Tarih: 26.10.2024 12:21

Esenyurtlu Kadınlar Meme Kanserine Karşı Daha Bilinçli!

Facebook Twitter Linked-in

Esenyurtlu Kadınlar Meme Kanserine Karşı Daha Bilinçli!

 

MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİSİN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Esenyurt Belediyesi, meme kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla bir seminer düzenleyerek erken teşhisin önemine dikkat çekti. 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında, Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe 40 yaş üstü kadınlar davet edilerek ücretsiz mamografi ve ön muayene hizmeti sunulacağı bildirildi.

UZMANLAR ERKEN TEŞHİS VE KANSERİN PSİKOLOJİK ETKİLERİNİ ANLATTI

Esenyurt Belediyesi’nin ev sahipliği yaptığı seminerde Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuri Faruk Aykan, Genel Cerrah Doç. Dr. Ebru Esen ve Psikiyatr Dr. Öğr. Üyesi Levent Tekin konuşmacı olarak yer aldı. Çağımızın önemli sağlık sorunlarından biri olan kanserden korunma yolları ve erken teşhisin önemi ele alınırken, meme kanserinin psikolojik etkileri de konuşuldu. Uzmanlar, meme kanserinin görülme sıklığının arttığını ancak doğru tedavi ile ölümlerin azaldığını vurguladı.

ERKEN TANI TEDAVİ BAŞARISINI ARTIRIYOR

Seminerde, erken tanının tedavi başarısına büyük katkı sağladığına dikkat çekildi. Vatandaşların sorularını yanıtlayan uzmanlar, meme kanseri tarama yöntemleri ve erken teşhis süreçleri hakkında detaylı bilgi verdi. Ayrıca, 40 yaş üstü kadınlar Esenyurt Belediyesi’nin anlaşmalı hastanelerine davet edilerek, ücretsiz mamografi ve ön muayene hizmeti alabilecekleri belirtildi.

“356 KADINA MAMOGRAFİ HİZMETİ SUNDUK”

Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, meme kanserine farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşarak, “Sağlık çok önemli, hastalık oluşmadan önce tedbir almak en iyisidir. Belediyemiz olarak 356 kadına mamografi hizmeti sağladık. Katılım yoğun oldu, bu kadınlarımızın bilinçli olduğunu gösteriyor” dedi. Özer, meme kanseri taramalarının yanı sıra rahim ağzı kanseri taramaları da yaptıklarını belirtti.

“BÖYLE SEMİNERLER ÇOK FAYDALI”

Seminere katılan Aynur Kara, sağlığın önemine değinerek, “Her yıl düzenli tarama yaptırmalıyız. Belediyemiz bizlere böyle bir fırsat sunmuş, çok memnunuz. Ayrıca ücretsiz mamografi imkânı sağlanması bizler için büyük bir kolaylık” diye konuştu. Katılımcılardan Songül Günay ise, 1992’de meme kanseri ameliyatı geçirdiğini belirterek, “Bu seminerler çok faydalı, kadınların bilinçli olması gerekiyor. Sağlık eğitiminin okullarda da verilmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi. Haber: Nezir Karayün




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —