Esenyurt Belediyesi'nden Sosyal Yardım Atağı

Esenyurt Belediyesi

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı ile ortak yürütülen proje kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım kolisi ve kavurma dağıtımı yaptı.

Esenyurt Belediye Başkanı Özer’den Sosyal Yardım Hamlesi

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, sosyal belediyecilik anlayışını ön planda tutarak ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım elini uzatmayı sürdürüyor. Son olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul Vakfı ile ortaklaşa yürütülen projede, ihtiyaç sahibi ailelere yardım kolisi ve kavurma dağıtımı gerçekleştirildi.

Esenyurt Belediyesi, sosyal yardımlar konusunda kararlı adımlar atıyor. Yıldız Aşevi'nde yürütülen çalışmaların denetimini üstlenen Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçe genelindeki dezavantajlı grupların desteklenmesi için belediyenin tüm kaynaklarını seferber edeceklerini belirtti. Başkan Özer, sosyal belediyecilik anlayışının devletin karşılaması gereken temel ihtiyaçları üstlenmek anlamına geldiğini ifade etti. “Sağlıklı yaşam için ihtiyaç duyulan hizmetlerin devlet tarafından karşılanması gerekir. Sosyal devlet anlayışında yaşanan eksiklikleri, sosyal belediyecilik uygulamalarıyla telafi etmeye çalışıyoruz,” dedi.

“İnsan Onuru İçin Gıda Yardımı Şart”

Prof. Dr. Ahmet Özer, insan onuruna yakışır bir yaşamın herkesin hakkı olduğunu vurgulayarak, et fiyatlarının yüksekliği nedeniyle birçok kişinin yeterli gıda alımında zorluk çektiğini belirtti. “Birleşmiş Milletler’in belirlediği protein ihtiyacını karşılamak, lüks değil, sağlıklı yaşam için bir gerekliliktir. Bu ihtiyaçların devlet tarafından karşılanması esastır,” diye ekledi.

“Komşusu Açken Tok Yatan Bizden Değildir”

Prof. Dr. Özer, sosyal yardımların önemine dikkat çekerek, özellikle muhtaç durumda olan hemşehrilere destek vermek için sürekli çalıştıklarını ifade etti. “Geleneklerimizde ve dinimizde 'komşusu açken tok yatan bizden değildir' anlayışı bulunuyor. Bu nedenle belediye hizmetleri kapsamında dezavantajlı grupları düşünerek çalışıyoruz. On bin ihtiyaç kolisi ve kavurma paketi, ihtiyaç sahiplerine ulaşacak. Belediyemizin sosyal yardımlar konusundaki çalışmaları devam edecek,” dedi.

Esenyurt Belediyesi, sosyal yardımlar ve hizmetlerle toplumun her kesimine destek olmayı sürdürüyor. “Sosyal Belediyeciliğin Kalbi Esenyurt” mottosuyla, bu alandaki çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeye devam edecek.



Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.