Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi’nden Miniklere Afet Farkındalık Eğitimi

Esenyurt Belediyesi ve İBB'nin ortak çalışmasıyla düzenlenen afet farkındalık eğitiminde, minikler hem eğlendi hem de afetlere karşı bilinçlendi. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" unvanı aldı.

Esenyurt Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iş birliğiyle düzenlenen afet bilinci eğitimlerinin ilki, Esenyurt Hürriyet Kreşi’nde gerçekleştirildi. Oyunlar eşliğinde verilen eğitimlerde, minikler hem öğrenip hem de eğlenceli anlar yaşadı.

Afet Farkındalık Eğitimi ile Miniklere Geleceğe Hazırlık

Afetlerin felakete dönüşmemesi için çalışmalarını sürdüren Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, belediyenin kreşlerinde eğitim gören çocukları “Afet Farkındalık Eğitimleri” ile geleceğe hazırlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı ile Esenyurt Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği eğitimlerde, çocuklar yangın, sel ve deprem gibi durumlarda nasıl davranmaları gerektiğini öğreniyor. Eğitimler, teorik bilgilerin yanı sıra uygulamalı olarak da gerçekleştiriliyor. Eğitim sonunda çocuklara katılım sertifikası ve “Deprem Dedektifi” rozeti veriliyor.

"Çocuklar Geleceğimizin Bir Parçası"

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı eğitmeni Sultan Adın, kreşlerde verilen eğitimin içeriği hakkında bilgiler verdi. Anaokulu öğrencilerine afetler öncesinde, sırasında ve sonrasında yapmaları gereken doğru davranışları öğrettiklerini belirtti. Oyunlar aracılığıyla çocuklara deprem, sel ve yangın gibi afetlerde nasıl hareket etmeleri gerektiği anlatılıyor. Eğitim sonunda çocuklar "Afet Dedektifi" ilan edilerek, afetler konusunda daha fazla bilgi edinmeleri sağlanıyor.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.