Esenyurt Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi Kabul Edildi

Esenyurt Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi Kabul Edildi

Esenyurt Belediyesi 2025 Mali Yılı Bütçe, Performans ve Yatırım Programı, Belediye Meclisinde ele alındı.

 Esenyurt Belediyesi 2025 Yılı Bütçesi Kabul Edildi 

Hizmette Lider Kent: Esenyurt Belediyesi Türkiye’de Zirvede

Esenyurt Belediyesinin 2025 yılı bütçesi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer başkanlığında gerçekleştirilen Ekim ayı Meclisinin 3. Birleşiminde onaylandı. Belediye Meclisinde kabul edilen 10 milyar 454 milyon 132 bin TL’lik bütçe, Esenyurt'un hizmet ve yatırımlarda Türkiye’nin lider belediyelerinden biri olmasını hedefliyor.

2025 MALİ YILI BÜTÇESİ GÖRÜŞÜLDÜ

Esenyurt Belediyesi 2025 Mali Yılı Bütçe, Performans ve Yatırım Programı, Belediye Meclisinde ele alındı. Meclis toplantısına Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, meclis üyeleri, belediye başkan yardımcıları, birim müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Başkan Özer, göreve başladığından bu yana yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek Esenyurt'un belediye hizmetleri alanında Türkiye genelinde birinci sırada olduğunu belirtti.

TEMİZ, YEŞİL VE ULAŞILABİLİR BİR ESENYURT

Başkan Özer, Esenyurt’un temiz, yeşil ve ulaşılabilir bir kent olmasını sağlamak için yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Temizlik filosunun tamamen yenilendiğini ve bu kapsamda 114 çöp aracı ile 790 çöp konteynerinin alındığını belirten Özer, Kasım ayında 1000 yeni konteyner daha alınacağını söyledi.

YAŞAM VADİSİ VE REKREASYON ALANLARI

Esenyurt’un sosyal alanlarını genişletmeye yönelik projelerden biri olan Esenyurt Yaşam Vadisi'nin yapımının sürdüğünü ifade eden Başkan Özer, bu alanın 100 bin metrekare büyüklüğünde olduğunu ve yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve oyun alanları gibi sosyal donatılarla halkın rahatça vakit geçirebileceği bir yaşam alanı sunmayı hedeflediklerini söyledi. Ayrıca İstiklal ve Barbaros Hayrettin Paşa mahallelerinde park çalışmaları da devam ediyor.

 KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ İLE ESENYURT CANLANIYOR

Esenyurt'u kültür ve sanatın merkezi haline getirme hedefiyle birçok festival düzenlediklerini belirten Başkan Özer, Esenyurt Halk Dansları, Müzik ve Sanat Festivali, Gençlik Festivali ve Kardeş Kültürler Festivali gibi etkinliklerle Esenyurt’un kültürel zenginliğine katkı sağladıklarını ifade etti. Özer, Esenyurt’un kültürel çeşitliliğinin kenti daha güçlü kıldığını vurguladı.

SOSYAL BELEDİYECİLİK HİZMETLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR

Sosyal belediyecilik çalışmalarını genişlettiklerini belirten Özer, Esenyurt'ta üç yeni aşevi açtıklarını ve günlük 15 bin kişilik yemek kapasitesine ulaştıklarını belirtti. Ayrıca, altı yeni aşevi daha açmayı ve yakın bir gelecekte iki kent lokantası hizmete açmayı planladıklarını ifade etti. Özer, bu hizmetlerin halkın uygun fiyatlarla yemek ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik olduğunu belirtti.

"ARSALARIMIZI SATMADIK, HALKIMIZA YATIRIM YAPIYORUZ"

Başkan Özer, göreve başladığından beri Esenyurt’un geleceğine yatırım yapmayı önemsediklerini belirterek, bugüne kadar bir metre kare bile arsa satmadıklarını ifade etti. Altı ay gibi kısa bir sürede birçok hizmeti hayata geçirdiklerini vurgulayan Özer, halkın güvenine layık olabilmek için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Haber: Nezir Karayün


Haber Kaynak : MEDYA90

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.