A ÖVGÜ

Facebook Twitter Linked-in

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN HALİÇ VE İSTANBUL’A ÖVGÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, kültür ve kongre turizmi açısından Haliç ve İstanbul’un dünyanın gözde destinasyonlarından biri haline geldiğini vurguladı. Erdoğan, bu başarının hükümetlerinin gayretleri sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

RIXOS TERSANE İSTANBUL PROJESİ

Erdoğan, Haliç’te hayata geçirilen projelerden biri olan Rixos Tersane İstanbul’un, 600 yıllık Tersane İstanbul bölgesinin güzelliğine katkı sağlayacağını ifade etti. Projenin, İstanbul’un cazibe merkezi haline gelmesine önemli bir katkı sunacağını söyledi.

İSTANBUL’UN EV SAHİPLİĞİ YAPTIĞI ULUSLARARASI ZİRVELER

Cumhurbaşkanı, hükümetleri döneminde İstanbul’un NATO Zirvesi, Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi, 13. İslam Zirvesi, 3. Türkiye-Afrika Ortaklık Zirvesi ve Türk Devletleri Teşkilatı 8. Zirvesi gibi birçok uluslararası toplantıya ev sahipliği yaptığını hatırlattı. Bu zirveler kapsamında, dünyanın dört bir yanından devlet başkanları, bakanlar ve kendi alanlarında duayen isimlerin İstanbul’da ağırlandığını belirtti.

 

 

TERSANE İSTANBUL’UN KONGRE TURİZMİNE KATKISI

Erdoğan, 1.600 metrekare açık alan ve 900 metrekare fuaye alanı olmak üzere toplam 2 bin 27 metrekare etkinlik alanına sahip olan Tersane İstanbul’un, kongreler ve toplantılar için de cazip bir adres olacağını vurguladı. Türk misafirperverliğinin ve hizmet sektöründeki başarıların en güzel örneklerini sunan yatırımcılara yürekten tebriklerini iletti.

YERLİ VE YABANCI YATIRIMCILARA DESTEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerli-yabancı yatırımcı ayrımı yapmaksızın, Türk ekonomisine katma değer üreten her yatırımcının yanında olduklarını ifade etti. Ülkemizde veya yurt dışında elde ettiği kazancı Türkiye ekonomisinin büyümesi için kullanan tüm müteşebbislere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Haber: Nezir KARAYÜN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —